CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Casco Montage VVH heren 1 grijpt eerste plek in Tweede divisie A

01-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor de mannen van trainer Richard Kumbangsila.

Door het wegvallen van Hedzer Wiersma, was Rients Leijenaar als libero toegevoegd aan de ploeg. Tegenstander van de dag was voormalig eredivisionist Rivo Rijssen.

 

In set één en twee begon VVH met Johannes Bult, Reinier Kwast, Meindert Paul Kwast, Stefan de Jong, Koen Sikkema en Marnik Agema binnen de lijnen. Rients begon als libero en op de bank zaten Rik Sijtsma, Sjoerd Tekstra en Ewout Schat. Eigenlijk verliep alles volgens het voorgenomen strijdplan aan Harlinger zijde. De blokkering en verdediging stonden zoals afgesproken en de Harlinger servedruk zorgde ervoor dat Rivo het erg lastig had om tot scoren te komen. Aan de andere kant van het net lieten de buitenkanten met Marnik, Koen en Reinier weinig kansen onbenut en scoorden er zo lustig op los. Dit met name dankzij de goede serve- en rallypasses van Rients, Meindert Paul en Koen. Gedurende de tweede set betrad Rik meermaals het veld voor de serve en kwam Ewout het veld in voor Johannes. Het spelbeeld veranderde hier amper door: VVH bepaalde wat er gebeurde en won zo eenvoudig de sets. Eindstand set één: 25-19 en eindstand set twee: 25-13.

 

In set drie bleef Ewout staan en kwam Sjoerd binnen de lijnen voor Stefan. Het was nu hier en daar iets minder zorgvuldig wat de Harlinger ploeg liet zien. Of het nu kwam door de te simpele winst van de derde set of door de wisselingen binnen de lijnen: het duurde even voordat de Skûtsjeboys weer in hun ritme kwamen. Na 10-13 en 15-17 achter te hebben gestaan, begon VVH aan de hand van wederom Rik zijn serve weer terug te komen in de set. Het einde van de set was het VVH die als eerste een setpoint verkreeg, maar wist deze niet te verzilveren. De opslag ging vervolgens een paar keer over en weer, maar Rivo kreeg geen kans op een setpoint. Op de serve van Ewout was VVH vervolgens wél succesvol, waardoor de set naar Harlingen ging.

 

Hiermee was de wedstrijdwinst een feit, maar de vierde set wilden de Harlingers uiteraard ook pakken. Dit bleek echter niet uit de manier waarop VVH aan de set begon. De servedruk was minder, waardoor Rivo makkelijker tot aanvallen kwam. Met name via hun beste buitenaanvaller nummer 2 kwamen ze veelvuldig tot scoren. Harlingen zelf had de nodige moeite om de servepass bij Ewout te krijgen, waardoor ook de aanvallers het lastiger hadden om te scoren. Meindert Paul moest vervolgens gewisseld worden door fysieke klachten en op 15-19 kwam Johannes binnen op de plek van Ewout in een poging de set alsnog binnen te slepen.  Het werd knokken geblazen voor de Harlingers, maar het vertrouwen was er dat de set alsnog gepakt kon worden. Op snelle set-ups waren de buitenkanten van VVH weer erg daadkrachtig en via een aanval van Koen kwam de 24-24 op het bord. De Harlingers waren weer helemaal terug. Rik kwam in voor de serve voor Sjoerd en deed het onwaarschijnlijke: met twee geweldige services die beide direct scoorden, pakte VVH ook de winst in de laatste set (26-24).

 

Door de 4-0 staat VVH er na twee wedstrijdweekenden het beste voor van alle teams in de klasse en heeft het de eerste plek te pakken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de studenten van Donitas uit Groningen op het programma. Dit team staat op dit moment met slechts één punt op de één na laatste plek, dus er zouden mogelijkheden moeten zijn om de goede lijn door de trekken.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Stânfries dames 1 nog te sterk voor V.V.H. dames 1

01-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen weekend stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma.

De Waddenrobkes van Zeerobben

01-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd de 2e speelronde gespeeld bij de Waddenrobkes.

Zeerobben met gemak langs jubilerend VEV’67

01-10-2017

HARLINGEN - Je komt met gemengde gevoelens naar Leek om tegen de jubilaris te spelen.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine