Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Casco Montage/ VVH heren 1 verslagen door een meisje van 11 jaar

03-01-2017

HARLINGEN - De titel van dit artikel zal (in eerste instantie) ongetwijfeld verbazen, maar hij klopt toch echt.

Afgelopen maandag werd deze “nederlaag” een feit.

 

Wij van het eerste herenteam van Volleybal Vereniging Harlingen waren namelijk als speciale gast uitgenodigd in Trebol voor de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen. De reden hiervoor was dat we genomineerd waren voor de “Hotze Schuil Trofee” voor sportprestatie van het jaar 2016. Heren 1 zou heren 1 niet zijn als het een feestje af zou slaan, dus het hele blauwe leger (zie foto) was bij deze gelegenheid aanwezig. De gemeente had alles trouwens tot in de puntjes geregeld, een biertje en een bitterballetje erbij: what more can a volleyballplayer ask for?

 

Maar goed, zoals altijd, was de focus van ons gericht op de tegenstander(s). Er viel immers iets te winnen. De tegenstand leek qua lengte, formaat en leeftijd niet al te groot, maar qua sportprestaties daarentegen zeker wel. De presentator van de sportprijs, Gerben Boskma, vertelde over de andere twee genomineerden: de 17-jarige Ellia Smeding en de 11-jarige Noa Teuben. 

 

Ellia

Ellia is in Engeland geboren en is lange baan schaatsster die nog steeds voor de Britse Schaatsbond uitkomt. In februari 2017 zal ze voor Groot Brittannië uitkomen op het Junior Wereldkampioenschap in Helsinki. Gerben had enkele tijden opgezocht van deze mevrouw en die logen er niet om. Om ‘t op sien Harlingers te zeggen: die kin mie een partij rap!

 

Noa

De andere genomineerde was Noa Teuben, die juist wanneer het water niét bevroren is ongelofelijke snelheden haalt. In 2016 is Noa op 7 zwemafstanden Nederlands Kampioen geworden in haar leeftijdsklasse, heeft ze de prestigieuze Pieter van de Hoogeband Swimcup gewonnen en heeft ze een Nederlands record geëvenaard. Kortom: dit meiske gaat oek as de brandweer!

 

En wij zelf dan!

Nou moeten we natuurlijk ons zelf ook niet uitpoetsen: het was een geweldig jaar voor ons met het kampioenschap in de Derde divisie en het winnen van de Noord-Nederlandse beker. Deze prestaties trekken wij bovendien door in het nieuwe seizoen, want we staat halverwege de competitie op een prachtige tweede plek in de tweede divisie. Hiermee zijn we op dit moment het best presterende heren volleybalteam van Friesland.

 

De uitslag

We kinne d’r lang over lullen, maar tegen dit (top)sportgeweld bleken wij niet opgewassen. De Hotze Schuil Trofee werd door wethouder Harry Boon (niet meer dan terecht) uitgereikt aan Noa! Uit handen van de wethouder kreeg Jan Kamminga (trainer/coach van ons team) een bos bloemen en een in glas gegrafeerd aandenken ter ere van deze nominatie.

 

Dankwoord

Via deze weg wil VVH de gemeente Harlingen en de stichting Sportpromotie Harlingen ontzettend bedanken voor de nominatie voor deze prijs en feliciteren wij Ellia voor de nominatie en Noa voor het winnen van deze prijs. Doorgaan met stampen (in het en op het water) meiskes! Dat wij genomineerd waren, zien we als een stukje waardering voor ons harde werken de afgelopen jaren om in Harlingen het beste herenvolleybalteam van Friesland neer te zetten. Hier blijven we uiteraard hard aan werken.

 

Mochten jullie ons eens in actie willen zien: om zaterdag 14 januari spelen we om 19.00 uur thuis in de Waddenhal. De tegenstander is er dan één van formaat: de nummer 1 uit Assen Sudosa-Desto komt dan op bezoek.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Roel Sluiter

03-01-2017

HARLINGEN - Naast de uitreiking van de Boei van Harlingen, de Hotze Schuil trofee en de gemeentelijke draagspeld heeft burgemeester Sluiter maandag 2 januari zijn Nieuwjaarstoespraak gegeven.

Zeerobben wint 36e Havenstadtournooi

03-01-2017

HARLINGEN - Het 36e Havenstadtoernooi was weer van grote klasse en wederom goed georganiseerd.

Uitslag tweede trekking HOV Winter Stempelactie

03-01-2017

HARLINGEN - In de laatste week van december 2016 heeft de tweede trekking van HOV Winter Stempelactie 2016 plaatsgevonden.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe