CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Bijzonder podium aan zee op de Barentszwerf

10-07-2017

HARLINGEN - Harlingen is sinds kort een bijzonder podium rijker.

Eentje met zeezicht. Heel exclusief en alleen toegankelijk voor het selecte groepje bouwers dat werkt aan de reconstructie van het schip van Willem Barentsz. Het podium verrees de afgelopen week op werf aan de Willemskade. Het ligt op zo’n vier meter hoogte en doet dienst als werkplatform bij de constructie van het galjoen, de uitstekende snuit bij de voorsteven van het Barentszschip. Er is wat klauterwerk voor nodig om er te komen. Maar eenmaal op het podium, kunnen de bouwers er prima hun werk doen. Met als toegift een fantastisch uitzicht op zee.

 

Vorige week verzorgden Era Copier en Henk Roodbergen (ook vrijwilliger), samen het muzikale duo ‘Dets Laif’, in de nabijgelegen loods van Sil een concert onder de titel ‘Overal is Wad’. Bijna al hun liedjes hebben het Wad en de eilanden als thema. Voor hen was het podium een wel heel toepasselijke locatie om iets van hun muzikale talenten te laten horen en zo een ode te brengen aan het fenomenale natuurgebied. Hun tonen moesten tegen een harde noordenwind in boksen om de havenmond te halen, wat het optreden karakteristiek en bijzonder maakte. Met hun optreden haalden ze maar liefst € 330 op voor de verdere afbouw van het schip. 

 

 

De komende weken nemen de bouwers weer bezit van het platform. Bouwen ze stug verder aan het schip dat meer en meer vorm krijgt. Het huiddicht maken van het bovenste deel van de romp staat nu op de agenda. De tewaterlating komt steeds dichterbij. 

 

Stichting Expeditieschip Willem Barentsz

Openingstijden bezoekerscentrum: dagelijks 11.00 -17.00 uur, weekdagen/feestdagen 13.00 - 17.00 uur.

 

Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Leerlingen bedenken interactieve afvalbakken

10-07-2017

HARLINGEN - ‘Jongeren zijn eerder geneigd afval netjes in de afvalbak te gooien als daar iets tegenover staat; een beloning om luiheid en nonchalance tegen te gaan.’

Uitnodiging Tiny Houses in de gemeente Harlingen

10-07-2017

HARLINGEN - Tiny Houses zijn primaire, volwaardige woningen op kleine schaal.

Vrijdag 14 juli: Lustrum editie benefietconcert Live4Life!

10-07-2017

HARLINGEN - Voor de 5e editie van Live4Life op vrijdag 14 juli a.s. heeft de organisatie Slaanderij Fan Harlingen, DJ Funkbuster & the Masterchief en bijna alle leden van Motel Westcoast weten te enthousiasmeren.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen