Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 22-2017

01-06-2017

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 24-5-2017, Poiesz supermarkten, aanvraag voor het toevoegen van een leidinggevende op de Drank- en Horecavergunning van de slijterij, Johan van Oldebarneveltstraat 5 te Harlingen.
 • 23-5-2017, Dorpsbelang Wijnaldum, melding voor het organiseren van een klein evenement ‘Efkes Buorkje’ op 8 juli 2017 van 10.30 tot 15.30 uur bij verschillende bedrijven te Wijnaldum.
 • 23-5-2017, Kaatsvereniging Eendracht, aanvraag voor het organiseren van de Hotze Schuil kaatswedstrijd heren hoofdklasse op 2 juli 2017 van 12.00 tot 18.00 uur op het kaatsveld Eendracht, Riedstraat 54 te Harlingen.
 • 22-5-2017, Stichting instandhouding Grote- of Nieuwe kerk, organiseren van een fancy fair op 9 september 2017 van 9.00 tot 17.00 uur in en rondom de Grote Kerk, Kerkpad 1 en 3 te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 24-5-2017, K.V. De Keatsebal, vergunning verleend voor het organiseren van het straatkaatsen van 7 juni t/m 9 juni 2017 van 19.00 tot 22.00 uur op de Utergerzen te Wijnaldum.
 • 24-5-2017, Plus Lunenborg, vergunning verleend voor het organiseren van een Ladies Night op 8 juni 2017 van 18.00 tot 23.00 uur op het parkeerterrein gelegen aan de Kimswerderweg 48 te Harlingen.
 • 22-5-2017, Harlinger Ondernemers Vereniging, vergunning verleend voor het organiseren van de doorkomst/stempelpost van de Elfsteden oldtimerrit op 27 mei 2017 van 12.00 tot 16.00 uur in de Voorstraat en de Grote Bredeplaats te Harlingen.
 • 24-5-2017, CBS Prins Johan Friso, toestemming verleend voor het organiseren van een sponsorloop op 1 juni 2017 van 16.00 tot 18.00 uur op de Grettingalaan, Nolenstraat, Vondelstraat en Klipperstraat te Harlingen.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Meer informatie? Bel dan gerust met het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 19-05-2017 tot en met 26-05-2017.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 19-05-2017, Westmeep 19, Harlingen, het plaatsen van een erfafscheiding;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn verleend:

 • 24-05-2017, Zuidwalweg 4, Harlingen, het verbouwen van een bedrijfspand;  23-05-2017, Oude Trekweg 81-5, Harlingen, het aanleggen van een in-/ uitrit;
 • 23-05-2017, Stationsweg 8, Harlingen, het plaatsen van een overkapping en prijzenbord t.b.v. een tankstation;

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VTH in de Groenlandsvaarder.

 

Wijkschouw

De wijkschouw in de wijk Rode Dorp/Midlumerlaan vindt plaats op donderdag 1 juni 2017 om 16:30 uur. Wij starten de wijkschouw vanaf het pleintje op de hoek van Petrus Feddesstraat en Jacob Backerstraat.

 

Raadscommissie 7 juni en Raadsvergadering 21 juni 2017

In de raadscommissie van 7 juni worden o.a. de volgende punten voorbereid:

 • Centrumregeling samenwerking sociaal domein Friese gemeenten;
 • Gebouw C;
 • Herstelbesluit bestemmingsplan Wijnaldum visvijvers.

In de Raadsvergadering van 21 juni 2017 wordt hier een besluit over genomen.

 

U bent van harte welkom om de vergaderingen bij te wonen in het Stadhuis om 19.30 uur. Wilt u inspreken? Dat kan in de Raadscommissie, dat mag ook over punten gaan die niet op de agenda staan. Meldt u uiterlijk 5 juni 2017 aan bij de griffie via griffie@harlingen.nl of telefonisch 14 0517.

 

Praat u ook mee over een energieneutraal Fryslân

De provincie Fryslân wordt in 2050 energieneutraal. Dat is in ieder geval ons doel. En samen met overheden, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en (energie) coöperaties willen we dit voor elkaar krijgen. Maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben wij u ook voor nodig. We komen dan ook graag met u in gesprek.

 

Samen optrekken voor onze toekomst

Op woensdag 7 juni 2017 gaan we met verschillende partijen verder praten over de energietoekomst van Fryslân. We komen met elkaar in gesprek over projecten en initiatieven die nu al spelen, ruimtelijke kansen die er zijn en de impact van ontwikkelingen op het gebied van energie. Deze inzichten zijn belangrijk voor het opstellen van de Friese Energiestrategie. In deze strategie leggen we vast hoe we de provincie Fryslân in 2050 energieneutraal gaan krijgen.

 

Doet u ook mee?

Er moet nog veel gebeuren en daarvoor hebben wij ook uw input nodig. We hopen dan ook dat u met ons mee wil praten over de energiestrategie van onze provincie. Namens alle gemeenten in Noardwest Fryslân nodigen wij u van harte uit om samen met ons hierover in gesprek te gaan. De bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 7 juni 2017 van 19.30-22.00 in Dorpshuis Nij Franjum, Franjumbuorsterpaed 12, 9034 GZ in Marsum.

 

Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij Harmen Stellingwerf: ha.stellingwerf@harlingen.nl of via 0517-492222. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: g.haisma@hetbildt.nl.

 

Deze avond wordt georganiseerd door de gemeenten Franekeradeel, Harlingen, het Bildt, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Littenseradiel en Menameradiel.

 

Sluiting KCC

Maandag 5 juni 2017 (Pinkstermaandag) is het Klantcontactcentrum aan de Voorstraat 35 gesloten.

 

 

 

 

 

 

 

Gemeente

Meer nieuws

Pre order now: Scuderia Ferrari Collectie van Ray-Ban

01-06-2017

HARLINGEN - PRE ORDER NOW! De speciale collectie Ray-Ban zonnebrillen van de Scuderia Ferrari Collectie.

Zeerobben komt met “testtoernooi”

01-06-2017

HARLINGEN – Zeerobben de voetbalclub in Harlingen die constant in beweging is en zoekt naar nieuwe uitdagingen voor de jeugd maar ook probeert snel in te spelen op veranderingen die er komen gaan binnen de voetballerij.

Rectificatie scheepvaartbericht 02-03-2017 Zuidoostersingel

01-06-2017

HARLINGEN - Zuidoostersingel, geen bediening.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam