Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Casco Montage/ VVH-heren 1 pakt cruciale thuiszege

10-04-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd voor VVH-heren 1 op het programma en er stond voor de Harlinger selectie nogal wat druk op.

Door een aantal nederlagen op rij, was de ploeg afgezakt naar plek 9 met maar twee punten voorsprong op plek 10 die promotie-degradatiewedstrijden moet spelen.

 

De tegenstander deze zaterdag was het uit Assen afkomstige Animo ’68. Deze ploeg staat op een directe degradatieplek (11de) en gaf voorafgaande de wedstrijd aan dat ze waren gekomen voor een leuke wedstrijd, maar dat ze dachten degradatie niet meer te kunnen afwenden. Een leuke wedstrijd werd het zeker, want beide teams deden amper voor elkaar onder. Een stampvolle tribune kon ruim twee uren van de wedstrijd genieten, want pas na vijf sets werd de winnaar bekend.

 

In set 1 startte VVH met Alle Taco Schat en Stefan de Jong op mid, Marnik Agema en Hedzer Wiersma op de buiten, Johannes Bult op de spelverdeling, Koen Sikkema op de diagonaalaanval en Meindert Paul Kwast was de libero. Coach Reinier Kwast had een goed gevulde bank met Ewout Schat, Rik Sijtsma, Ignarts Bakker, Sjoerd Tekstra en Rients Leijenaar (heren 2) tot zijn beschikking. Deze eerste set golfde op en neer, maar het was VVH die vooral aanvallend effectiever was. Koen en Marnik scoorden relatief eenvoudig hun punten, maar konden tegen het directe scoringspercentage in de aanval van Hedzer (83%) niet op. De set was een eenvoudige prooi (25-19) voor de Harlingers.

 

In set twee kwam Animo beter voor de dag. De servedruk van VVH ging wat omlaag, waardoor met name hun diagonaalaanvaller vele ballen wist te scoren. Ook in de passing en spelverdeling ging het moeizamer, waardoor Reinier op 7-11 Ewout binnen de lijnen bracht en ook Rik kwam meermaals binnen de lijnen. VVH kwam terug in de set, maar moest aan het einde toch weer een gaatje laten waardoor Animo de setwinst pakte.

 

Reinier benadrukte voorafgaande set drie dat het aanvalsrendement omhoog moest en stelde andere servedoelen. Dit had z’n effect want VVH speelde deze set scherper en wist meer de controle over het spel te houden. Koen en Marnik bleken wederom in vorm te zijn voor het net en maakten vele aanvallen direct af en via een serveserie van Johannes (7 punten) werd een 20-13 voorsprong opgebouwd. Ewout betrad het veld en Rik kwam wederom voor de serve binnen de lijnen. Het spelbeeld kantelde hierna helaas, want Animo kwam stapje voor stapje dichterbij en de Harlinger ploeg begon hierdoor zenuwachtig te spelen. Nét op tijd wist het zijn rug weer te rechten en op vechtlust werd het 26-24 voor De Skûtsjeboys.

 

Een 2-1 voorsprong werd dus gepakt, waardoor set vier met vertrouwen werd begonnen. In het tweede deel van de set de Harlinger servedruk weg, was VVH in de blokkering slordig en maakte het een groot aantal aanvalsfouten. Animo, dat de hele wedstrijd al op weinig fouten betrapt kon worden, pakte zo eenvoudig de setwinst.

 

 

Een vijfsetter zou de beslissing moeten brengen deze dag. Ignarts werd deze set binnen de lijnen gebracht voor Stefan om de blokkering te verstevigen en deed dit perfect. In deze verkorte set wist hij tot 3 blokpunten te komen. Het spelbeeld was echter in het voordeel van bezoekers want ze waren sterker in de aanval dan VVH en stonden bij de wissel van veld met 6-8 voor en deze twee punten marge behielden ze tot 12-14. De twee matchpoints die ze hadden werden echter niet verzilverd door een goede blokkering en een harde aanval vanaf rechtsvoor van VVH. De volgende matchpoints waren voor de Harlingers, maar pas bij de derde kans, op 17-16 wist VVH toe te slaan. Via een direct servepunt ging de winst in de wedstrijd naar Harlingen!

 

Eindelijk weer eens een overwinning voor de Havenstadbewoners na maanden waarin de nederlagen elkaar opvolgden. Deze winst zou bovendien wel eens zeer cruciaal kunnen zijn om promotie-degradatiewedstrijden te ontlopen. VVH heeft nu een vier punten voorsprong ten opzichte van plek tien. Over twee weken, op 22 april, staat de laatste competitieronde van het seizoen op het programma. Om 13.00 uur speelt VVH dan in Zuidlaren gespeeld tegen COOP Ritola.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Onnodig verlies fc Harlingen

10-04-2017

HARLINGEN - Door de nederlaag tegen Drachten komt er een einde aan een goede reeks van de fc Harlingen.

Op'e strún met stadscineast Jacob Roorda

10-04-2017

HARLINGEN - Roorda wandelt regelmatig door de stad met zijn camera in de aanslag en wat hem opvalt, filmt hij.

Pasen bij Expert!

10-04-2017

HARLINGEN - Maak van Pasen een feest!

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Dio Jurien Dio Jurien Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen