CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 22-2017

01-06-2017

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 24-5-2017, Poiesz supermarkten, aanvraag voor het toevoegen van een leidinggevende op de Drank- en Horecavergunning van de slijterij, Johan van Oldebarneveltstraat 5 te Harlingen.
 • 23-5-2017, Dorpsbelang Wijnaldum, melding voor het organiseren van een klein evenement ‘Efkes Buorkje’ op 8 juli 2017 van 10.30 tot 15.30 uur bij verschillende bedrijven te Wijnaldum.
 • 23-5-2017, Kaatsvereniging Eendracht, aanvraag voor het organiseren van de Hotze Schuil kaatswedstrijd heren hoofdklasse op 2 juli 2017 van 12.00 tot 18.00 uur op het kaatsveld Eendracht, Riedstraat 54 te Harlingen.
 • 22-5-2017, Stichting instandhouding Grote- of Nieuwe kerk, organiseren van een fancy fair op 9 september 2017 van 9.00 tot 17.00 uur in en rondom de Grote Kerk, Kerkpad 1 en 3 te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 24-5-2017, K.V. De Keatsebal, vergunning verleend voor het organiseren van het straatkaatsen van 7 juni t/m 9 juni 2017 van 19.00 tot 22.00 uur op de Utergerzen te Wijnaldum.
 • 24-5-2017, Plus Lunenborg, vergunning verleend voor het organiseren van een Ladies Night op 8 juni 2017 van 18.00 tot 23.00 uur op het parkeerterrein gelegen aan de Kimswerderweg 48 te Harlingen.
 • 22-5-2017, Harlinger Ondernemers Vereniging, vergunning verleend voor het organiseren van de doorkomst/stempelpost van de Elfsteden oldtimerrit op 27 mei 2017 van 12.00 tot 16.00 uur in de Voorstraat en de Grote Bredeplaats te Harlingen.
 • 24-5-2017, CBS Prins Johan Friso, toestemming verleend voor het organiseren van een sponsorloop op 1 juni 2017 van 16.00 tot 18.00 uur op de Grettingalaan, Nolenstraat, Vondelstraat en Klipperstraat te Harlingen.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 19-05-2017 tot en met 26-05-2017.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 19-05-2017, Westmeep 19, Harlingen, het plaatsen van een erfafscheiding;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn verleend:

 • 24-05-2017, Zuidwalweg 4, Harlingen, het verbouwen van een bedrijfspand;  23-05-2017, Oude Trekweg 81-5, Harlingen, het aanleggen van een in-/ uitrit;
 • 23-05-2017, Stationsweg 8, Harlingen, het plaatsen van een overkapping en prijzenbord t.b.v. een tankstation;

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VTH in de Groenlandsvaarder.

 

Wijkschouw

De wijkschouw in de wijk Rode Dorp/Midlumerlaan vindt plaats op donderdag 1 juni 2017 om 16:30 uur. Wij starten de wijkschouw vanaf het pleintje op de hoek van Petrus Feddesstraat en Jacob Backerstraat.

 

Raadscommissie 7 juni en Raadsvergadering 21 juni 2017

In de raadscommissie van 7 juni worden o.a. de volgende punten voorbereid:

 • Centrumregeling samenwerking sociaal domein Friese gemeenten;
 • Gebouw C;
 • Herstelbesluit bestemmingsplan Wijnaldum visvijvers.

In de Raadsvergadering van 21 juni 2017 wordt hier een besluit over genomen.

 

U bent van harte welkom om de vergaderingen bij te wonen in het Stadhuis om 19.30 uur. Wilt u inspreken? Dat kan in de Raadscommissie, dat mag ook over punten gaan die niet op de agenda staan. Meldt u uiterlijk 5 juni 2017 aan bij de griffie via griffie@harlingen.nl of telefonisch 14 0517.

 

Praat u ook mee over een energieneutraal Fryslân

De provincie Fryslân wordt in 2050 energieneutraal. Dat is in ieder geval ons doel. En samen met overheden, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en (energie) coöperaties willen we dit voor elkaar krijgen. Maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben wij u ook voor nodig. We komen dan ook graag met u in gesprek.

 

Samen optrekken voor onze toekomst

Op woensdag 7 juni 2017 gaan we met verschillende partijen verder praten over de energietoekomst van Fryslân. We komen met elkaar in gesprek over projecten en initiatieven die nu al spelen, ruimtelijke kansen die er zijn en de impact van ontwikkelingen op het gebied van energie. Deze inzichten zijn belangrijk voor het opstellen van de Friese Energiestrategie. In deze strategie leggen we vast hoe we de provincie Fryslân in 2050 energieneutraal gaan krijgen.

 

Doet u ook mee?

Er moet nog veel gebeuren en daarvoor hebben wij ook uw input nodig. We hopen dan ook dat u met ons mee wil praten over de energiestrategie van onze provincie. Namens alle gemeenten in Noardwest Fryslân nodigen wij u van harte uit om samen met ons hierover in gesprek te gaan. De bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 7 juni 2017 van 19.30-22.00 in Dorpshuis Nij Franjum, Franjumbuorsterpaed 12, 9034 GZ in Marsum.

 

Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij Harmen Stellingwerf: ha.stellingwerf@harlingen.nl of via 0517-492222. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: g.haisma@hetbildt.nl.

 

Deze avond wordt georganiseerd door de gemeenten Franekeradeel, Harlingen, het Bildt, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Littenseradiel en Menameradiel.

 

Sluiting KCC

Maandag 5 juni 2017 (Pinkstermaandag) is het Klantcontactcentrum aan de Voorstraat 35 gesloten.

 

 

 

 

 

 

 

Gemeente

Meer nieuws

Pre order now: Scuderia Ferrari Collectie van Ray-Ban

01-06-2017

HARLINGEN - PRE ORDER NOW! De speciale collectie Ray-Ban zonnebrillen van de Scuderia Ferrari Collectie.

Zeerobben komt met “testtoernooi”

01-06-2017

HARLINGEN – Zeerobben de voetbalclub in Harlingen die constant in beweging is en zoekt naar nieuwe uitdagingen voor de jeugd maar ook probeert snel in te spelen op veranderingen die er komen gaan binnen de voetballerij.

Rectificatie scheepvaartbericht 02-03-2017 Zuidoostersingel

01-06-2017

HARLINGEN - Zuidoostersingel, geen bediening.

Reacties

Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater
IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant