Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Cascomontage/VVH heren 1 kan geen vuist maken in Hattem

06-02-2017

HARLINGEN - Na een aantal soms onnodig nederlagen in de tweede divisie werd het voor de Harlingers weer een keer tijd orde op zaken te stellen.

Er werd met een selectie van 10 mannen afgereisd naar Hattem om het op te gaan nemen tegen de nummer twee van de competitie HVV. Na een aantal weken van blessureleed lijkt het erop dat de spelers van VVH weer fitter aan het worden zijn. Toch kampten Marnik Agema , Sjoerd Tekstra en Meindert Paul Kwast met kleine blessures. Ook diagonaalaanvaller Reinier Kwast wordt hier erg gemist. Niet alleen als  aanvaller, maar ook als leider en gangmaker in het veld bij de Harlingers.

 

Jan Kamminga stuurde de volgende mensen de eerste set het veld in: Marnik Agema en Koen Sikkema als buitenaanvallers, Stefan de Jong en Ignarts Bakkers als middenaanvallers, Johannes Bult als spelverdeler, Meindert Paul Kwast als diagonaal en Hedzer Wiersma als libero. Rik Sijtsma, Sjoerd Tekstra en Ewout Schat begonnen op de reservebank.

 

De eerste set ging van start en je kon zien dat beide ploegen elkaars sterktes en zwaktes aan het aftasten waren. Het zorgde ervoor dat de beide ploegen tot een stand van 8-8 gelijk opgingen. Echter hadden de Skutsjeboys meer moeite de sideouts te kunnen scoren. VVH was op verschillende vlakken onnauwkeurig, waardoor de Hattemmers een voorsprong konden pakken en uitliepen naar een 21-14 voorsprong. Helaas kwam de inhaalrace te laat op gang, waardoor de thuisploeg de eerste set naar zich toehaalde met 25-20 als eindstand.

 

De tweede set ging VVH feller van start. Dit resulteerde in een voorsprong van 4 punten, welke kon worden vastgehouden tot een stand van 8-12. Niet alleen qua spel, maar ook een brutale uitstraling werd er gespeeld. In deze fase was er even een glimp te zien van het team dat de eerste helft van de competitie zoveel wedstrijden winnend wist af te sluiten. Echter had HVV hierop wel weer een antwoord. Hun linkshandige diagonaal kon moeilijk door de blokkering en verdediging worden afgestopt. Hierdoor kropen de Hattemers langszij en namen het heft weer in handen. Rik Sijtsma kwam in de ploeg voor Marnik Agema, om zo het tij nog te kunnen keren, maar helaas werd ook deze set met 25-20 in het voordeel van de ervaren thuisploeg beslist.   

 

De derde set startte VVH in dezelfde opstelling en had goed vertrouwen dat het de wedstrijd alsnog kon gaan kantelen. Echter werd dit vertrouwen als snel te niet gedaan. VVH kon moeilijk tot scoren komen en was niet bij krachte om HVV in moeilijkheden te brengen. De service bij de Harlingers was te zwak waardoor de spelverdeler van Hattem elke aanvaller met het grootste gemak kon bedienen. Johannes Bult daarentegen had door de geleverde passing de grootste moeite de scorende aanvallers te kunnen vinden. Alleen Stefan de Jong was erg trefzeker  en haalde hiermee een hoog rendement.  Bij een stand van 12-6 in het voordeel van HVV werd Rik Sijtsma in de ploeg gebracht voor Meindert Paul Kwast. Dit had zeker effect want Rik wist te scoren via slim geslagen ballen en zijn floatservice. VVH kroop dichtbij maar kon niet voorkomen dat ook de derde set verloren ging met 25-20.

 

De vierde set begon zoals de derde was geindigd. Het spel was onnauwkeurig en daardoor kon het spel niet worden uitgevoerd zoals deSkutsjeboys het in gedachten hadden. Ewout Schat kwam na enkele gespeelde punten al ingebracht voor Johannes Bult. Ewout zorgde wel voor een andere dynamiek en andere keuzes om de blokkering op het verkeerde been te zetten. Helaas kon VVH ook deze set niet pakken.

Over de hele wedstrijd genomen was positief dat Rik Sijtsma en Stefan de Jong een prima wedstrijd speelden. Echter ontbreekt het VVH aan spelers die de ervaring hebben om de ploeg er op beslissende momenten doorheen te slepen. Daarnaast zal het Jan Kamminga duidelijk zijn waar de komende week op getraint moet gaan worden.

 

Komende zaterdag (11 februari) spelen de mannen weer thuis. Om 19.00 uur treden de mannen van Lycurgus als tegenstander aan.       

Sport & Recreatie

Meer nieuws

fc Harlingen wint verdiend van vc Trynwalden

06-02-2017

HARLINGEN - Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Schram, lieten de spelers van fc Harlingen zien dat ze vanmiddag wilden winnen.

Bij PLUS spaar je nu voor slimme keukenaccessoires van Joseph Joseph

06-02-2017

HARLINGEN - Zo wordt het maken van goed eten nog makkelijker!

Zeekadetkorps Harlingen aanwezig op de open dag van Maritieme Academie Harlingen

06-02-2017

HARLINGEN - Aanstaande zaterdag 11 februari zijn de zeekadetten van het Zeekadetkorps Harlingen aanwezig bij de open dag van de Maritieme Academie Harlingen.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona