Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Casco Montage/VVH Heren 1 pakt tweede plek stevig in handen

05-12-2016

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag gingen de heren van het Harlinger vlaggenschip naar Groningen om het daar op te nemen tegen de studenten van Veracles heren 1.

Dit team stond voorafgaande de wedstrijd op plek zeven, terwijl VVH plek drie in handen had.

 

Trainer/coach Jan Kamminga koos ervoor om te beginnen met: Johannes Bult op spelverdeling, Marnik Agema en Koen Sikkema op de buitenaanval, Reinier Kwast op diagonaal en Ignarts Bakker en de van blessure herstelde Meindert Paul Kwast. Hedzer Wiersma was weer de libero, Stefan de Jong, Rik Sijtsma, Ewout Schat en Sjoerd Tekstra begonnen op de bank.

 

VVH begon stroef aan de wedstrijd. De servepass onder leiding van Hedzer was prima, maar het Groninger studententeam speelde frank en vrij en was handig in de aanval. Gelukkig maakten ze ook genoeg fouten; met name in de serve en passing was het te slordig. Het einde van de set waren het de Harlingers die via de klappen van Marnik en Reinier de set binnenhaalden (21-25).

 

De tweede set was zeer zwak van Harlinger zijde. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar toen begon aan de kant van VVH een foutenfestijn. De servicepass was goed, maar aanvallend lukte werkelijk niets, waardoor Veracles naar 9-3 uitliep. Er werden time-outs genomen, Rik en Ewout kwamen binnen de lijnen maar qua spelbeeld veranderde er weinig. De Groningers kregen meer vertrouwen, waardoor de servedruk van hun kant beter werd.  Met een 25-10 eindstand in de set, kreeg VVH letterlijk een pak rammel.  

 

De derde set, waarin Sjoerd binnen de lijnen kwam op Meindert Paul zijn plek, gaf Jan zijn mannen mee de armen op te stropen en harder te werken.  Het spel golfde op en neer, maar VVH was er stukken beter bij dan de vorige set. Via een serveserie kwam VVH op een 6-11 voorsprong, maar zuinig waren ze hier niet op. Veracles trok de stand gelijk (11-11) en het bleef tot het einde van de set gelijk op gaan (21-21). Boven de twintig was VVH net iets sterker en effectiever. Zo scoorde Reinier makkelijk in de aanval, was er een killblok van Ignarts op 23-22 en maakte nogmaals een killblok van Johannes een einde aan de set (24-26). Een 1-2 voorsprong voor de Skûtsjeboys dus.

 

Het verliezen van de derde set deed schijnbaar pijn bij de Veraclieden. In de vierde set liep VVH al snel uit en behield het deze voorsprong door harde klappen van Koen en Marnik. Ewout kwam wederom binnen de lijnen voor Johannes en spelverdeelde een zeer nette set. De set ging eenvoudig naar Harlingen (18-25), waardoor het de achtste overwinning van het seizoen (uit negen wedstrijden) liet noteren.

 

Het was niet de beste wedstrijd van de Harlingers, maar na een zeer zwakke tweede set liet VVH veel vechtlust zien. Een groot compliment moet ook gegeven worden aan de jonge passer-loper Koen Sikkema die zich alweer uitstekend staande wist te houden in de passing. Door de 4-0 nederlaag van HVV, heeft VVH nu een drie punten voorsprong de tweede plek stevig in handen. Komende zaterdag staat weer een thuiswedstrijd in de Waddenhal op het programma. Hekkensluiter Captains Kangeroe uit Hardenberg mag het om 19.00 uur tegen Harlingen opnemen.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

fc Harlingen wint niet van Warga

05-12-2016

HARLINGEN - Na de mooie overwinning vorige week thuis tegen Udiros, waren de verwachtingen deze zondag uit tegen Warga hooggespannen.

Bezoek Harlingen: dé Kerststad van het Noorden

05-12-2016

HARLINGEN - Zaterdag 10 december staat Harlingen weer geheel in het teken van de sfeervolle Zoutsloter Kerstmarkt en is daarmee dé Kerststad van het Noorden.

Dames 1 gaat knallend de winterstop in

05-12-2016

HARLINGEN - Afgelopen vrijdagavond speelde Dames 1 haar laatste (inhaal)wedstrijd op het veld tegen Lemmer.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen
Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg