Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Cascomontage/VVH doet zichzelf tekort

16-01-2017

HARLINGEN - Zaterdag 14 januari was het eindelijk zover.

De topper in de tweede divisie A tussen Cascomontage/VVH heren 1 en Sudosa-Desto stond op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, omdat Sudosa-Desto de eerste plek in de competitie bezette en de Harlingers als promovendus op een tweede plek stonden.

 

Een tot de nok toe gevulde tribune zag trainer/coach Jan Kamminga de wedstrijd beginnen met de volgende basis: Marnik Agema en Koen Sikkema als buitenaanvallers, Ignarts Bakker en Sjoerd Tekstra als middenaanvallers, Johannes Bult als spelverdeler, Reinier Kwast als diagonaal en Hedzer Wiersma als libero. Op de reservebank namen Rik Sijtsma, Ewout Schat Stefan de Jong en Meindert Paul Kwast plaats. Stefan de Jong had een lichte schouderblessure, Meindert Paul Kwast probeert al enkele maanden terug te komen van een zware knieblessure. En ook Reinier Kwast en Marnik Agema kampten met lichte blessures.

 

De eerste set begon VVH sterk met een aantal goede aanvallen van Koen Sikkema, Marnik Agema en Reinier Kwast. Dit waren ook de Harlingers die tijdens deze wedstrijd de punten moesten gaan maken. Hierdoor bleven de Harlingers goed in het spoor van Sudosa met een 6-6 als stand. Echter begon vanaf dit moment de motor te haperen. Door aanvalsfouten, mindere passing en het goede spel van de Assenaren liepen zij al snel uit en kwamen de mannen uit Harlingen er niet meer aan te pas. Het was Sudosa-Desto die de eerste set met 16-25 naar zich toehaalde.

 

De Skûtsjeboys hadden het idee dat er meer in zou zitten en hadden hun zinnen gezet op de volgende drie sets die nog moesten komen. Een sterkere passing en meer nauwkeurigheid in de rallypassing moesten het verschil gaan brengen. Toch startte VVH de tweede set VVH slap en hierdoor liepen de mannen al kort na het eerste fluit signaal achter de feiten aan. Op de stand 3-8 in het voordeel van de gasten kwam Meindert Paul Kwast op de middenaanval Sjoerd Tekstra vervangen. Mede door zijn inbreng zou het passend vermogen omhoog moeten gaan. Johannes Bult kon door de verbeterde passing als spelverdeler meer variëren en mede hierdoor werd de side-out makkelijk uitgespeeld. Het leek de Harlingers weinig moeite te kosten om telkens de service terug te halen. Mede door de dreiging op de midden van Ignarts Bakker en Meindert Paul Kwast, kregen de buitenaanvallers meer ruimte om te kunnen scoren. Bij een stand van16-16 was de achterstand weggewerkt. Echter zat er in de service van VVH te weinig druk om door te kunnen drukken. De passing van de Assenaren was superieur en hierdoor had hun spelverdeler maar weinig moeite om zijn aanvallers te vinden. Door twee servereeksen werd ook de tweede set met 22-25 in het voordeel van de Assense formatie beslist.

 

Als VVH nog iets wilde, dan moest het nu gaan gebeuren. VVH zette de goede lijn van de tweede set door en door harde diagonaalaanvallen van Reinier Kwast en pipeaanvallen van Koen Sikkema was het spel een genot voor het Harlinger publiek. Sudosa moest in deze set toestaan dat de Skûtsjeboys de controle hadden. Echter bij een stand van 11-9 in het voordeel van VVH kregen zij een harde klap te verwerken. Renier Kwast maakte zich klaar voor zijn aanval. Toen hij zijn aanvalspas wilde aanzetten en deze niet af maakte, gaf hij aan dat hij gevoel had dat hij een schop kreeg. Het bleek dat zijn achillespees was afgescheurd. Hij moest voor verder onderzoek vervoerd worden naar de spoedeisende hulp. Na een onderbreking kwam Rik Sijtsma op de plek van Reinier en deed dit zeer verdienstelijk. Door diverse slimme aanvalsballen van Rik zorgde ook hij ervoor dat VVH uitliep naar een 18-16 voorsprong. Toch werd hier door een aantal misverstanden in de passing deze voorsprong weer uit handen gegeven. Aan het eind van deze set werd het erg spannend en stond Harlingen op een 25-24 voorsprong. Door met name te weinig servedruk konden de gasten uit Assen ook deze set met een 25-27 winst afsluiten.

 

De vierde set probeerde VVH nog naar zich toe te halen als enige troost. Echter bleef de matige servedruk ervoor zorgen dat de Harlingers zich niet los konden maken van de Assenaren. Het rallyspel van de Skûtsjeboys was wél goed verzorgd en bij vlagen spectaculair. Toch werd ook deze set door Sudosa gewonnen met als eindstand 23-25.

 

Cascomontage/VVH doet zichzelf tekort met deze 0-4 verliespartij en hadden met het oog op het vertoonde spel zeker een punt verdiend. De spelers van de Harlinger formatie hebben op dit moment teveel blessures, waardoor niet het optimale rendement eruit kan worden gehaald. Als VVH volledig fit was geweest, had er misschien meer voor de mannen ingezeten. Het is een enorme aderlating dat Reinier Kwast geblesseerd is geraakt. Met de blessure die hij heeft opgelopen, komt hij zeker dit seizoen niet meer in actie. Hem kennende zal hij er alles aan doen om bij het begin van het volgende seizoen er weer te staan. Trainer/coach Jan Kamminga zal met de vele blessures in zijn team voor de verdere competitie meer gebruik moeten gaan maken van zijn gehele eerste selectie. Hij zal iedereen nodig hebben. Mogelijk dat er spelers uit het tweede herenteam het eerste hier en daar zullen moeten ondersteunen in de verdere verloop van de competitie.

 

Toch zijn er ook positieve dingen te benoemen. De jonge spelers waar VVH zich aan het begin van dit seizoen mee heeft versterkt worden met elke training en wedstrijd sterker. Er is nog maar weinig verschil met de basisspelers. Ook de manier waarop Rik Sijtsma inviel biedt hoop voor de te spelen wedstrijden. De volgende wedstrijd die op het programma staat, zal in en tegen Sneek worden gespeeld. De aanvang staat gepland om 17.00 uur in de Sneker Sporthal.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vacature: Medewerker Receptie WestCord Strandhotel Seeduyn m/v

16-01-2017

HARLINGEN - WestCord Strandhotel Seeduyn – Zoekt een medewerker receptie!

Eerste herenteam VVH krijgt sponsoring uit onverwachte en verre hoek

16-01-2017

HARLINGEN - Voor aanvang van het seizoen 2016-2017 waren de mannen van het eerste herenteam van Volleybal Vereniging Harlingen (V.V.H.) op zoek naar een nieuwe sponsor voor sporttassen.

Aan de slag met Fairtrade!

16-01-2017

HARLINGEN - Wij zijn op zoek naar u!

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12