CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 28-2017

13-07-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:
 • 4-7-2017, Stichting Evenementen Grote Bredeplaats, aanvraag voor het organiseren van live muziek van 3 augustus t/m 6 augustus 2018 tijdens de Tall Ships Races op de Grote Bredeplaats te Harlingen.
Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.
 
De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:
 • 7-7-2017, Stichting BENG, vergunning verleend voor het organiseren van Live4Life op 14 juli van 20.00 tot 01.00 uur op het Havenplein te Harlingen. Evenement is verplaatst klik hier.
 • 6-7-2017, HOV Activiteitencommissie, vergunning verleend voor het organiseren van de zomermarkten op 27 juli, 3, 10, 17, 24 en 31 augustus 2017 van 14.00 tot 21.00 uur op de Voorstraat, Grote Bredeplaats en Kleine Bredeplaats te Harlingen.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
Meer informatie? Bel dan gerust met het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.
 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 30-06-2017 tot en met 07-07-2017.
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:
 • 06-07-2017, Grote Bredeplaats 31, Harlingen, het aanbrengen van gevelreclame en het plaatsen van een uitvalscherm;
 • 06-07-2017, Noorderhaven 95, Harlingen, het isoleren van het dak;
De volgende aanvraag uitgebreide procedure omgevingsvergunning is binnengekomen:
 • 07-07-2017, Lange Lijnbaan 11, Harlingen, het bouwen van een drijvende overkapping;
Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.
Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VTH in de Groenlandsvaarder.
 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf donderdag 8 juni 2017 tot en met maandag 7 augustus 2017 is de Karremansbrug afgesloten in verband met renovatiewerkzaamheden.
 • Vanaf maandag 10 juli tot en met 21 juli 2017 is de Oosterparkweg, deel Kimswerderweg/Johan van Oldebarneveldstraat afgesloten in verband met het aanbrengen van riolering. Er is een omleidingsroute aanwezig. Voetbalvelden en de winkels zijn hierdoor bereikbaar.
 • Vanaf maandag 3 juli tot en met 21 juli 2017 is de Ludingaweg (Atjetille-spoor) afgesloten in verband met asfalteringswerkzaamheden.
 • Op zaterdag 15 juli 2017 is in verband met City Swim de volgende straten afgesloten: Rozengracht van 11.00 uur tot 17.00 uur en de St.Jacobstraat 14.30 uur tot 15.30 uur.
 • Op vrijdag 14 juli 2017 vanaf 19.00 uur tot zaterdag 15 juli 01.00 uur is de Havenweg en het Havenplein afgesloten voor het verkeer in verband met het evenement Live4life. Stremming gaat niet door klik hier.
 • Op maandag 17 juli 2017 is de Voorstraat - Simon Stijlstraat en de Sint Jacobstraat van 19.00 uur tot 21.00 uur afgesloten in verband met een brandweeroefening met een hoogwerker.

 

Zakelijke beschrijving exploitatie- overeenkomst Plan Zuid, fase 2

Burgemeester en wethouders van Harlingen hebben op 28 juni 2017 een exploitatieovereenkomst gesloten met de Stichting v/h De Bouwvereniging.
Deze overeenkomst heeft betrekking op de realisatie van het bestemmingsplan ”Plan Zuid, fase 2”.
Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om 60 woningen en 50 appartementen te bouwen. De Bouwvereniging heeft in de overeenkomst zich verbonden deze woningen aan te bieden in de sociale huur.
 
In de exploitatieovereenkomst is in hoofdlijnen het volgende ten aanzien van fase 2 van Plan Zuid overeengekomen:
 • De gemeente heeft een inspanningsverplichting om de noodzakelijke procedures te doorlopen;
 • De gemeente levert enkele strookjes grond in het bestemmingsplan aan de bouwvereniging die zij nodig heeft om het bestemmingsplan uit te voeren;
 • De bouwvereniging realiseert het bestemmingsplan voor eigen rekening en risico;
 • De bouwvereniging sloopt de oude bebouwing, maakt het gebied bouw- en woonrijp en bouwt alle huizen en appartementen;
 • Er zijn afspraken gemaakt over de inrichting en kwaliteit van het gebied, de wegen, parkeerplaatsen, riolering, hemelwaterafvoer, waterberging, kabels & leidingen, brandkranen en wijze van huisvuilinzameling;
 • De toe te passen (bestratings-) materialen in het gebied is vastgelegd in een ontwerp en een bestek. Deze komt overeen met de kwaliteit van fase 1 in Plan Zuid;
 • De bouwvereniging zorgt voor de uitvoering van het werk en is aansprakelijk voor planschade en overige schade zoals genoemd in de wet als gevolg van de uitvoering van het bestemmingsplan.
 • Na oplevering van de woningen zal de bouwvereniging het hele bestemmingsplan afwerken (wegen, groen, parkeren) en de openbare
  ruimte terug leveren aan de gemeente.
   
Ter uitvoering van artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening ligt deze zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst en het ontwerp van de openbare ruimte vanaf 13 juli 2017 gedurende zes weken ter inzage bij het KCC in het gebouw ”De Groenlandsvaarder”, aan de Voorstraat 35 te Harlingen.

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Stremming in verband met City Swim 2017

13-07-2017

HARLINGEN - Zaterdag 15 juli aanstaande gaat de 3e cityswim van Harlingen van start.

Harlingen verwijdert 10% van haar verkeersborden uit het straatbeeld

13-07-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen heeft een inventarisatie uitgevoerd naar overbodige verkeersborden.

Harlingers weer baas over eigen beurs

13-07-2017

HARLINGEN - Tien Harlingers hebben de afgelopen weken een workshop ‘Baas over eigen beurs’ gevolgd.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas