Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Boulegoed 5 Kampioen en Boulegoed 4 promoveert naar de 1e klasse van de afd. 01

24-02-2017

HARLINGEN - De kampioen en de promovendus speelden voor het eerst mee in de AWTC wat staat voor: Afdeling Winter Tripletten Competitie die gespeeld wordt in de Boulodrome te Sneek.

Boulegoed 5 Kampioen en Boulegoed 4 promoveert naar de 1e klasse van de afd. 01 Rein Koning, Annemarie Rietman en Roelof v.d. Ploeg

Er wordt door 30 tripletten deelgenomen van de afd. 01 verdeeld over tien verenigingen. Op maandagavond worden er twee partijen gespeeld. De teams zijn onderverdeeld in twee klassen, 14 teams in de 1e klasse en 16 teams in de 2e klasse.

 

Het kampioens triplet bestaande uit Rein Koning, Roelof van der Ploeg, Annemarie Rietman en Loc van Lee stond vanaf de eerste avond in de top van de ranglijst. Echter maandag de 13e leek wel vrijdag de 13e te worden beide partijen werden verloren en dan ook nog eens tegen een directe concurrent en kwam het kampioenschap wat zo zeker leek ook nog in gevaar. Maar de laatste wedstrijdavond was de concentratie en de wil om te winnen weer aanwezig zoals het de gehele competitie was.

 

De mène die de laatste punten opleverden was ongelooflijk. Annemarie plaatste een prachtige boule. Deze werd echter verbeterd met de laatste boule van de tegenstander door de but (kleine balletje) mee te nemen waardoor de tegenstanders op vier punten kwamen te liggen. Na tactisch overleg werd besloten om de but eruit te schieten wat één van de moeilijkste disciplines is. Als dit zou lukken was de overwinning een feit want dan tellen de niet gespeelde boules als punten. De stand was 9 – 6 in het voordeel van Boulegoed 5. Rein stapt in de cirkel en concentreert zich en ….. Bam!! weg met die but en het kampioenschap is binnen.

 

Boulegoed 4, bestaande uit Ben Kisjes, Karel Visser en Adrie Visser zetten de laatste weken een geweldige serie overwinningen neer, maar verloren van naaste belager De Blède Boulers met 13 – 9. Echter, de schitterende tweede plaats wat promotie inhoudt naar de hoogste klasse van de afd. 01 kwam hierdoor gelukkig niet in gevaar. Boulegoed 2, bestaande uit Ginie Wolberts, Reitze van der Veen, Cor Draaisma en Harry Kamp hadden een zwakke start maar na een sterke eindsprint werden ze nog verdienstelijk 6e met slechts één overwinning minder dan de nummer drie.

Boulegoed 3, ook voor het eerst spelend in de A. W. T. C. had het moeilijk in Sneek. Jan Willem van Veenendaal, Julia van der Veen, Siep Hoekstra en Cees Stam behaalden met 12 overwinningen de 13e plaats.

 

Karel Visser, Adrie Visser en Ben Kisjes.

 

Boulegoed 1, spelend in de 1e klasse draaide het gehele jaar mee in de top drie maar door drie keer verlies van de laatste vier partijen werd er door de debutant in deze klasse toch een knappe 4e plaats veroverd. Dit kwam tot stand door het onderlinge resultaat met de nummers 5 en 6 op de ranglijst. Voor Boulegoed 1 speelden Gretha Hoekstra, Frans-Jan Hengst, Duco Broersma, Klaas Tichelaar en Gerrit Hiemstra.

Dus speelt Boulegoed volgend jaar met maar liefst DRIE tripletten in de hoogste klasse een geweldige prestatie!

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Verkiezingen: Isabelle Diks in Harlingen en Bram van Ojik in Leeuwarden

24-02-2017

HARLINGEN - De eerdere GroenLinks leider Bram van Ojik is op zaterdag 25 februari in Friesland hij steunt de GroenLinks-campagne in Leeuwarden.

Besluit uitschrijving BRP

24-02-2017

HARLINGEN - Uit onderzoek door de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaand persoon niet meer woonachtig is op het adres waar hij ingeschreven staat.

Fotoclub Kimswerd foto van de maand januari

24-02-2017

HARLINGEN - Fotoclub Kimswerd kwam weer bij elkaar om de foto's van haar leden te beoordelen.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats
Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"