CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Casco Montage / VVH heren 1 eindigt seizoen op de zevende plek!

24-04-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag moest het eerste herenteam van VVH al vroeg afreizen naar Zuidlaren.

Om 13.00 uur stond hier de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen Ritola. Omdat beide teams bij verlies nog moesten vrezen voor promotie-degradatiewedstrijden, was het een belangrijke, beladen wedstrijd.

 

In set één begon VVH met Johannes Bult, Ignarts Bakker, Sjoerd Tekstra, Hedzer Wiersma, Rik Sijtsma en Koen Sikkema binnen de lijnen. Meindert Paul Kwast was de libero en naast coach Reinier Kwast begonnen Marnik Agema, Ewout Schat en Stefan de Jong als wissels. Door een fout in de opstelling bij de Harlingers was het van meet af aan onrustig. Na een Harlinger time-out op een 8-2 achterstand, kwam VVH wat beter in het spel, maar kon niet voorkomen dat Ritola de eerste set pakte (25-20).

 

In set twee kwam Ewout op de plek van Johannes en verder ging het team ongewijzigd van start. Deze set liep het een stuk beter bij de Harlingers. De servedruk van de Harlingers was hoog en Sjoerd en Koen stonden uitstekend te blokkeren. De thuisploeg daarentegen maakte een teveel aan serve- en aanvalsfouten. Binnen no-time was de set binnengespeeld door het vlaggenschip van VVH met 25-12.

 

De ruime winst van de tweede set gaf De Skûtsjeboys het nodige vertrouwen. Marnik en Stefan kwamen binnen de lijnen, maar het het spelbeeld bleef eigenlijk nagenoeg gelijk. VVH was aanvallend met name succesvol via de buitenkanten en wist daar tegenover ook vaak een sluitende blokkering neer te zetten, waardoor de aanvallen van Ritola vaak verdedigd konden worden. Een 7 punten voorsprong werd gecreërd (6-15), maar deze werd in deel twee van de set weer ingeleverd.  De thuisploeg leverde veel servedruk, waardoor VVH niet aanvallend er doorheen kwam. Hedzer kwam weer binnen de lijnen om de passing te versteviger en met veel kunst in vliegwerk was het tóch VVH die de set wist binnen te slepen (22-25).

 

In set vier kwam Johannes terug binnen de lijnen en moest VVH ook een noodwissel toepassen. Meindert Paul was door z’n knie gegaan einde vorige set; Hedzer nam daarom de libero positie weer voor zijn rekening. Ondanks deze tegenvaller was VVH super gemotiveerd om de winst in de wedstrijd te pakken. Dit bleek ook uit het spel dat vertoond werd. De servepass van Rik en Hedzer was uitstekend en via mooi uitgespeelde aanvalscombinaties stoomde VVH de set snel door. De servedruk van Johannes, Stefan en Rik maakte dat de Harlingers een ruime voorsprong namen (11-19). Halverwege de set kwam Ewout er op de buitenaanval nog in en op 18-24 was hij degene die door een aanval via de blokkering de wedstrijdwinst binnensloeg!

 

Door deze laatste wedstrijd te winnen met 1-3, eindigt VVH op een nette zevende plek op de ranglijst. Hierdoor mag het team zich de komende 4 maanden gaan voorbereiden op weer een seizoen op landelijk niveau in de Tweede divisie. Op dit moment zijn er nog gesprekken gaande met een nieuwe trainer/coach voor komend seizoen en is de club aan het kijken of er nog versterking van elders aangetrokken kan/moet worden. Zodra hier meer over bekend is, zal hierover worden bericht.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Tiental fc Harlingen verslaat Geel Wit

24-04-2017

HARLINGEN - Bijna 70 minuten moest fc Harlingen het met tien man opnemen tegen een hardwerkend en het duel niet mijdend Geel Wit van Ameland.

Wij helpen bijen - helpt u mee?

24-04-2017

HARLINGEN - In veel landen worden de bijen met uitsterven bedreigd.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

24-04-2017

HARLINGEN - Franekertrekvaart te Harlingen, geen bediening Industriebrug.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen