Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Boodschapper van slecht nieuws moet worden afgeslacht

26-10-2017

HARLINGEN - De koerier haastte zich door de schroeiende woestijn om, in opdracht van zijn centurion, de keizer te melden dat zijn legioenen een gevoelige nederlaag hadden geleden.

Na diens rapportage aan het hof, beval de keizer de boodschapper te doden. De arme ordonnans moest voor de leeuwen worden geworpen om zo het verlies te vergeten.

 

Zo ongeveer voelt het bij de Harlinger OPA-fractie die jarenlang (als enige!) heeft getracht de impasse rond de rotonde bij Kimswerda te doorbreken. Even leek het erop, dat dit zou lukken. Een motie door OPA ingediend, moest druk op de ketel houden. Desondanks konden de partijen elkaar niet vinden. De OPA-motie legde druk op het college van b en w. om in elk geval te blijven werken aan een veilige verkeersoplossing bij de uitgang van het winkelcentrum Kimswerda.

 

En dat is veel ingewikkelder dan het zo op het oog lijkt. Voor de beoogde rotonde heb je meer ruimte nodig dan de Kimswerderweg ter plaatse biedt. De sloot ertussen moet gedeeltelijk worden gedempt, maar mag niet worden afgesloten. Daar kan een duiker in voorzien.

 

Maar die sloot is van iemand anders dan van de eigenaar van Kimswerda. De Kimswerderweg is van iemand anders dan van de eigenaar van de sloot, ook van iemand anders dan de eigenaar van Kimswerda of de eigenaar van het Marnehiem. Er zijn dus nogal wat eigenaren c.q. beheerders die bij de plannen voor meer veiligheid ter plaatse betrokken zijn. En als er iemand tussen zit die niet wil, dan gebeurt er dus niets. Vandaar...

 

Nu is er voor een noodoplossing gekozen door het kruisende verkeer zoveel mogelijk langs elkaar heen te leiden. Bij de uitgang van het winkelcentrum meteen rechtsaf en bij de rotonde in de Achlumerdijk afslaan om naar het centrum te komen. Fietsers en voetgangers kunnen van de gemarkeerde oversteekplaats gebruik maken. 

 

Het gaat dus om automobilisten uit plan Zuid, het centrum, de Koningsbuurt en grofweg de Spiker, alsmede het noordelijk deel van de Oosterparkwijk. Het overige deel van de gemotoriseerde Oosterparkers en Schepenwijkers kan via de Achlumerdijk thuiskomen zonder om te rijden. Dat geldt ook voor de bewoners van de Phoenix, de Molenbuurt, Groot Ropens en Ludinga.

 

Desalniettemin wordt de maatregel als hinderlijk ervaren en krijgt OPA de schuld van deze oplossing. Eerlijk, het is om je een breuk te lachen als het niet zo triest was.

 

De club, die langs parlementaire weg de verantwoordelijke politiek aangezet heeft tot meer actie aangaande de verkeersveiligheid is nu Barbertje dat moet hangen. En OPA weet niet beter dan dat dit een taak is van een Klavertje4. De gekozen noodoplossing komt van verkeersdeskundigen en niet van een politieke fraktie in de gemeenteraad. Die wil een rotonde dan wel een veilige in- en uitgang bij de bereikbaarheid van winkelcentrum Kimswerda. Punt uit, niet meer en niet minder.

 

O ja, hou de leeuwen nog maar even in hun kooien in de catacomben van de arena van het Colosseum. Want wie weet...

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Meromar Seafoods zaalvoetbal bekertoernooi 20-10-2017

26-10-2017

HARLINGEN - Uitslagen en stand van het Meromar Seafoods zaalvoetbal.

Fc Harlingen 1 thuis tegen Nieuw-Roden

26-10-2017

HARLINGEN - Na twee uitwedstrijden op rij staat voor de mannen van trainer Duco Mulder komende zondag weer een wedstrijd op eigen veld gepland.

Total Eye Check nu ook bij Copini in Harlingen!

26-10-2017

HARLINGEN - Copini Opticiens Leeuwarden, Sneek en sinds kort ook Harlingen zijn als één van de weinige opticiens in Noord Nederland in het bezit van een Optical Coherence Tomography Scan (OCT).

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg