CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Boodschapper van slecht nieuws moet worden afgeslacht

26-10-2017

HARLINGEN - De koerier haastte zich door de schroeiende woestijn om, in opdracht van zijn centurion, de keizer te melden dat zijn legioenen een gevoelige nederlaag hadden geleden.

Na diens rapportage aan het hof, beval de keizer de boodschapper te doden. De arme ordonnans moest voor de leeuwen worden geworpen om zo het verlies te vergeten.

 

Zo ongeveer voelt het bij de Harlinger OPA-fractie die jarenlang (als enige!) heeft getracht de impasse rond de rotonde bij Kimswerda te doorbreken. Even leek het erop, dat dit zou lukken. Een motie door OPA ingediend, moest druk op de ketel houden. Desondanks konden de partijen elkaar niet vinden. De OPA-motie legde druk op het college van b en w. om in elk geval te blijven werken aan een veilige verkeersoplossing bij de uitgang van het winkelcentrum Kimswerda.

 

En dat is veel ingewikkelder dan het zo op het oog lijkt. Voor de beoogde rotonde heb je meer ruimte nodig dan de Kimswerderweg ter plaatse biedt. De sloot ertussen moet gedeeltelijk worden gedempt, maar mag niet worden afgesloten. Daar kan een duiker in voorzien.

 

Maar die sloot is van iemand anders dan van de eigenaar van Kimswerda. De Kimswerderweg is van iemand anders dan van de eigenaar van de sloot, ook van iemand anders dan de eigenaar van Kimswerda of de eigenaar van het Marnehiem. Er zijn dus nogal wat eigenaren c.q. beheerders die bij de plannen voor meer veiligheid ter plaatse betrokken zijn. En als er iemand tussen zit die niet wil, dan gebeurt er dus niets. Vandaar...

 

Nu is er voor een noodoplossing gekozen door het kruisende verkeer zoveel mogelijk langs elkaar heen te leiden. Bij de uitgang van het winkelcentrum meteen rechtsaf en bij de rotonde in de Achlumerdijk afslaan om naar het centrum te komen. Fietsers en voetgangers kunnen van de gemarkeerde oversteekplaats gebruik maken. 

 

Het gaat dus om automobilisten uit plan Zuid, het centrum, de Koningsbuurt en grofweg de Spiker, alsmede het noordelijk deel van de Oosterparkwijk. Het overige deel van de gemotoriseerde Oosterparkers en Schepenwijkers kan via de Achlumerdijk thuiskomen zonder om te rijden. Dat geldt ook voor de bewoners van de Phoenix, de Molenbuurt, Groot Ropens en Ludinga.

 

Desalniettemin wordt de maatregel als hinderlijk ervaren en krijgt OPA de schuld van deze oplossing. Eerlijk, het is om je een breuk te lachen als het niet zo triest was.

 

De club, die langs parlementaire weg de verantwoordelijke politiek aangezet heeft tot meer actie aangaande de verkeersveiligheid is nu Barbertje dat moet hangen. En OPA weet niet beter dan dat dit een taak is van een Klavertje4. De gekozen noodoplossing komt van verkeersdeskundigen en niet van een politieke fraktie in de gemeenteraad. Die wil een rotonde dan wel een veilige in- en uitgang bij de bereikbaarheid van winkelcentrum Kimswerda. Punt uit, niet meer en niet minder.

 

O ja, hou de leeuwen nog maar even in hun kooien in de catacomben van de arena van het Colosseum. Want wie weet...

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Voorbeschouwing: Zeerobben – Be Quick Dokkum

25-10-2017

HARLINGEN - Zeerobben ontmoet oude bekende.

Musica Religieuza bij Radio Stad Harlingen

25-10-2017

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op Radio Stad Harlingen.

Jeugdoverzicht fc Harlingen week 42

25-10-2017

HARLINGEN - Er waren afgelopen weekend weinig wedstrijden in verband met de herfstvakantie.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot