Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Bijzonder podium aan zee op de Barentszwerf

10-07-2017

HARLINGEN - Harlingen is sinds kort een bijzonder podium rijker.

Eentje met zeezicht. Heel exclusief en alleen toegankelijk voor het selecte groepje bouwers dat werkt aan de reconstructie van het schip van Willem Barentsz. Het podium verrees de afgelopen week op werf aan de Willemskade. Het ligt op zo’n vier meter hoogte en doet dienst als werkplatform bij de constructie van het galjoen, de uitstekende snuit bij de voorsteven van het Barentszschip. Er is wat klauterwerk voor nodig om er te komen. Maar eenmaal op het podium, kunnen de bouwers er prima hun werk doen. Met als toegift een fantastisch uitzicht op zee.

 

Vorige week verzorgden Era Copier en Henk Roodbergen (ook vrijwilliger), samen het muzikale duo ‘Dets Laif’, in de nabijgelegen loods van Sil een concert onder de titel ‘Overal is Wad’. Bijna al hun liedjes hebben het Wad en de eilanden als thema. Voor hen was het podium een wel heel toepasselijke locatie om iets van hun muzikale talenten te laten horen en zo een ode te brengen aan het fenomenale natuurgebied. Hun tonen moesten tegen een harde noordenwind in boksen om de havenmond te halen, wat het optreden karakteristiek en bijzonder maakte. Met hun optreden haalden ze maar liefst € 330 op voor de verdere afbouw van het schip. 

 

 

De komende weken nemen de bouwers weer bezit van het platform. Bouwen ze stug verder aan het schip dat meer en meer vorm krijgt. Het huiddicht maken van het bovenste deel van de romp staat nu op de agenda. De tewaterlating komt steeds dichterbij. 

 

Stichting Expeditieschip Willem Barentsz

Openingstijden bezoekerscentrum: dagelijks 11.00 -17.00 uur, weekdagen/feestdagen 13.00 - 17.00 uur.

 

Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Leerlingen bedenken interactieve afvalbakken

10-07-2017

HARLINGEN - ‘Jongeren zijn eerder geneigd afval netjes in de afvalbak te gooien als daar iets tegenover staat; een beloning om luiheid en nonchalance tegen te gaan.’

Uitnodiging Tiny Houses in de gemeente Harlingen

10-07-2017

HARLINGEN - Tiny Houses zijn primaire, volwaardige woningen op kleine schaal.

Vrijdag 14 juli: Lustrum editie benefietconcert Live4Life!

10-07-2017

HARLINGEN - Voor de 5e editie van Live4Life op vrijdag 14 juli a.s. heeft de organisatie Slaanderij Fan Harlingen, DJ Funkbuster & the Masterchief en bijna alle leden van Motel Westcoast weten te enthousiasmeren.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen
Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio