Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Belangrijke overwinning fc Harlingen

28-11-2016

HARLINGEN - Ruim over tweeën kon, nadat de pupil van de week scoorde voor fc Harlingen, scheidsrechter Wim Stel fluiten om de wedstrijd te laten beginnen.

Belangrijke overwinning fc Harlingen Man van de wedstrijd Frederik Töpfer. Foto: Dorus Breidenbach.

Voorafgaand aan de wedstrijd fc Harlingen tegen Udiros werd door Ingrid Hoekstra aan de Stichting Semmy welke zich inzet voor kinderen met hersenstam kanker aan twee dames van die stichting een cheque van 15.000 euro overhandigd. Geld opgebracht door diverse acties binnen fc Harlingen en Zeerobben. Voor dat er echt werd gevoetbald werd er ook nog één minuut stilte gehouden voor een verongelukte speler van Jubbega, ook spelend in de derde klasse A, en voor de overleden Werry Hoffman.

 

fc Harlingen kon weer beschikken over Jorge Pirez, Niels Outhuyse en vooral ook over Frederik Töpfer en dat scheelde een slok op een borrel. De tegenstander Udiros startte fel en na vijf minuten redde de paal fc Harlingen. Doelman Tetze Helvrich kon de bal niet volledig onder controle krijgen en een tegenstander wist met een uiterste inspanning de bal nog te raken en tegen de paal te tikken.

 

In de 6e minuut had de fc Harlingen recht op een penalty toen Jorge binnen de beruchte lijnen onderuit werd getikt door doelman Oosterbos van Udiros. De scheidsrechter wilde van niets weten en wat er over bleef was een corner. Diezelfde Jorge kreeg even later een behoorlijke kopkans maar de keeper redde. Een goede pass van Kenneth Dijkstra op Frederik Töpfer, ook hij wist nog niet te scoren. Kenneth kreeg van de met gele kaarten strooiende scheidsrechter, binnen tien minuten al geel voor een kleine overtreding. Een lange bal van achter uit van laatste man Arjan Outhuyse bereikte Frederik, zijn schot werd tot corner verwerkt door de Udiros verdediging. Ook Ane Schaap probeerde te scoren maar zijn schot ging ruim naast.

 

Na twintig minuten probeert Kenneth een mooie voorzet vanaf rechts in te koppen. Hierbij werd hij in de rug geduwd en miste zo. Wederom goed voor een penalty. Nee zei de scheidsrechter en liet door spelen. Frederik bleef gevaarlijk en zoeken naar zijn doelpunt. Na 30 minuten is het dan eindelijk zover. Een mooie pass van Janbauke Tolsma op Jorge en die op zijn beurt aan Frederik, hij kwam in schietpositie en haalde verwoestend uit en de bal verdween onhoudbaar in de linkerbovenhoek. Hierna moest Robert van der Zee wegens een blessure gewisseld worden en nam Lee-Roy Purvis zijn plaats in. Niels Outhuyse kreeg ook nog een kleine kans. Hij wist die niet te verzilveren. Toch blijft hij een rustig aanspeelpunt op het middenveld, weet vaak de bal goed vast te houden zodat medespelers kunnen aansluiten.

 

In de 38e minuut maakt een verdediger van Udiros hands binnen de zestien, nu geeft de scheids wel een penalty en het is de jonge Arjan Outhuyse die zich meldt om de strafschop te nemen. Hij doet dat onberispelijk en zo komt de fc Harlingen op een 2-0 voorsprong. Een weelde voor de thuisclub, maar wel terecht. Twee minuten later gebeurt er van alles met in de hoofdrol keeper Oosterbos. Tot tweemaal toe keert hij de goed ingeschoten ballen van Arjan en Jorge en dan belandt de bal uiteindelijk voor de voeten van Frederik. Hij twijfelt niet en schiet de bal keihard binnen 3-0. Deze keeper blijkt later de grote sta- in -de weg voor de fc Harlingen. De rust komt met een comfortabele 3-0 voorsprong.

 

De tweede helft begint van beide zijden rommelig met een toch wel feller Udiros. In de 50e minuut had Jorge de wedstrijd definitief moeten beslissen. Een mooie pass van Kenneth zette hem alleen voor de keeper. Jorge schoot echter tegen de keeper op, weg kans. Een vrije trap op een mooie plek, na een overtreding op de goed spelende Nils Podt leverde niets op. Het spel van de fc Harlingen werd er niet beter op. Veel onzuivere passes en meer duels werden verloren. Toch werd Udiros nooit echt gevaarlijk en hoefde doelman Helvrich niet erg veel in actie te komen, ook een compliment voor de verdediging. Frederik probeerde met zijn verre ingooien ook verwarring te stichten, maar de boomlange verdedigers wisten er wel raad mee, net als met de vele corners van fc Harlingen. Werd er in de eerste helft redelijk tot goed gevoetbald, in de tweede helft werd het steeds minder.

 

In de 63e minuut werd Kenneth gewisseld en vervangen door Daniel Matakupan. Tetze moet wel in actie komen op een schot van Bartjan Bosma, hij doet dat uitstekend. Op links begint Janbauke aan een solo en van 30 meter schiet hij loeihard op doel. De bal was in het doel verdwenen maar via een verdediger wordt het alleen nog maar een corner, dit schot had beter lot verdiend. Wat de fc Harlingen ook probeert, de bal wilde er niet meer in. Jorge werd ook nog gewisseld en Yasin Faggous was zijn vervanger.

 

In de 83e minuut wist Udiros na wat gerommel in de achterhoede toch nog de 3-1 te scoren. Nils Podt moest de wedstrijd verlaten met een ernstige schouderblessure en fc Harlingen moest met tien man de wedstrijd uit spelen. Vlak voor het einde ging de goed spelende Matheusz Ype op de solotoer. Vanaf eigen helft bereikte hij het strafschopgebied van de tegenstander en schoot net naast. fc Harlingen behaalde een zeer belangrijke 3-1 overwinning en is af van de hatelijke laatste plaats. Er ontbraken in deze wedstrijd ook nog een paar basisspelers, je kan dus concluderen dat fc Harlingen op de goede weg is naar boven, met als man van de wedstrijd Frederik Töpfer zonder anderen te kort te doen. Er stond echt een team.

 

 

  •  Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Ontbreken sfeerverlichting binnenstad gemiste kans

28-11-2016

HARLINGEN - De laatste weken bereiken Harlinger Belang vragen en opmerkingen over het ontbreken van sfeerverlichting in de Voorstraat en het omliggende gebied.

Een speciale training bij fc Harlingen vorige week.

28-11-2016

HARLINGEN - Voor de kindertjes van JO7 en JO9, en wat bleek?

De Meiden van Zeerobben

28-11-2016

HARLINGEN - Het was afgelopen zaterdag een topdag voor de vrouwen- en meisjesafdeling van Zeerobben.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) BENG Evenementen BENG Evenementen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hubo-Faber Hubo-Faber De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen