Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Brede agenda voor Jeugdgemeenteraad

01-11-2016

HARLINGEN - Klaas Bosch van de VBZH begint donderdag de vergadering van de Jeugdgemeenteraad met een inleiding over de bruine vloot.

Als eigenaar / schipper van de tjalk Spes Mea en bestuurslid van de VBZH weet hij daar boeiend over te praten. Uiteraard komen ook de contacten tussen de bruine vloot en de gemeente aan de orde.

 

Daarna bespreken de jongeren het beleidsplan voor het museum Hannemahuis. Een week later komt dat onderwerp in de (gewone) gemeenteraad aan de orde. De Jeugdgemeenteraad zal zich vooral richten op de publieksactiviteiten van het museum. Het gaat daarbij om de wijze waarop de collectie te zien is, het gebruik van moderne technieken en de zes tentoonstellingen die in 2017 en 2018 worden gehouden. De directeur van het museum Hugo ter Avest is hierbij aanwezig.

 

Vorige week dinsdag heeft de gemeenteraad aan burgemeester en wethouders gevraagd een plan voor een trailerhelling uit te werken. Nu watersporters niet meer bij de Jumbo hun bootje in en uit het water kunnen brengen, is er vraag naar een nieuwe helling. Het college had al op verzoek van de raad acht plaatsen aangegeven waar dat in toekomst misschien kan. Aan de Jeugdgemeenteraad is gevraagd een voorkeur uit te spreken.

 

Tot slot in deze vergadering de inburgering van vluchtelingen, die al een verblijfsvergunning hebben. Hiervoor is een plan van aanpak vastgesteld. Wat is de mening van de jongeren over deze aanpak? En wellicht hebben zij suggesties over de inhoud van het inburgeringsprogramma.

 

Bij deze vergadering zitten rond de tafel veel deelnemers, die voor het eerst bij een vergadering van de Jeugdgemeenteraad zijn. Ongetwijfeld zal er ook deze keer belangstelling zijn vanuit het college en de raad.

 

De vergadering in het stadhuis, aanvang 19.30 uur, is openbaar. Iedereen is dus welkom op de publieke tribune.

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Nederlands waddengebied mooiste natuurgebied

01-11-2016

HARLINGEN - De Waddenvereniging is verheugd over de verkiezing van het Nederlandse waddengebied tot mooiste natuurgebied van Nederland.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber