Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 24-2017

15-06-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 8-6-2017, Gemeente Harlingen, aanvraag ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet voor het schenken van zwak-alcoholhoudende dranken op 20 juni 2017 tijdens de opening van de Hoogstraat te Harlingen.
 • 6-6-2017, Hofnar Harlingen BV, aanvraag voor het toevoegen van een leidinggevende op de gedoogbeschikking van coffeeshop de Hofnar, Franekereind 17 te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende verklaringen van geen bezwaar zijn afgegeven:

 • 8-6-2017, ijsclub de Polder, verklaring van geen bezwaar afgegeven voor de Elfstedenskeelertocht voor zover deze tocht op 9 september 2017 door de gemeente Harlingen gaat.

Tegen dit besluit kan geen bezwaar worden gemaakt.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 9-6-2017, Blended by Daan, vergunning verleend voor het plaatsen van een terras bij Blended by Daan, Voorstraat 62 te Harlingen.
 • 8-6-2017, Stichting 0517/Brouwdok, ontheffing artikel 35 Drank- en horecawet verleend voor het schenken van zwak-alcoholhoudende dranken tijdens het evenement “Oerol Sense of Place” van 9 juni t/m 18 juni 2017.
 • 8-6-2017, Stichting 0517/Brouwdok, vergunning verleend voor het organiseren van het evenement “Oerol Sense of Place” van 9 juni t/m 18 juni aan de Dokkade, Nieuwe Willemshaven en in het Entrepotgebouw te Harlingen.
 • 8-6-2017, Café Gewoan Sven, ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet verleend voor het schenken van zwak-alcoholhoudende dranken van 12 juni t/m 16 juni 2017 op de Lanen 39 te Harlingen.
 • 8-6-2017, Café Gewoan Sven, vergunning verleend voor het plaatsen van een terras bij café Gewoan Sven, Lanen 39 te Harlingen.
 • 7-6-2017, zmvv Zeerobben Harlingen, vergunning verleend voor het organiseren van de “familiedagen Zeerobben” op 9 en 10 juni 2017 op de velden van voetbalvereniging Zeerobben, Achlumerdijk 6 te Harlingen.
 • 6-6-2017, FC Harlingen, vergunning verleend voor het organiseren van het “familieweekend FC Harlingen” van 9 juni t/m 11 juni 2017 op het voetbalcomplex FC Harlingen, Vierkantsdijk te Harlingen.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevings-vergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 02-06-2017 tot en met 09-06-2017.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 06-06-2017, Koningin Wilhelminastraat 2B t/m 42, Harlingen, het renoveren van 21 woningen;
 • 04-06-2017, Oude Trekweg 44-6. Harlingen, het bouwen van een opslagruimte;
 • 09-06-2017, Saltryperlaan 1, Harlingen, het wijzigen van de brandscheidingen;
 • 07-06-2017, Zuidwalweg 4, Harlingen, het bouwen van een inslaghal;
 • 07-06-2017, Koningsweg 9, Harlingen, het uitbreiden van een bedrijfspand;
 • 09-06-2017, Oude Trekweg 101, Harlingen, het bouwen van een loods;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VTH in de Groenlandsvaarder.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 12 juni 2017 tot en met maandag 19 juni 2017 is de Schritsen, Grote Ossenmarkt en de Raamstraat afgesloten in verband met de Kermis.
 • Vanaf maandag 12 juni 2017 tot en met vrijdag 16 juni 2017 telkens van 18.00 uur tot 22.30 uur is de Lanen en de Kleine Ossenmarkt afgesloten in verband met het Lanenkaatsen.
 • Zaterdag 17 juni 2017 van 13.00 uur tot 18.00 uur zijn de volgende straten afgesloten in verband met het Straatfestival Harlingen: Grote

  Bredeplaats, Kleine Bredeplaats, Spekmarkt, Simon Stijlstraat, Voorstraat, Sint Jacobstraat, Rommelhaven, Noordijs, Heiligeweg, Franekereind en de

  Lanen.

 • Vanaf donderdag 8 juni 2017 tot en met maandag 7 augustus 2017 is de Karremansbrug afgesloten in verband met renovatiewerkzaamheden.

 • Vanaf donderdag 8 juni tot en met zondag 18 juni 2017 is er het evenement Oer ’t Dok. Hierdoor is vrijdag, zaterdag en zondag de hele Willemshaven

  met uitzondering van de Vluchthaven afgesloten. Van maandag tot en met donderdag is alleen de Blauwe Kop, deel waar het entrepotgebouw staat

  afgesloten.

 • Op woensdagmorgen 14 juni 2017 is de Frittemastraat van 8.00 uur tot 12.00 uur afgesloten voor het verkeer in verband met werkzaamheden aan de

  nutsleiding.

 

Uitnodiging

Feestelijke ingebruikname Hoogstraat

 

De gemeente Harlingen heeft de Hoogstraat aangepakt. Tijdens de renovatie is de gehele riolering vervangen en hebben we de Hoogstraat helemaal opnieuw ingericht.

 

Nu is het tijd om de ‘nieuwe’ Hoogstraat feestelijk in gebruik te nemen. U bent hiervoor van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.

 

Op dinsdag 20 juni om 17.00 uur zien wij u graag op de kruising Hoogstraat / Noorderhaven. Vanaf daar wandelen we gezamenlijk de ‘nieuwe’ Hoogstraat door naar het pleintje met de Klok.

 

Op het pleintje staat vervolgens een drankje met klein hapje voor u klaar van De Roode Ploeg.

 

Wij hopen u daar te zien.

 

Gemeente

Meer nieuws

Zaterdag 17 juni: Harlinger Parkontbijt het beste begin van de dag!

15-06-2017

HARLINGEN - Ook dit jaar ontmoeten Harlingers en haar gasten elkaar aan lange ontbijttafels in het stadspark De Engelse Tuin in Harlingen.

De woensdag van het Lanenkaatsen

15-06-2017

HARLINGEN - Veel spannende partijen op de woensdag van het Lanenkaatsen.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen
Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen