Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

CC'45 Opsteker voor Henk Prins

24-04-2017

HARLINGEN – “Doe Mee, Verlos De Zee” is de harte kreet van Henk Prins die al ruim 10 jaar de haven van Harlingen en het strand van afval wat niet in het water hoort ‘boven water haalt’.

CC'45 Opsteker voor Henk Prins Henk Prins en Eend op de Westerzeedijk. V.l.n.r. Willem Visser, Joke Faber (CC’45) Peter van der Veen , Hans Burkels (CC’45) en de Oranje Eend waar de afval uitpuilt.

Door Joop vd Heide

 

Per week een kuub plastic, netten, ballen, speelgoed, kleding oliegoed viskisten, noem maar op en dat kan hij kwijt op de gemeentewerf aan de Westerzeedijk. Als de oranje Eend van Henk weer volgeladen is meldt hij zich bij Peter van der Veen van de gemeente om de rotzooi in een daarvoor beschikbare container te dumpen. Afgelopen maandag was de Eend weer nokje vol en Henk Prins werd aan de Westerzeedijk opgewacht door een delegatie van het Centraal Comité 1945.

 

Voorzitter Hans Burkels viel de eer te beurt om de tweede Opsteker van het Centraal Comité 1945 aan Henk uit te reiken. Een oorkonde en een geldbedrag waren voor hem en een bos bloemen voor echtgenote Tineke. Hans Burkels: “Het Centraal Comité heeft een waarderingsprijs ingesteld voor mensen of een groep mensen die een bijzondere prestatie leveren voor de gemeenschap Harlingen, op vrijwillige basis en die uit de spotlights blijven. Het werk wat jij doet verdient navolging en met deze ‘opsteker’ willen we daarvoor een stimulans geven”. De andere ‘Opsteker’ is eerder dit jaar uitgereikt aan de mensen van het ontmoetingscentrum Nieuw Zuid in de persoon van Sjoeke Lamsma.

 

Prins was danig verrast en vroeg zich af hoe het comité dit allemaal wist, vooral dat hij op deze ochtend rond dit tijdstip op de gemeentewerf zou komen. Willem Visser van het CC’45, “Dat lek zit dichtbij en daar is de bos bloemen dan ook voor”. Bevlogen vertelde Henk dat het echt dweilen met de kraan open is omdat de grote bedrijven (multinationals) verpakkingen van vooral plastic blijven produceren. Daarnaast is de mensheid gemakkelijk en heeft te weinig oog voor wat er aangericht wordt aan schade aan het milieu. “Wat mij betreft komt op al het plastic in de wereld statiegeld. Want dat is één manier om de plastic troep terug te dringen. Met evenementen bijvoorbeeld ook: statiegeld op de plastic glazen dan belanden ze niet in de Kleine Voorstraat, Noorder- en Zuiderhaven, Singels en Zoutsloot. Het kan in andere gemeenten wel waarom in Harlingen niet?” Hans Burkels vroeg of Henk ook wat aan hondenstront doet. “Nee wel aan de plastic zakjes waar die troep in moet. Ik word blij als ik een bolus op de stoep zie zónder plastic zakje. Waarom geen papier?” De boodschap is duidelijk en daarom dus ook de opsteker voor het werk van Henk Prins: “Doe Mee, Verlos de Zee”.

 

Natuur & Milieu

Meer nieuws

Tiental fc Harlingen verslaat Geel Wit

24-04-2017

HARLINGEN - Bijna 70 minuten moest fc Harlingen het met tien man opnemen tegen een hardwerkend en het duel niet mijdend Geel Wit van Ameland.

Wij helpen bijen - helpt u mee?

24-04-2017

HARLINGEN - In veel landen worden de bijen met uitsterven bedreigd.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

24-04-2017

HARLINGEN - Franekertrekvaart te Harlingen, geen bediening Industriebrug.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant