CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Casco Montage/ VVH-heren 1 pakt cruciale thuiszege

10-04-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd voor VVH-heren 1 op het programma en er stond voor de Harlinger selectie nogal wat druk op.

Door een aantal nederlagen op rij, was de ploeg afgezakt naar plek 9 met maar twee punten voorsprong op plek 10 die promotie-degradatiewedstrijden moet spelen.

 

De tegenstander deze zaterdag was het uit Assen afkomstige Animo ’68. Deze ploeg staat op een directe degradatieplek (11de) en gaf voorafgaande de wedstrijd aan dat ze waren gekomen voor een leuke wedstrijd, maar dat ze dachten degradatie niet meer te kunnen afwenden. Een leuke wedstrijd werd het zeker, want beide teams deden amper voor elkaar onder. Een stampvolle tribune kon ruim twee uren van de wedstrijd genieten, want pas na vijf sets werd de winnaar bekend.

 

In set 1 startte VVH met Alle Taco Schat en Stefan de Jong op mid, Marnik Agema en Hedzer Wiersma op de buiten, Johannes Bult op de spelverdeling, Koen Sikkema op de diagonaalaanval en Meindert Paul Kwast was de libero. Coach Reinier Kwast had een goed gevulde bank met Ewout Schat, Rik Sijtsma, Ignarts Bakker, Sjoerd Tekstra en Rients Leijenaar (heren 2) tot zijn beschikking. Deze eerste set golfde op en neer, maar het was VVH die vooral aanvallend effectiever was. Koen en Marnik scoorden relatief eenvoudig hun punten, maar konden tegen het directe scoringspercentage in de aanval van Hedzer (83%) niet op. De set was een eenvoudige prooi (25-19) voor de Harlingers.

 

In set twee kwam Animo beter voor de dag. De servedruk van VVH ging wat omlaag, waardoor met name hun diagonaalaanvaller vele ballen wist te scoren. Ook in de passing en spelverdeling ging het moeizamer, waardoor Reinier op 7-11 Ewout binnen de lijnen bracht en ook Rik kwam meermaals binnen de lijnen. VVH kwam terug in de set, maar moest aan het einde toch weer een gaatje laten waardoor Animo de setwinst pakte.

 

Reinier benadrukte voorafgaande set drie dat het aanvalsrendement omhoog moest en stelde andere servedoelen. Dit had z’n effect want VVH speelde deze set scherper en wist meer de controle over het spel te houden. Koen en Marnik bleken wederom in vorm te zijn voor het net en maakten vele aanvallen direct af en via een serveserie van Johannes (7 punten) werd een 20-13 voorsprong opgebouwd. Ewout betrad het veld en Rik kwam wederom voor de serve binnen de lijnen. Het spelbeeld kantelde hierna helaas, want Animo kwam stapje voor stapje dichterbij en de Harlinger ploeg begon hierdoor zenuwachtig te spelen. Nét op tijd wist het zijn rug weer te rechten en op vechtlust werd het 26-24 voor De Skûtsjeboys.

 

Een 2-1 voorsprong werd dus gepakt, waardoor set vier met vertrouwen werd begonnen. In het tweede deel van de set de Harlinger servedruk weg, was VVH in de blokkering slordig en maakte het een groot aantal aanvalsfouten. Animo, dat de hele wedstrijd al op weinig fouten betrapt kon worden, pakte zo eenvoudig de setwinst.

 

 

Een vijfsetter zou de beslissing moeten brengen deze dag. Ignarts werd deze set binnen de lijnen gebracht voor Stefan om de blokkering te verstevigen en deed dit perfect. In deze verkorte set wist hij tot 3 blokpunten te komen. Het spelbeeld was echter in het voordeel van bezoekers want ze waren sterker in de aanval dan VVH en stonden bij de wissel van veld met 6-8 voor en deze twee punten marge behielden ze tot 12-14. De twee matchpoints die ze hadden werden echter niet verzilverd door een goede blokkering en een harde aanval vanaf rechtsvoor van VVH. De volgende matchpoints waren voor de Harlingers, maar pas bij de derde kans, op 17-16 wist VVH toe te slaan. Via een direct servepunt ging de winst in de wedstrijd naar Harlingen!

 

Eindelijk weer eens een overwinning voor de Havenstadbewoners na maanden waarin de nederlagen elkaar opvolgden. Deze winst zou bovendien wel eens zeer cruciaal kunnen zijn om promotie-degradatiewedstrijden te ontlopen. VVH heeft nu een vier punten voorsprong ten opzichte van plek tien. Over twee weken, op 22 april, staat de laatste competitieronde van het seizoen op het programma. Om 13.00 uur speelt VVH dan in Zuidlaren gespeeld tegen COOP Ritola.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Onnodig verlies fc Harlingen

10-04-2017

HARLINGEN - Door de nederlaag tegen Drachten komt er een einde aan een goede reeks van de fc Harlingen.

Op'e strún met stadscineast Jacob Roorda

10-04-2017

HARLINGEN - Roorda wandelt regelmatig door de stad met zijn camera in de aanslag en wat hem opvalt, filmt hij.

Pasen bij Expert!

10-04-2017

HARLINGEN - Maak van Pasen een feest!

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats