Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

CC'45 Opsteker voor Henk Prins

24-04-2017

HARLINGEN – “Doe Mee, Verlos De Zee” is de harte kreet van Henk Prins die al ruim 10 jaar de haven van Harlingen en het strand van afval wat niet in het water hoort ‘boven water haalt’.

CC'45 Opsteker voor Henk Prins Henk Prins en Eend op de Westerzeedijk. V.l.n.r. Willem Visser, Joke Faber (CC’45) Peter van der Veen , Hans Burkels (CC’45) en de Oranje Eend waar de afval uitpuilt.

Door Joop vd Heide

 

Per week een kuub plastic, netten, ballen, speelgoed, kleding oliegoed viskisten, noem maar op en dat kan hij kwijt op de gemeentewerf aan de Westerzeedijk. Als de oranje Eend van Henk weer volgeladen is meldt hij zich bij Peter van der Veen van de gemeente om de rotzooi in een daarvoor beschikbare container te dumpen. Afgelopen maandag was de Eend weer nokje vol en Henk Prins werd aan de Westerzeedijk opgewacht door een delegatie van het Centraal Comité 1945.

 

Voorzitter Hans Burkels viel de eer te beurt om de tweede Opsteker van het Centraal Comité 1945 aan Henk uit te reiken. Een oorkonde en een geldbedrag waren voor hem en een bos bloemen voor echtgenote Tineke. Hans Burkels: “Het Centraal Comité heeft een waarderingsprijs ingesteld voor mensen of een groep mensen die een bijzondere prestatie leveren voor de gemeenschap Harlingen, op vrijwillige basis en die uit de spotlights blijven. Het werk wat jij doet verdient navolging en met deze ‘opsteker’ willen we daarvoor een stimulans geven”. De andere ‘Opsteker’ is eerder dit jaar uitgereikt aan de mensen van het ontmoetingscentrum Nieuw Zuid in de persoon van Sjoeke Lamsma.

 

Prins was danig verrast en vroeg zich af hoe het comité dit allemaal wist, vooral dat hij op deze ochtend rond dit tijdstip op de gemeentewerf zou komen. Willem Visser van het CC’45, “Dat lek zit dichtbij en daar is de bos bloemen dan ook voor”. Bevlogen vertelde Henk dat het echt dweilen met de kraan open is omdat de grote bedrijven (multinationals) verpakkingen van vooral plastic blijven produceren. Daarnaast is de mensheid gemakkelijk en heeft te weinig oog voor wat er aangericht wordt aan schade aan het milieu. “Wat mij betreft komt op al het plastic in de wereld statiegeld. Want dat is één manier om de plastic troep terug te dringen. Met evenementen bijvoorbeeld ook: statiegeld op de plastic glazen dan belanden ze niet in de Kleine Voorstraat, Noorder- en Zuiderhaven, Singels en Zoutsloot. Het kan in andere gemeenten wel waarom in Harlingen niet?” Hans Burkels vroeg of Henk ook wat aan hondenstront doet. “Nee wel aan de plastic zakjes waar die troep in moet. Ik word blij als ik een bolus op de stoep zie zónder plastic zakje. Waarom geen papier?” De boodschap is duidelijk en daarom dus ook de opsteker voor het werk van Henk Prins: “Doe Mee, Verlos de Zee”.

 

Natuur & Milieu

Meer nieuws

Tiental fc Harlingen verslaat Geel Wit

24-04-2017

HARLINGEN - Bijna 70 minuten moest fc Harlingen het met tien man opnemen tegen een hardwerkend en het duel niet mijdend Geel Wit van Ameland.

Wij helpen bijen - helpt u mee?

24-04-2017

HARLINGEN - In veel landen worden de bijen met uitsterven bedreigd.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

24-04-2017

HARLINGEN - Franekertrekvaart te Harlingen, geen bediening Industriebrug.

Reacties

Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus
ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn