Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Casco Montage / VVH heren 1 pakt volle buit tegen de hekkensluiter

06-11-2016

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag vertrok het eerste herenteam van VVH al vroeg naar Groningen, want om 13.00 uur stond daar de wedstrijd tegen Lycurgus heren 3 op het programma.

Dit team staat op de laatste plek in de competitie, dus was de inzet voor de Harlingers om met een zo ruim mogelijk verschil te winnen.

 

VVH begon de eerste set met Johannes Bult, Ignarts Bakker, Reinier Kwast, Koen Sikkema, Marnik Agema en Stefan de Jong binnen de lijnen. Verder was Hedzer Wiersma de libero, begonnen Rik Sijtsma, Sjoerd Tekstra en Ewout Schat de bankspelers en hield Jan Kamminga Meindert Paul Kwast uit voorzorg aan de kant. De Harlingers begonnen zwak aan de wedstrijd. De passing was in orde, maar aanvallend misten de mannen de nodige kansen. De tegenstander ontbeerde, op ex-eredivisiespeler Peter Barla na, echter het volleybalniveau om hier van te profiteren. De slordigheid in het Harlinger spel bleef gedurende de rest van de set, maar eenmaal boven de twintig puntengrens toonde VVH meer vechtlust en scoorden ze vaak slim. Hierdoor ging de set met 20-25 naar de bezoekers.

 

In set twee en drie zette het spel van de eerste set zich door. VVH bleef het lastig hebben om haar niveau te halen tegen een tegenstander die zelf weinig bracht qua tempo, aanvalskracht of servedruk. De harde klappen van Lycurgiaan Peter Barla kwamen daar nog eens bij, waardoor het tot het einde spannend bleef.  Sjoerd en Rik betraden het veld nog gedurende de sets en waren met name serverend verdienstelijk. Uiteindelijk waren het enkele oplevingen aan Harlinger kant (serveseries van Ignarts en Johannes en enkele mooie aanvallen van Marnik en Koen) die beide sets in VVH haar voordeel beslisten.

 

In set vier bracht Jan, Ewout binnen de lijnen op de plek van Johannes en dit bleek een prima set. Lycurgus, dat moe was gestreden, hadden moeite om zich aan te passen aan de keuzes qua set-ups bij de Harlingers en al snel stond een Harlinger voorsprong op het scorebord dat niet meer goed te maken was door de thuisploeg. Eindstand set vier: 14-25.

 

Geen hoogstaande wedstrijd van de Harlingers, maar dat alle punten mee naar huis werden genomen was het voornaamste. Qua spel was ook positief te noemen dat de Harlinger servepass weer ijzersterk was en dat het speltempo was Johannes in het spel bracht vaak te veel werd voor de tegenstanders.

 

Komende zaterdag komt het team dat op de tweede plek op de ranglijst staat op bezoeker in Harlingen: Lycurgus heren 2. Dit team staat slecht één puntje boven de de Skûtsjeboys dus de tweede plek is daadwerkelijk de inzet van de wedstrijd! Wie had dat verwacht voorgaande het seizoen. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Waddenrobkes Zeerobben

06-11-2016

HARLINGEN - Het was vroeg op voor de Waddenrobkes van Zeerobben afgelopen zaterdag.

De Meiden van Zeerobben: week 44

06-11-2016

HARLINGEN - Weer een prachtig resultaat voor de meiden van Zeerobben.

Zeerobben wint terecht in Joure

06-11-2016

HARLINGEN - In een kwalitatief minder goede wedstrijd gaat de winst naar de ploeg, die daarop desondanks het meeste aanspraak mocht maken.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear
Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio