Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Boodschapper van slecht nieuws moet worden afgeslacht

26-10-2017

HARLINGEN - De koerier haastte zich door de schroeiende woestijn om, in opdracht van zijn centurion, de keizer te melden dat zijn legioenen een gevoelige nederlaag hadden geleden.

Na diens rapportage aan het hof, beval de keizer de boodschapper te doden. De arme ordonnans moest voor de leeuwen worden geworpen om zo het verlies te vergeten.

 

Zo ongeveer voelt het bij de Harlinger OPA-fractie die jarenlang (als enige!) heeft getracht de impasse rond de rotonde bij Kimswerda te doorbreken. Even leek het erop, dat dit zou lukken. Een motie door OPA ingediend, moest druk op de ketel houden. Desondanks konden de partijen elkaar niet vinden. De OPA-motie legde druk op het college van b en w. om in elk geval te blijven werken aan een veilige verkeersoplossing bij de uitgang van het winkelcentrum Kimswerda.

 

En dat is veel ingewikkelder dan het zo op het oog lijkt. Voor de beoogde rotonde heb je meer ruimte nodig dan de Kimswerderweg ter plaatse biedt. De sloot ertussen moet gedeeltelijk worden gedempt, maar mag niet worden afgesloten. Daar kan een duiker in voorzien.

 

Maar die sloot is van iemand anders dan van de eigenaar van Kimswerda. De Kimswerderweg is van iemand anders dan van de eigenaar van de sloot, ook van iemand anders dan de eigenaar van Kimswerda of de eigenaar van het Marnehiem. Er zijn dus nogal wat eigenaren c.q. beheerders die bij de plannen voor meer veiligheid ter plaatse betrokken zijn. En als er iemand tussen zit die niet wil, dan gebeurt er dus niets. Vandaar...

 

Nu is er voor een noodoplossing gekozen door het kruisende verkeer zoveel mogelijk langs elkaar heen te leiden. Bij de uitgang van het winkelcentrum meteen rechtsaf en bij de rotonde in de Achlumerdijk afslaan om naar het centrum te komen. Fietsers en voetgangers kunnen van de gemarkeerde oversteekplaats gebruik maken. 

 

Het gaat dus om automobilisten uit plan Zuid, het centrum, de Koningsbuurt en grofweg de Spiker, alsmede het noordelijk deel van de Oosterparkwijk. Het overige deel van de gemotoriseerde Oosterparkers en Schepenwijkers kan via de Achlumerdijk thuiskomen zonder om te rijden. Dat geldt ook voor de bewoners van de Phoenix, de Molenbuurt, Groot Ropens en Ludinga.

 

Desalniettemin wordt de maatregel als hinderlijk ervaren en krijgt OPA de schuld van deze oplossing. Eerlijk, het is om je een breuk te lachen als het niet zo triest was.

 

De club, die langs parlementaire weg de verantwoordelijke politiek aangezet heeft tot meer actie aangaande de verkeersveiligheid is nu Barbertje dat moet hangen. En OPA weet niet beter dan dat dit een taak is van een Klavertje4. De gekozen noodoplossing komt van verkeersdeskundigen en niet van een politieke fraktie in de gemeenteraad. Die wil een rotonde dan wel een veilige in- en uitgang bij de bereikbaarheid van winkelcentrum Kimswerda. Punt uit, niet meer en niet minder.

 

O ja, hou de leeuwen nog maar even in hun kooien in de catacomben van de arena van het Colosseum. Want wie weet...

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Zeerobben – Be Quick Dokkum

25-10-2017

HARLINGEN - Zeerobben ontmoet oude bekende.

Musica Religieuza bij Radio Stad Harlingen

25-10-2017

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op Radio Stad Harlingen.

Jeugdoverzicht fc Harlingen week 42

25-10-2017

HARLINGEN - Er waren afgelopen weekend weinig wedstrijden in verband met de herfstvakantie.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen