Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Casco Montage VVH heren 1 grijpt eerste plek in Tweede divisie A

01-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor de mannen van trainer Richard Kumbangsila.

Door het wegvallen van Hedzer Wiersma, was Rients Leijenaar als libero toegevoegd aan de ploeg. Tegenstander van de dag was voormalig eredivisionist Rivo Rijssen.

 

In set één en twee begon VVH met Johannes Bult, Reinier Kwast, Meindert Paul Kwast, Stefan de Jong, Koen Sikkema en Marnik Agema binnen de lijnen. Rients begon als libero en op de bank zaten Rik Sijtsma, Sjoerd Tekstra en Ewout Schat. Eigenlijk verliep alles volgens het voorgenomen strijdplan aan Harlinger zijde. De blokkering en verdediging stonden zoals afgesproken en de Harlinger servedruk zorgde ervoor dat Rivo het erg lastig had om tot scoren te komen. Aan de andere kant van het net lieten de buitenkanten met Marnik, Koen en Reinier weinig kansen onbenut en scoorden er zo lustig op los. Dit met name dankzij de goede serve- en rallypasses van Rients, Meindert Paul en Koen. Gedurende de tweede set betrad Rik meermaals het veld voor de serve en kwam Ewout het veld in voor Johannes. Het spelbeeld veranderde hier amper door: VVH bepaalde wat er gebeurde en won zo eenvoudig de sets. Eindstand set één: 25-19 en eindstand set twee: 25-13.

 

In set drie bleef Ewout staan en kwam Sjoerd binnen de lijnen voor Stefan. Het was nu hier en daar iets minder zorgvuldig wat de Harlinger ploeg liet zien. Of het nu kwam door de te simpele winst van de derde set of door de wisselingen binnen de lijnen: het duurde even voordat de Skûtsjeboys weer in hun ritme kwamen. Na 10-13 en 15-17 achter te hebben gestaan, begon VVH aan de hand van wederom Rik zijn serve weer terug te komen in de set. Het einde van de set was het VVH die als eerste een setpoint verkreeg, maar wist deze niet te verzilveren. De opslag ging vervolgens een paar keer over en weer, maar Rivo kreeg geen kans op een setpoint. Op de serve van Ewout was VVH vervolgens wél succesvol, waardoor de set naar Harlingen ging.

 

Hiermee was de wedstrijdwinst een feit, maar de vierde set wilden de Harlingers uiteraard ook pakken. Dit bleek echter niet uit de manier waarop VVH aan de set begon. De servedruk was minder, waardoor Rivo makkelijker tot aanvallen kwam. Met name via hun beste buitenaanvaller nummer 2 kwamen ze veelvuldig tot scoren. Harlingen zelf had de nodige moeite om de servepass bij Ewout te krijgen, waardoor ook de aanvallers het lastiger hadden om te scoren. Meindert Paul moest vervolgens gewisseld worden door fysieke klachten en op 15-19 kwam Johannes binnen op de plek van Ewout in een poging de set alsnog binnen te slepen.  Het werd knokken geblazen voor de Harlingers, maar het vertrouwen was er dat de set alsnog gepakt kon worden. Op snelle set-ups waren de buitenkanten van VVH weer erg daadkrachtig en via een aanval van Koen kwam de 24-24 op het bord. De Harlingers waren weer helemaal terug. Rik kwam in voor de serve voor Sjoerd en deed het onwaarschijnlijke: met twee geweldige services die beide direct scoorden, pakte VVH ook de winst in de laatste set (26-24).

 

Door de 4-0 staat VVH er na twee wedstrijdweekenden het beste voor van alle teams in de klasse en heeft het de eerste plek te pakken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de studenten van Donitas uit Groningen op het programma. Dit team staat op dit moment met slechts één punt op de één na laatste plek, dus er zouden mogelijkheden moeten zijn om de goede lijn door de trekken.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Stânfries dames 1 nog te sterk voor V.V.H. dames 1

01-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen weekend stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma.

De Waddenrobkes van Zeerobben

01-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd de 2e speelronde gespeeld bij de Waddenrobkes.

Zeerobben met gemak langs jubilerend VEV’67

01-10-2017

HARLINGEN - Je komt met gemengde gevoelens naar Leek om tegen de jubilaris te spelen.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt