Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Casco Montage / VVH heren 1 wint beladen Friese derby van VC Sneek

16-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond een ware kraker op het programma in de Tweede divisie A.

Koploper VC Sneek kwam langs in de Waddenhal in Harlingen om het op te nemen tegen de havenstadbewoners van VVH die op dat moment nummer drie op de ranglijst stond. Een afgeladen tribune was getuige van een turbulent duel waarin Sneek erg sterk begon, maar daarna moest toestaan dat VVH het initiatief overnam en de winst veiligstelde.

 

In set 1 begonnen Reinier Kwast, Johannes Bult, Meindert Paul Kwast, Stefan de Jong, Marnik Agema en Koen Sikkema binnen de lijnen. Van het tweede herenteam is Rients Leijenaar definitief overgenomen om als libero het eerste te  versterken, dus hij was er deze zaterdag ook bij. Ewout Schat, Sjoerd Tekstra en Rik Sijtsma begonnen op de bank. Vanaf het begin was het Sneek die de leiding nam. Via goed serveer- en blokkeerwerk voelde VVH zich op 3-8 gelijk genoodzaakt een  time-out te nemen. De passing bij de Harlingers was slecht, maar ook de aanvallers lieten het compleet afweten. Aan de andere kant van het net stonden ex-VVH speler Jan Schurer en ook Jorn Meijer de ballen met veel geweld binnen te timmeren, waardoor binnen 15 minuten een afgetekende 13-25 eindstand op het scorebord stond.

 

Het was duidelijk dat de Harlingers in de volgende sets meer moesten brengen, maar of dit zou lukken na zo’n eerste set was de vraag. VC Sneek begon in set 2 vooral in de serve weer zelfverzekerd, al lieten ze in de aanval nu wat kansjes liggen om uit te lopen op de thuisploeg.  VVH daarentegen begon zich meer en meer te verweren. Met name via de services van Meindert Paul en Johannes werd de jonge Sneker passer-loper Rowan Heikoop onder druk gezet. Dit leverde de nodige directe punten op, maar het bracht nog een veel belangrijker gevolg teweeg: het zelfvertrouwen bij de Sneker formatie leek aangetast. De bezoekers begonnen geforceerde te spelen, maakten daardoor vele aanvalsfouten en VVH kreeg daardoor grip op het spel. Via Koen en Reinier werden ballen hard binnengeslagen en door meermaals Rik in te brengen voor de serve ging de set met 25-20 naar de thuisploeg.

 

Het winnen van detweede set zorgde ervoor dat de Harlingers voelden dat titelfavoriet Sneek te kloppen was. Het speelbeeld van eind tweede set ging ook in set drie door. VVH deelde de lakens uit door met name in de serve en pass erg stabiel op te treden. Wanneer de pass goed was, speelde Johannes de ballen vele malen sneller op zijn aanvallers dan de spelverdeler van Sneek. Hierdoor hadden de Harlinger aanvallers dikwijls maar één blokkeerder tegenover zich, terwijl de mannen van Sneek vaak twee blokkeerders troffen. Sneker wissels en time-outs ten spijt, ging de set wederom naar VVH (25-21).

 

In set vier was het wederom VVH die iets vastigheid in hun spel vertoonde dan VC Sneek. Harlinge kwam via de aanvallers op de buitenkanten op de side-out vaak direct tot scoren en wist via goed serveerwerk vervolgens te voorkomen dat Sneek hetzelfde kon doen. Rients, Koen en Meindert Paul stonden prima te passen en ook blokkerend klopte het dikwijls wat de Harlingers deden.Aan het einde van de set betraden Ewout en Rik betraden het veld om via nog wat extra servedruk de overwinning in de set en daarmee de wedstrijd veilig te stellen. Met 25-20 won VVH ook deze set.

 

Een prachtige overwinning voor de ploeg van trainer Richard Kumbangsila dus, waardoor ze bovenin de klasse blijven meedoen. Na een flink pak slaag in de eerste set, wist VVH het spelbeeld om te draaien en alsnog de wedstrijd naar haar hand te zetten. Aanvoerder Johannes Bult was hierover natuurlijk erg tevreden: “in set twee sloeg de wedstrijd om. Er kwam meer strijd van onze kant. De pass begon beter te draaien waardoor we met snelle ballen op de buitenkanten het goed konden uitspelen. Ook serverend waren we na set twee erg goed. Sneek kwam gewoonweg niet onder deze druk vandaan.”

 

Komend weekend hebben de Skûtsjeboys vrij, maar op 28 oktober staat voor de ploeg de volgende uitdaging op het programma. Lycurgus heren 2 is dan de tegenstander in Groningen. Inzet is dan het mee blijven doen in de bovenste regionen van de divisie.

 

 

 

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Platina echtpaar Baarda-Hoekstra 70 jaar getrouwd

16-10-2017

HARLINGEN - Jacobus Baarda en Margaretha Hoekstra ontmoetten elkaar in 1945 op de Geuzenkade in Amsterdam, waar beiden aanwezig waren bij de J.V.O. en A.J.C., geheelonthouders-verenigingen.

FC Harlingen 1 nipt onderuit in streekderby

16-10-2017

FRANEKER - FC Harlingen heeft afgelopen zondag in een enerverende derby tegen sc Franeker aan het kortste eind getrokken.

Fc Harlingen VR 1 pakt 3 punten in topper tegen Minnertsga/St. Jacob VR 1

16-10-2017

HARLINGEN - Na de nipte 0-1 overwinning bij DFC VR 2, de overtuigende 11-0 overwinning op CVO VR 1 en de ietwat tegenvallende 4-4 uit tegen VVT VR 1 moest fc Harlingen VR 1 zaterdag in een thuiswedstrijd tegen koploper Minnertsga/St. Jacob VR 1 aantreden.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant