Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Brede agenda voor Jeugdgemeenteraad

01-11-2016

HARLINGEN - Klaas Bosch van de VBZH begint donderdag de vergadering van de Jeugdgemeenteraad met een inleiding over de bruine vloot.

Als eigenaar / schipper van de tjalk Spes Mea en bestuurslid van de VBZH weet hij daar boeiend over te praten. Uiteraard komen ook de contacten tussen de bruine vloot en de gemeente aan de orde.

 

Daarna bespreken de jongeren het beleidsplan voor het museum Hannemahuis. Een week later komt dat onderwerp in de (gewone) gemeenteraad aan de orde. De Jeugdgemeenteraad zal zich vooral richten op de publieksactiviteiten van het museum. Het gaat daarbij om de wijze waarop de collectie te zien is, het gebruik van moderne technieken en de zes tentoonstellingen die in 2017 en 2018 worden gehouden. De directeur van het museum Hugo ter Avest is hierbij aanwezig.

 

Vorige week dinsdag heeft de gemeenteraad aan burgemeester en wethouders gevraagd een plan voor een trailerhelling uit te werken. Nu watersporters niet meer bij de Jumbo hun bootje in en uit het water kunnen brengen, is er vraag naar een nieuwe helling. Het college had al op verzoek van de raad acht plaatsen aangegeven waar dat in toekomst misschien kan. Aan de Jeugdgemeenteraad is gevraagd een voorkeur uit te spreken.

 

Tot slot in deze vergadering de inburgering van vluchtelingen, die al een verblijfsvergunning hebben. Hiervoor is een plan van aanpak vastgesteld. Wat is de mening van de jongeren over deze aanpak? En wellicht hebben zij suggesties over de inhoud van het inburgeringsprogramma.

 

Bij deze vergadering zitten rond de tafel veel deelnemers, die voor het eerst bij een vergadering van de Jeugdgemeenteraad zijn. Ongetwijfeld zal er ook deze keer belangstelling zijn vanuit het college en de raad.

 

De vergadering in het stadhuis, aanvang 19.30 uur, is openbaar. Iedereen is dus welkom op de publieke tribune.

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Nederlands waddengebied mooiste natuurgebied

01-11-2016

HARLINGEN - De Waddenvereniging is verheugd over de verkiezing van het Nederlandse waddengebied tot mooiste natuurgebied van Nederland.

Reacties

Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen BENG EvenementenBENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Visie EventsVisie Events Hema HarlingenHema Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Dio JurienDio Jurien Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Plus LunenborgPlus Lunenborg De LichtboeiDe Lichtboei Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Hubo-FaberHubo-Faber HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Karsten WonenKarsten Wonen Copini OpticiënsCopini Opticiëns Fotografie DorusFotografie Dorus Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Zensa ModaZensa Moda Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Atelier de GrootAtelier de Groot Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Haarmode CatsHaarmode Cats Vogelaar AudioVogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12IJssalon Min12 AlmamaterAlmamater Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&WineOns Food&Wine Expert HogerhuisExpert Hogerhuis ForHim MenswearForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus
Atelier de GrootAtelier de Groot Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Dio JurienDio Jurien Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Hema HarlingenHema Harlingen Vogelaar AudioVogelaar Audio Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Plus LunenborgPlus Lunenborg Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Hubo-FaberHubo-Faber