Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 16-2017

21-04-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 13-4-2017, IKC Prins Johan Friso, melding voor het organiseren van een sponsorloop op 1 juni 2017 van 16.00 tot 18.00 uur in de Grettingalaan, Nolenstraat, Vondelstraat en Klipperstraat te Harlingen.
 • 13-4-2017, Plus Lunenborg, aanvraag voor het organiseren van een Ladies Night op 8 juni 2017 van 18.00 tot 23.00 uur bij Plus Lunenborg, Kimswerderweg 48 te Harlingen.
 • 13-4-2017, ’t Havenmantsje B.V., aanvraag voor het plaatsen van een terras bij ’t Havenmantsje, Havenplein 1 te Harlingen.
 • 11-4-2017, ijsclub de Polder, aanvraag voor een verklaring van geen bezwaar voor de doortocht van de Elfstedenskeelertocht door de gemeente Harlingen op 9 september 2017.
 • 11-4-2017, Circus Salto, aanvraag voor het geven van circusvoorstellingen op een nader te bepalen datum in mei op het terrein aan de Zuiderhaven of de Westerzeedijk te Harlingen.
 • 11-4-2017, Bar de Bock, aanvraag voor het organiseren van diverse activiteiten tijdens de Visserijdagen van 31 augustus t/m 2 september 2017 bij Bar de Bock, Lanen 70 te Harlingen.
 • 10-4-2017, Stichting HT-Roeirace, aanvraag voor het organiseren van de start van de Harlingen-Terschelling sloepenrace op 26 mei 2017 in de Nieuwe Willemshaven te Harlingen.
 • 7-4-2017, Stichting Avondvierdaagse Harlingen, aanvraag voor het organiseren van de Avondvierdaagse van 15 t/m 18 mei 2017 te Harlingen
 • 7-4-2017, Bar de Bock, aanvraag voor het plaatsen van een terras bij Bar de Bock, Lanen 70 te Harlingen.
 • 7-4-2017, Bar-Restaurant Andreas, aanvraag voor het schenken en verkopen van alcoholhoudende dranken en de verkoop van etenswaren tijdens de Visserijdagen van 30 augustus t/m 2 september 2017 bij Bar-Restaurant Andreas, Lanen 89 te Harlingen.
 • 6-4-2017, Eigentijds, aanvraag voor het organiseren van muziek op het terras van 30 augustus t/m 2 september 2017 op het terras van Eigentijds, Grote Bredeplaats 29 te Harlingen.
 • 6-4-2017, Zest Marketing, aanvraag voor het verspreiden van informatiefolders over een duurzame auto deelproject op Terschelling tijdens Hemelvaart, dagen rond Oerol, Pinksterweekend en in de zomervakantie in het gebied rondom Rederij Doeksen te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 11-4-2017, mw. A. Helvrich, Drank- en Horecavergunning verleend voor een horecabedrijf aan de Grote Bredeplaats 29 te Harlingen.
 • 11-4-2017, mw. A. Helvrich, vergunning verleend voor het plaatsen van een terras bij een horecabedrijf aan de Grote Bredeplaats 29 te Harlingen.
 • 7-4-2017, Stichting Skutsje Stad Harlingen, vergunning verleend voor het organiseren van een roeifeest/benefietconcert op 8 april 2017 in het Entrepotgebouw aan de Nieuwe Willemshaven te Harlingen.
 • 7-4-2017, Stichting Skutsje Stad Harlingen, ontheffing verleend voor het schenken en verkopen van zwak-alcoholhoudende dranken tijdens het roeifeest/benefietconcert op 8 april 2017 te Harlingen.
 • 7-4-2017, Stichting Harlinger Watersport en Recreatie, vergunning verleend voor het organiseren van de Harlinger Kampioenschap sloeproeien op 8 april 2017 van 9.30 tot 18.00 uur op de Willemskade/Willemshaven en Waddenzee te Harlingen.

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

Meer informatie? Bel dan gerust met het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 07-04-2017 tot en met 14-04-2017.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 10-04-2017, A.S. Talmastraat 34, Harlingen, het uitbreiden van een garage;
 • 07-04-2017, Fonteinstraat 6, Midlum, het uitbreiden van de woning;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn verleend:

 • 11-04-2017, Achlumerdijk 101, Harlingen, het uitbreiden van het pand;
 • 13-04-2017, Waddenpromenade, Harlingen, het tijdelijk plaatsen van 3 bouwwerken;
 • 13-04-2017, Hoekerhof 44, Harlingen, het kappen van een berkenboom;
 • 10-04-2017, Voorstraat 29, Noorderhaven 72, Harlingen, het gewijzigd uitvoeren van een eerder verleende vergunning;

 

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VTH in de Groenlandsvaarder.

 

Subsidies aanvragen tot uiterlijk 1 juni 2017

Met behulp van subsidies wil de gemeente haar inwoners, van jong tot oud, stimuleren om deel te nemen aan educatie-, sport- en vrijetijdsactiviteiten en ook het sociale aspect hiervan benadrukken. Wanneer u een activiteit of evenement wil organiseren, kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Vraag de subsidie voor 2018 uiterlijk 1 juni 2017 bij de gemeente aan.

 

Subsidies

De gemeente Harlingen maakt een verbeterslag in de subsidieverlening. Vanuit het subsidiebureau van de gemeente worden in het vervolg alle aanvragen behandeld. U kunt een eenmalige of een jaarlijkse subsidie aanvragen:

 

Eenmalige subsidie

U kunt een eenmalige subsidie aanvragen voor een kortdurende activiteit of evenement dat op het moment van aanvragen nog niet heeft plaatsgevonden.

 • Het aanvragen kan het gehele jaar door.
 • Vraag de subsidie ruim van te voren aan.

 

Jaarlijkse subsidie

U kunt een subsidie aanvragen voor maximaal 4 jaar. Daarna moet u de subsidie opnieuw aanvragen.

 • Deze aanvraag kan tot uiterlijk 1 juni worden ingediend.
 • U vraagt subsidie aan voor het volgende jaar.

U kunt een subsidie aanvragen door het aanvraagformulier subsidie voor evenementen en activiteiten in te vullen en op te sturen naar de gemeente Harlingen.

 

Meer informatie

Kijk op www.harlingen.nl/subsidies voor meer informatie, de algemene folder en het aanvraagformulier.

 

Vergaderstukken gemeenteraad op je tablet of telefoon?

De gemeenteraad werkt al geruime tijd volledig digitaal. Alle raadsleden en duo-commissieleden ontvangen de agenda’s en vergaderstukken via een speciale vergaderapplicatie (app). Die app heet iBabs-pro.

 

Burgeraccount

Het is voor geïnteresseerden mogelijk om met dezelfde app alle openbare stukken van de Raadscommissie en de Raadsvergaderingen te bekijken.

 

Installeren iBabs-pro

Met een tablet of mobiele telefoon gaat u naar de App store of Google play en kunt u iBabs-pro gratis downloaden. Met de volgende gegevens logt u in:

 • Site: Harlingen
 • Emailadres: burger (alleen dit woord, emailadres is niet nodig)
 • Wachtwoord: burger

 

Sluiting KCC

Op donderdag 27 april 2017 (Koningsdag) en vrijdag 28 april 2017 (verplichte ATV) en vrijdag 5 mei 2017 (bevrijdingsdag) is het Klantcontactcentrum gesloten.

Gemeente

Meer nieuws

Feelzz Yoga (by Daantje) start met yin yoga in Harlingen

21-04-2017

HARLINGEN - Vanaf woensdag 3 mei start de Harlingse Diana (“Daantje”) Douma met yin yoga en meditatie in Harlingen.

Alinex en Werckpost gaan samen verder

21-04-2017

HARLINGEN - Alinex Uitzendbureau uit Harlingen en Werckpost, een familiekantoor te Urk, gaan samen verder.

Nieuwe inloopshirts voor fc Harlingen

21-04-2017

HARLINGEN - Vorige week werden maar liefst 4 teams bij fc Harlingen verblijd met nieuwe inloopshirts.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hema Harlingen Hema Harlingen
Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen