Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

CC'45 Opsteker voor Henk Prins

24-04-2017

HARLINGEN – “Doe Mee, Verlos De Zee” is de harte kreet van Henk Prins die al ruim 10 jaar de haven van Harlingen en het strand van afval wat niet in het water hoort ‘boven water haalt’.

CC'45 Opsteker voor Henk Prins Henk Prins en Eend op de Westerzeedijk. V.l.n.r. Willem Visser, Joke Faber (CC’45) Peter van der Veen , Hans Burkels (CC’45) en de Oranje Eend waar de afval uitpuilt.

Door Joop vd Heide

 

Per week een kuub plastic, netten, ballen, speelgoed, kleding oliegoed viskisten, noem maar op en dat kan hij kwijt op de gemeentewerf aan de Westerzeedijk. Als de oranje Eend van Henk weer volgeladen is meldt hij zich bij Peter van der Veen van de gemeente om de rotzooi in een daarvoor beschikbare container te dumpen. Afgelopen maandag was de Eend weer nokje vol en Henk Prins werd aan de Westerzeedijk opgewacht door een delegatie van het Centraal Comité 1945.

 

Voorzitter Hans Burkels viel de eer te beurt om de tweede Opsteker van het Centraal Comité 1945 aan Henk uit te reiken. Een oorkonde en een geldbedrag waren voor hem en een bos bloemen voor echtgenote Tineke. Hans Burkels: “Het Centraal Comité heeft een waarderingsprijs ingesteld voor mensen of een groep mensen die een bijzondere prestatie leveren voor de gemeenschap Harlingen, op vrijwillige basis en die uit de spotlights blijven. Het werk wat jij doet verdient navolging en met deze ‘opsteker’ willen we daarvoor een stimulans geven”. De andere ‘Opsteker’ is eerder dit jaar uitgereikt aan de mensen van het ontmoetingscentrum Nieuw Zuid in de persoon van Sjoeke Lamsma.

 

Prins was danig verrast en vroeg zich af hoe het comité dit allemaal wist, vooral dat hij op deze ochtend rond dit tijdstip op de gemeentewerf zou komen. Willem Visser van het CC’45, “Dat lek zit dichtbij en daar is de bos bloemen dan ook voor”. Bevlogen vertelde Henk dat het echt dweilen met de kraan open is omdat de grote bedrijven (multinationals) verpakkingen van vooral plastic blijven produceren. Daarnaast is de mensheid gemakkelijk en heeft te weinig oog voor wat er aangericht wordt aan schade aan het milieu. “Wat mij betreft komt op al het plastic in de wereld statiegeld. Want dat is één manier om de plastic troep terug te dringen. Met evenementen bijvoorbeeld ook: statiegeld op de plastic glazen dan belanden ze niet in de Kleine Voorstraat, Noorder- en Zuiderhaven, Singels en Zoutsloot. Het kan in andere gemeenten wel waarom in Harlingen niet?” Hans Burkels vroeg of Henk ook wat aan hondenstront doet. “Nee wel aan de plastic zakjes waar die troep in moet. Ik word blij als ik een bolus op de stoep zie zónder plastic zakje. Waarom geen papier?” De boodschap is duidelijk en daarom dus ook de opsteker voor het werk van Henk Prins: “Doe Mee, Verlos de Zee”.

 

Natuur & Milieu

Meer nieuws

Tiental fc Harlingen verslaat Geel Wit

24-04-2017

HARLINGEN - Bijna 70 minuten moest fc Harlingen het met tien man opnemen tegen een hardwerkend en het duel niet mijdend Geel Wit van Ameland.

Wij helpen bijen - helpt u mee?

24-04-2017

HARLINGEN - In veel landen worden de bijen met uitsterven bedreigd.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

24-04-2017

HARLINGEN - Franekertrekvaart te Harlingen, geen bediening Industriebrug.

Reacties

De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot
BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen