Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Casco Montage/VVH Heren 1 pakt tweede plek stevig in handen

05-12-2016

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag gingen de heren van het Harlinger vlaggenschip naar Groningen om het daar op te nemen tegen de studenten van Veracles heren 1.

Dit team stond voorafgaande de wedstrijd op plek zeven, terwijl VVH plek drie in handen had.

 

Trainer/coach Jan Kamminga koos ervoor om te beginnen met: Johannes Bult op spelverdeling, Marnik Agema en Koen Sikkema op de buitenaanval, Reinier Kwast op diagonaal en Ignarts Bakker en de van blessure herstelde Meindert Paul Kwast. Hedzer Wiersma was weer de libero, Stefan de Jong, Rik Sijtsma, Ewout Schat en Sjoerd Tekstra begonnen op de bank.

 

VVH begon stroef aan de wedstrijd. De servepass onder leiding van Hedzer was prima, maar het Groninger studententeam speelde frank en vrij en was handig in de aanval. Gelukkig maakten ze ook genoeg fouten; met name in de serve en passing was het te slordig. Het einde van de set waren het de Harlingers die via de klappen van Marnik en Reinier de set binnenhaalden (21-25).

 

De tweede set was zeer zwak van Harlinger zijde. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar toen begon aan de kant van VVH een foutenfestijn. De servicepass was goed, maar aanvallend lukte werkelijk niets, waardoor Veracles naar 9-3 uitliep. Er werden time-outs genomen, Rik en Ewout kwamen binnen de lijnen maar qua spelbeeld veranderde er weinig. De Groningers kregen meer vertrouwen, waardoor de servedruk van hun kant beter werd.  Met een 25-10 eindstand in de set, kreeg VVH letterlijk een pak rammel.  

 

De derde set, waarin Sjoerd binnen de lijnen kwam op Meindert Paul zijn plek, gaf Jan zijn mannen mee de armen op te stropen en harder te werken.  Het spel golfde op en neer, maar VVH was er stukken beter bij dan de vorige set. Via een serveserie kwam VVH op een 6-11 voorsprong, maar zuinig waren ze hier niet op. Veracles trok de stand gelijk (11-11) en het bleef tot het einde van de set gelijk op gaan (21-21). Boven de twintig was VVH net iets sterker en effectiever. Zo scoorde Reinier makkelijk in de aanval, was er een killblok van Ignarts op 23-22 en maakte nogmaals een killblok van Johannes een einde aan de set (24-26). Een 1-2 voorsprong voor de Skûtsjeboys dus.

 

Het verliezen van de derde set deed schijnbaar pijn bij de Veraclieden. In de vierde set liep VVH al snel uit en behield het deze voorsprong door harde klappen van Koen en Marnik. Ewout kwam wederom binnen de lijnen voor Johannes en spelverdeelde een zeer nette set. De set ging eenvoudig naar Harlingen (18-25), waardoor het de achtste overwinning van het seizoen (uit negen wedstrijden) liet noteren.

 

Het was niet de beste wedstrijd van de Harlingers, maar na een zeer zwakke tweede set liet VVH veel vechtlust zien. Een groot compliment moet ook gegeven worden aan de jonge passer-loper Koen Sikkema die zich alweer uitstekend staande wist te houden in de passing. Door de 4-0 nederlaag van HVV, heeft VVH nu een drie punten voorsprong de tweede plek stevig in handen. Komende zaterdag staat weer een thuiswedstrijd in de Waddenhal op het programma. Hekkensluiter Captains Kangeroe uit Hardenberg mag het om 19.00 uur tegen Harlingen opnemen.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

fc Harlingen wint niet van Warga

05-12-2016

HARLINGEN - Na de mooie overwinning vorige week thuis tegen Udiros, waren de verwachtingen deze zondag uit tegen Warga hooggespannen.

Bezoek Harlingen: dé Kerststad van het Noorden

05-12-2016

HARLINGEN - Zaterdag 10 december staat Harlingen weer geheel in het teken van de sfeervolle Zoutsloter Kerstmarkt en is daarmee dé Kerststad van het Noorden.

Dames 1 gaat knallend de winterstop in

05-12-2016

HARLINGEN - Afgelopen vrijdagavond speelde Dames 1 haar laatste (inhaal)wedstrijd op het veld tegen Lemmer.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot