Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Brede agenda voor Jeugdgemeenteraad

01-11-2016

HARLINGEN - Klaas Bosch van de VBZH begint donderdag de vergadering van de Jeugdgemeenteraad met een inleiding over de bruine vloot.

Als eigenaar / schipper van de tjalk Spes Mea en bestuurslid van de VBZH weet hij daar boeiend over te praten. Uiteraard komen ook de contacten tussen de bruine vloot en de gemeente aan de orde.

 

Daarna bespreken de jongeren het beleidsplan voor het museum Hannemahuis. Een week later komt dat onderwerp in de (gewone) gemeenteraad aan de orde. De Jeugdgemeenteraad zal zich vooral richten op de publieksactiviteiten van het museum. Het gaat daarbij om de wijze waarop de collectie te zien is, het gebruik van moderne technieken en de zes tentoonstellingen die in 2017 en 2018 worden gehouden. De directeur van het museum Hugo ter Avest is hierbij aanwezig.

 

Vorige week dinsdag heeft de gemeenteraad aan burgemeester en wethouders gevraagd een plan voor een trailerhelling uit te werken. Nu watersporters niet meer bij de Jumbo hun bootje in en uit het water kunnen brengen, is er vraag naar een nieuwe helling. Het college had al op verzoek van de raad acht plaatsen aangegeven waar dat in toekomst misschien kan. Aan de Jeugdgemeenteraad is gevraagd een voorkeur uit te spreken.

 

Tot slot in deze vergadering de inburgering van vluchtelingen, die al een verblijfsvergunning hebben. Hiervoor is een plan van aanpak vastgesteld. Wat is de mening van de jongeren over deze aanpak? En wellicht hebben zij suggesties over de inhoud van het inburgeringsprogramma.

 

Bij deze vergadering zitten rond de tafel veel deelnemers, die voor het eerst bij een vergadering van de Jeugdgemeenteraad zijn. Ongetwijfeld zal er ook deze keer belangstelling zijn vanuit het college en de raad.

 

De vergadering in het stadhuis, aanvang 19.30 uur, is openbaar. Iedereen is dus welkom op de publieke tribune.

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Nederlands waddengebied mooiste natuurgebied

01-11-2016

HARLINGEN - De Waddenvereniging is verheugd over de verkiezing van het Nederlandse waddengebied tot mooiste natuurgebied van Nederland.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen