CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

CC'45 Opsteker voor Henk Prins

24-04-2017

HARLINGEN – “Doe Mee, Verlos De Zee” is de harte kreet van Henk Prins die al ruim 10 jaar de haven van Harlingen en het strand van afval wat niet in het water hoort ‘boven water haalt’.

CC'45 Opsteker voor Henk Prins Henk Prins en Eend op de Westerzeedijk. V.l.n.r. Willem Visser, Joke Faber (CC’45) Peter van der Veen , Hans Burkels (CC’45) en de Oranje Eend waar de afval uitpuilt.

Door Joop vd Heide

 

Per week een kuub plastic, netten, ballen, speelgoed, kleding oliegoed viskisten, noem maar op en dat kan hij kwijt op de gemeentewerf aan de Westerzeedijk. Als de oranje Eend van Henk weer volgeladen is meldt hij zich bij Peter van der Veen van de gemeente om de rotzooi in een daarvoor beschikbare container te dumpen. Afgelopen maandag was de Eend weer nokje vol en Henk Prins werd aan de Westerzeedijk opgewacht door een delegatie van het Centraal Comité 1945.

 

Voorzitter Hans Burkels viel de eer te beurt om de tweede Opsteker van het Centraal Comité 1945 aan Henk uit te reiken. Een oorkonde en een geldbedrag waren voor hem en een bos bloemen voor echtgenote Tineke. Hans Burkels: “Het Centraal Comité heeft een waarderingsprijs ingesteld voor mensen of een groep mensen die een bijzondere prestatie leveren voor de gemeenschap Harlingen, op vrijwillige basis en die uit de spotlights blijven. Het werk wat jij doet verdient navolging en met deze ‘opsteker’ willen we daarvoor een stimulans geven”. De andere ‘Opsteker’ is eerder dit jaar uitgereikt aan de mensen van het ontmoetingscentrum Nieuw Zuid in de persoon van Sjoeke Lamsma.

 

Prins was danig verrast en vroeg zich af hoe het comité dit allemaal wist, vooral dat hij op deze ochtend rond dit tijdstip op de gemeentewerf zou komen. Willem Visser van het CC’45, “Dat lek zit dichtbij en daar is de bos bloemen dan ook voor”. Bevlogen vertelde Henk dat het echt dweilen met de kraan open is omdat de grote bedrijven (multinationals) verpakkingen van vooral plastic blijven produceren. Daarnaast is de mensheid gemakkelijk en heeft te weinig oog voor wat er aangericht wordt aan schade aan het milieu. “Wat mij betreft komt op al het plastic in de wereld statiegeld. Want dat is één manier om de plastic troep terug te dringen. Met evenementen bijvoorbeeld ook: statiegeld op de plastic glazen dan belanden ze niet in de Kleine Voorstraat, Noorder- en Zuiderhaven, Singels en Zoutsloot. Het kan in andere gemeenten wel waarom in Harlingen niet?” Hans Burkels vroeg of Henk ook wat aan hondenstront doet. “Nee wel aan de plastic zakjes waar die troep in moet. Ik word blij als ik een bolus op de stoep zie zónder plastic zakje. Waarom geen papier?” De boodschap is duidelijk en daarom dus ook de opsteker voor het werk van Henk Prins: “Doe Mee, Verlos de Zee”.

 

Natuur & Milieu

Meer nieuws

Tiental fc Harlingen verslaat Geel Wit

24-04-2017

HARLINGEN - Bijna 70 minuten moest fc Harlingen het met tien man opnemen tegen een hardwerkend en het duel niet mijdend Geel Wit van Ameland.

Wij helpen bijen - helpt u mee?

24-04-2017

HARLINGEN - In veel landen worden de bijen met uitsterven bedreigd.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

24-04-2017

HARLINGEN - Franekertrekvaart te Harlingen, geen bediening Industriebrug.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber
VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE