CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Bijzondere gasten bij Scouting De Ontdekkers en St. Michiel & Lioba

29-05-2017

HARLINGEN - Op woensdag 24 mei jl. hebben de junioren van De Ontdekkers en de welpen van St. Michiel & Lioba bijzondere gasten op bezoek gehad.

Angela Dekens (fotograaf en valkenier) van Little Owls was er samen met vier van haar uilen. Dit waren een Afrikaanse Oehoe, een Bengaalse Oehoe, een Kerkuil en een Dwerg uil. Angela vertelde heel boeiend over deze uilen. Wat hun leefgebied is, hoe oud ze worden en de kleur van hun ogen. Een uil, die overdag actief is, herken je aan de gele ogen. Heeft een uil oranje ogen, dan is hij rond schemertijd actief en een nachtuil heeft donkere ogen. Ook het menu van de uil kwam aan bod. Dat uilen niet alles kunnen verteren werd duidelijk door het uitpluizen van de uilenballen.

 

De welpen en de junioren hadden het er maar druk mee. In de uilenballen zaten allerlei kleine botjes van muizen en andere kleine dieren. Het waren net kleine schatten, waarvan het resultaat met elkaar werd vergeleken. Daarna mochten de leden de Dwerg uil vasthouden met een speciale handschoen en voorzichtig aaien op de borstkas van de uil. Op de veren van de rug en de vleugels mocht er niet geaaid worden, omdat hier een beschermlaagje op zit. Iedereen kwam op de foto met de uil. Hierna werden de uilen weer toegestopt in hun eigen uilenkast. Ze hebben zich prima gehouden en dat viel niet mee met al onze super enthousiaste leden. Het was een hele leerzame avond, waar iedereen van heeft genoten en zeker voor herhaling vatbaar is.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Deelname Lanenkaatsen al over de 150

29-05-2017

HARLINGEN - Met nog twee weken te gaan is de deelnameteller van het Lanenkaatsen de 150 gepasseerd.

Present Noordwest Friesland zoekt collectanten

29-05-2017

HARLINGEN - Van 6 juni tot en met 10 juni collecteert Present Noordwest Friesland mee met de Oranje Fonds collecte in Harlingen.

Zwemmers SG F.Z.C.’54-De Vikings volop in prijzen in Emmen

29-05-2017

HARLINGEN - De zwemmers van SG F.Z.C.’54 de Vikings konden zich afgelopen weekend opmaken om te knallen op de Regionale B-Kampioenschappen.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn BENG Evenementen BENG Evenementen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen