Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Benauwde overwinning Zeerobben

19-09-2016

HARLINGEN - Het moest van ver komen.

Benauwde overwinning Zeerobben Zeerobben maakte het zich erg moeilijk door teveel kansen niet te benutten. Daardoor bleef de Walde de gehee wedstrijd in de race. uiteindelijk trok Zeerobben een benauwde 3-2 zege over de streep. Foto: Frans Bode.

Zeerobben laat de hoop te lang in de harten van de tegenstander leven en maakt het zich zelf onnodig moeilijk. Tot de laatste minuut bleef het daardoor spannend. Met levensgrote kansen aan beide zijden in de slotfase van de wedstrijd. Opgelucht haalde de thuisclub adem en voor de gasten was de teleurstelling groot.

 

In evenwicht

De eerste grote kans, na het bekende aftasten van elkaars kwaliteiten, was voor de Wâlde. Geart Hiemstra trok vanaf de achterlijn voor en de inkomende Wiebe-Rein Kuiper schoot in kansrijke positie over. Kort hierna brak Jeffrey Draaisma door een kreeg Higor da Sliva de kans geboden. Keeper Lootsma maakt zich nog breder dan hij al was en voorkwam een zeker lijkende treffer. Waren de kansen in evenwicht ook de verhouding binnen het veld waren dat. Tot na een half uur Abdul Boundati  na een verassende passeerbeweging  de vuisten van de doelman tartte. De terugspringende bal werd simpel binnengetikt door Marijn Helfferich. Hierna kreeg de thuisclub meteen te maken met de felheid  van hun opponent en met kunst en vliegwerk bleef de nul gehandhaafd. Ook de ontvangende club was nog kansrijk maar niet doeltreffend.

 

Bij de helsdeuren weg

De eerste fase van de tweede helft was voor Zeerobben  en het wachten was op de tweede treffer. Jeffrey Draaisma had de pech dat zijn inzet een prooi voor de keeper van de Wâlde was. Marcel Visser stuurde Abdul Boundati de diepte in en op zijn voorzet wist Marijn  niet het juiste vervolg te geven. En dan valt de 1 – 1 uit het niets. Een fraaie vrije trap net over de middenlijn  van Wiebe – Rein Kuiper werd nog mooier binnengekopt door de jeugdige Tiemen Landman. In de eerste beste tegenaanval kwam de bal voor de voeten van aanvoerder Albert Beuker zijn schot werd nog gekeerd, maar de rebound was voor de alert reagerende Marc Reussing 2 – 1. Nadat Marijn Helfferich nog grote mogelijkheden onbenut liet, alleen op de keeper net naast en over, leek toch de bevrijdende marge van twee doelpunten op het scorebord te komen. Vanaf rechts was de voorzet van Jeffrey Draaisma op maat en Marijn Helfferich kwam voor zijn man en verlengde met zijn hoofd onhoudbaar de bal achter Lootsma. De marge leek bevrijdend, maar binnen de minuut was het weer Tiemen Landman, die vrij tot de rand strafschopgebied mocht opstomen en vernietigend uithaalde, 3 – 2 . Met nog ruim tien minuten te spelen rook de Wâlde de mogelijkheid op meer.  Er werd volop op de aanval gespeeld en 2 minuten voor de officiële speeltijd kreeg R. Hiemstra samen met Landman een uitgelezen kans. Om onbegrijpelijke reden geheel vrijstaand konden beide niet de trekker overhalen, mede dankzij Jacob de Vries. Ook Zeerobben kreeg de ruimte, maar Abdul Boundati koos tweemaal achter elkaar een  foutief vervolg. De vrijstaande Jeffrey Draaisma en Marijn Helfferich moesten werkeloos toekijken hoe de creatieve voetballer voor eigen kans ging. Gelukkig had dit geen consequenties voor de eindstand. Bij de helsdeuren weg werden de drie punten bijgeschreven op het conto van de gastheren.

 

Verdiend

Hoewel de overwinning verdiend genoemd mag worden, zeker gezien het beeld van de gehele wedstrijd, was het toch billen knijpen in de slotfase van deze enerverende confrontatie voor de thuisclub. De Wâlde gaat met lege handen naar huis en blijft op nul punten staan. Maar als troost, zij hebben al drie pittige duels met voorlopige koplopers uit moeten vechten. Volgende week wacht de altijd moeilijke uitwedstrijd in Dokkum tegen Be Quick voor de mannen van trainer Arjen Postma en zijn assistent-trainer Kers Heida.

 

Zeerobben: Jacob de Vries, René Cnossen, Pieter Westra, Marc Reussing, Pim Bleichrodt (’70 min. Jordy Torenbeek ), Albert Beuker, Higor da Silva (72 min. Kristian Feenstra), Marcel Visser, Jeffrey Draaisma, Marijn Helfferich, Abdul Boundati.

 

 

Afgelopen week overleed Tjalling Dijkstra. Tjalling was een Zeerob van het allereerste uur. En iemand die veel heeft betekend voor de vereniging. Hij was keeper, trainer, leider, samen met vrouw en dochter beheerder van maar liefst 3 clubhuizen (Balkland, 't Bolwerk en Oostersportpark) en een drijvende kracht bij de bouw van het  huidige clubhuis. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er 1 minuut stilte in acht genomen en werd er door aanvoerder Albert Beuker een boeket bloemen gelegd op de plaats waar Tjalling altijd stond bij thuiswedstrijden van het 1e. Op het talud net naast de tribune.
Foto: Frans Bode.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vijfde verjaardag Harlingen Ongeschut één groot feest!

19-09-2016

HARLINGEN - Het vaarfestival Harlingen Ongeschut vierde afgelopen zaterdag haar vijfde editie en opnieuw was het een groot succes!

Dylan Drent sluit jaar goed af met winst op de Oldehove Partij

19-09-2016

HARLINGEN - Samen met de afscheidnemende koning Johan van der Meulen en Hylke Bruinsma heeft Dylan een klassieker op zijn naam geschreven door de traditionele Oldehove Partij in Leeuwarden te winnen.

fc Harlingen laat weer de punten liggen

19-09-2016

HARLINGEN - Ook in de derde wedstrijd van dit seizoen is de fc Harlingen er niet ingeslaagd één of meer punten te bemachtigen.

Reacties

Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën