CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Belangrijke en verdiende overwinning fc Harlingen

06-11-2017

HARLINGEN - Voor het eerste elftal van de fc Harlingen stond er zondag middag een uitermate belangrijke uitwedstrijd op het programma, nl. in en tegen Warga.

Belangrijke en verdiende overwinning fc Harlingen Foto: Hielke Jager.

Van deze ploeg zou normaliter gewonnen kunnen en moeten worden gezien de stand op de ranglijst. In voetbal weet je het nooit. De spelers van fc Harlingen wisten ook wat er op het spel stond en waren bijna de gehele wedstrijd de baas op het veld, uitgezonderd een aantal minuten in de tweede helft toen Warga sterk aandrong. Keeper Vincent van der Werf zorgde met een paar geweldige reddingen dat de Harlingers schadevrij bleven. Uiteindelijk werd het een mooie 0-3 overwinning, volkomen terecht en verdiend ondanks het vele vlaggen door de assistent scheidsrechter van Warga voor buitenspel van de Harlinger voorwaartsen, heel vaak onterecht.

 

In de eerste helft was het van beide kanten aftasten, wel nam fc Harlingen meteen het initiatief en dat leidde tot een kansje voor Jeroen van Dellen in de derde minuut. Hij kon gewoon nog door lopen met de bal, maar schoot te gehaast naast. Een goede aanval opgezet door Arjan Outhuyse, verdween de bal door een slap schot van Niels Vlottes naast het Warga doel. Na een kwartier was Patrick van der Waard, weer prima spelend deze middag, betrokken bij een kopduel waarbij hij en een Warga spits met de hoofden botsten, gelukkig konden beiden verder.

 

Even later verdedigde Patrick prima uit en werd van achteren zwaar getackeld, slechts een vrije trap gaf de scheids. De Warga spelers gingen er wat steviger in dan het jonge Harlinger team. Een voorzet van Arjan werd koppend net gemist door Jorge Pirez. Even later deed Sjouke Bootsma hetzelfde na een goede voorzet van Ane Schaap. De hoge voorzetten waren steeds een prooi voor Warga doelman Edgar van Ijs. Warga probeerde wel het fc Harlingen lastig te maken met opportunisme, maar de Harlinger verdediging deed het deze middag uitstekend, beide backs, Robert van der Zee op rechts en Marco Zeilmaker op links stonden hun mannetje.

 

Na een goede pass van achteruit belandde de bal in de 35e minuut bij Arjan, Hij passeerde twee tegenstander en schoot met een prachtig schot de 0-1 binnen. Hierna kregen beide partijen nog wel wat corners maar het bleef bij een ruststand van 0-1.

 

Twee ongewijzigde ploegen begonnen aan de tweede helft en na een paar minuten leek Jorge te gaan scoren, maar zijn schot ging een meter naast. Ook Niels kreeg een mogelijkheid. Hij wilde nog een verdediger passeren i.p.v. meteen uit te halen, weg kans. Jeroen van Dellen werd in de 50e minuut gewisseld en Nick van der Kooi nam zijn plaats in. Hierna werd Warga wat sterker en uit een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel van de fc Harlingen. Anton Hobert schoot laag in de rechter beneden hoek. Het was doelman van der Werf die met een katachtige reactie de bal uit het doel ranselde. Even later deed hij dat nogmaals en voorkwam zo de gelijkmaker. De spelers van de fc Harlingen gingen hierdoor onrustiger spelen met veel balverlies als gevolg. Trainer Duco Mulder moest toen heel wat bij coachen.

 

In de 65e minuut geeft Patrick van achteruit een splijtende pass op de oprukkende Marco, deze zet prima voor en in twee instanties weet Niels de toch wel bevrijdende 0-2 te scoren. Warga gaf zich echter niet gewonnen en weer moest Vincent handelend optreden. Tien minuten voor het einde had Jorge na een solo een penalty verdiend toen hij binnen de beruchte lijnen werd neergelegd, maar de soms teveel toelatende scheids wuifde de overtreding weg. Na een wat te felle charge van Robert kreeg hij terecht de gele kaart. De deze middag wat minder goed spelende Sander Zeilmaker, wel altijd hard werkend, werd gewisseld en Remko Zandberg was zijn vervanger. In de laatste minuten kreeg fc Harlingen vier corners op een rij, de eerste na goed doorzetten van Remko. Arjan nam de eerste drie zonder succes, bij de vierde was het wel raak. De bal belandde op het hoofd van de bij de tweede paal vrijstaande Jorge en hij kopte in blessure tijd de 0-3 binnen. Hierna floot de scheids voor het einde en was de verdiende overwinning en de drie punten binnen.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Robert van der Zee, Sjouke Bootsma, Patrick van der Waard, Marco Zeilmaker, Jeroen van Dellen ( Nick van der Kooi ), Ane Schaap, Arjan Outhuyse, Sander Zeilmaker ( Remko Zandberg ), Niels Vlottes, Jorge Pirez.

 

  • Foto's: Hielke Jager.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Dames 1 pakt weer punten

06-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag speelde Harlinger Dames 1 weer een thuiswedstrijd tegen Hoogeveen.

Resultaten woonwensenonderzoek 55-plussers in Harlingen bekend

06-11-2017

HARLINGEN - Hoe willen 55 plussers in Harlingen nu en in de toekomst wonen?

Ons Food & Wine gaat er even tussenuit!

06-11-2017

HARLINGEN - Restaurant Ons Food & Wine gaat even genieten van een vakantie.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Dio Jurien Dio Jurien
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"