Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Briljanten huwelijksjubileum familie Roorda

07-11-2016

HARLINGEN - Vandaag, 7 november 2016, is het 65 jaar geleden dat de heer D. S. (Dick) Roorda en mevrouw L. J. M. (Wies) Timmermans elkaar het ja woord gaven in Haarlem.

Briljanten huwelijksjubileum familie Roorda Foto: Joachim de Ruijter.

De heer Roorda (98) is geboren op 22 april 1918 in Harlingen als tweede zoon van Piet Roorda en Johanna Elisabeth Droge. Piet Roorda was een van de firmanten van Lederfabriek Roorda, Johanna Elisabeth Droge was een dochter van een pyjama fabrikant uit Windschoten.

 

De Lederfabriek was gesticht door Roorda’s grootvader, Theodorus Roorda uit Franeker, waar de familie oorspronkelijk vandaan komt. De fabriek produceerde zeemleer, blootwol en schapendarmen. In de vorige eeuw werkten er meer dan 200 man.

 

Na zijn HBS-tijd in Harlingen, afgesloten met het B-diploma, heeft hij in militaire dienst gezeten in Amsterdam bij de luchtdoelartillerie. In de mei-dagen van 1940 heeft hij de haven van Amsterdam mee helpen verdedigen tegen Duitse luchtaanvallen. In de eerste oorlogsjaren heeft hij eerst in de fabriek gewerkt, daarna is hij ondergedoken geweest bij een familie in Duitsland.

 

De heer Roorda heeft zijn hele leven gewerkt bij de lederfabriek. Eerst als vertegenwoordiger, later als bedrijfsleider en tenslotte als directeur/aandeelhouder, samen met zijn neef Paul Roorda. Met hem heeft Roorda de fabriek door moeilijke economische tijden geloodst en in 1984 verkocht aan een oude Engelse zakenrelatie. De Engelsen hebben de fabriek 10 jaar later helaas moeten sluiten vanwege marktomstandigheden. Het enige dat nog aan de fabriek herinnert is de Roordaweg in de Koningsbuurt.


Naast zijn werk was hij zeer actief in het sociale en maatschappelijke leven. Als jongeman was hij actief in de Verkennerij (Hopman). Later ook in het Rode Kruis (kringbestuur en voorzitter afdeling Harlingen), de Maatschappij voor Handel en Nijverheid (bestuurslid Noord), VNO/NCW (bestuurslid Noord), Rotary Harlingen (voorzitter), de Culturele Commissie Harlingen, de Sociale Werkplaats Franeker (bestuurslid). Hij heeft alles belangeloos, langjarig en met veel plezier en toewijding gedaan.

Mevrouw Timmermans (88) geboren op 6 juli 1928 in Limburg maar opgegroeid in Haarlem. Haar vader Sjeng Timmermans uit de buurt van Venlo, gehuwd met Melania Voets uit Bergen-op-Zoom, was daar benoemd tot hoofd van de school en later ook leraar Engels aan de handelsavondschool.

 

De heer Roorda en mevrouw Timmermans hebben elkaar tegen het einde van de oorlog ontmoet in het huis van zijn ouders aan de Zuidoostersingel in Harlingen, alwaar mevrouw Timmermans met anderen opgevangen was door zijn ouders vanwege de Hongerwinter in het Westen. Zij hebben toen de bevrijding van Harlingen van zeer nabij meegemaakt.
 

Na de oorlog is mevrouw Timmermans naar Haarlem teruggekeerd. Zij heeft in Haarlem onder meer gewerkt in de mode als inkoopster bij Gerzon in Amsterdam, maar ook bij de AVRO-radio in een jeugdpraatprogramma als ‘’Loes van de Zondagmiddagclub’’. Mevrouw Timmermans was geselecteerd op haar goede radiostem en kan nog steeds gesprekken voeren/leiden als de beste. In Harlingen heeft zij zich geheel aan de opvoeding van de kinderen en huishoudelijke taken gewijd.
 

Na een verlovingsperiode van 6 jaar zijn ze in november 1951 in Haarlem getrouwd en in Harlingen aan de Zuidoostersingel in het trapgeveltje, dat nu deel was van notariskantoor Eppinga, gaan wonen. Samen kregen ze 3 dochters en 2 zonen. Ze hebben inmiddels 14 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Zij hebben ook nog aan de Rijksweg naar Midlum gewoond en vanaf 1962 in het huis aan de Christiaan Huygensstraat waar mevrouw Roorda-Timmermans nu nog woont. De heer Roorda woont sinds enige tijd in zorgcentrum De Spiker.
 

Mevrouw Roorda is ook onder meer nog actief geweest in de parochieraad, het schoolbestuur van de katholieke basisschool en het bestuur van de Vereniging Het Gehandicapte Kind. De heer Roorda ondersteunde haar bij die laatste functie met woord en daad.

Beiden hebben tot hoge leeftijd getennist en altijd veel gereisd binnen Europa, maar ook naar Amerika.
 

Burgemeester Sluiter heeft het echtpaar maandagmorgen gefeliciteerd en namens het gemeentebestuur van Harlingen een boeket overhandigen.

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Onderzoek naar de uitvoering van de WMO in zestien Friese gemeenten

07-11-2016

HARLINGEN - Zestien Friese rekenkamers en rekenkamercommissies gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de uitvoering van de WMO in zestien Friese gemeenten.

Bigbags voor huisvuil kottervloot

07-11-2016

HARLINGEN - Naast gebruikte netten en machinekamerafval gaan Noordzeevissers nu ook het ‘huisvuil’ en afgedankt ‘pluis’ apart inleveren.

Officiële start van het luchtkwaliteitsonderzoek op leefniveau

07-11-2016

HARLINGEN - Op 15 november is de officiële start van het luchtkwaliteitsonderzoek op leefniveau.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen