Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Bekendmakingen Gemeente Harlingen week 44-2017

02-11-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van week 44.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 26-10-2017, Café ’t Skutsje, aanvraag voor het plaatsen van twee kansspelautomaten in café ’t Skutsje, Heiligeweg 70 te Harlingen.
 • 24-10-2017, Hoffman Outdoor Media, aanvraag voor het plaatsen van reclameborden van 10 november t/m 19 november 2017 ter promotie van de open dag op de NHL Hogeschool Leeuwarden.
 • 24-10-2017, Blended by Daan, aanvraag ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet voor het schenken van zwak-alcoholhoudende drank op 30 december 2017 tijdens een besloten feest bij Blended by Daan, Voorstraat 62 te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 27-10-2017, Hotel Harlingen b.v. Drank- en Horecavergunning verleend voor Hotel Harlingen, Voorstraat 18 te Harlingen.
 • 27-10-2017, Hotel Harlingen b.v. vergunning verleend voor het exploiteren van een terras bij Hotel Harlingen, Voorstraat 18 te Harlingen.
 • 27-10-2017, De Lachende Koe IV b.v. vergunning verleend voor het exploiteren van een terras bij De Lachende Koe, Voorstraat 12 te Harlingen.
 • 27-10-2017, De Lachende Koe IV b.v. wijziging van de Drank- en Horecavergunning van De Lachende Koe, Voorstraat 12 te Harlingen.
 • 26-10-2017, JOGG Harlingen, vergunning verleend voor het organiseren van het evenement “Blind (D)ete” op 28 oktober 2017 van 17.00 tot 20.00 uur in het Entrepotgebouw aan de Nieuwe Willemshaven te Harlingen.
 • 26-10-2017, Harlinger Mixed Hockeyclub, wijzigen leidinggevenden op de Drank- en Horecavergunning van de Harlinger Mixed Hockeyclub, Westerzeedijk 13 te Harlingen.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 20-10-2017 tot en met 27-10-2017:

 

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 23-10-2017, Cronenburglaan 18, Harlingen, plaatsen dakkapel in het voorgeveldakvlak van de woning
 • 23-10-2017, F Domela Nieuwenhuisstraat 28, Harlingen, het verbreden van een in-/uitrit
 • 23-10-2017, Grettingalaan 2, Harlingen, het bouwen van 12 woningen
 • 25-10-2017, Voorstraat 2, Harlingen, wijzigen gebruik van het pand als ijssalon

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:

 • 20-10-2017, Nieuwe Willemskade 1W, Harlingen, verlengen termijn voor het tijdelijk plaatsen van diverse opstallen
 • 24-10-2017, Hoarnestreek 11, Wijnaldum, het aanleggen van een uit-/inrit
 • 24-10-2017, F Domela Nieuwenhuisstr 28, Harlingen, het verbreden van een in-/uitrit

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen. Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Wijkschouw Ludinga

De wijkschouw in Ludinga vindt plaats op maandag 6 november 2017 om 16:30 uur. Wij starten de wijkschouw vanaf het pleintje Molenrak - Hanerak. Iedereen uit de wijk is vrij om hierbij aan te sluiten.

 

Uitnodiging feestelijke opening Week van de Mantelzorg

Op vrijdag 10 november 2017 is de feestelijke opening van de Week van de Mantelzorg. U bent hierbij van harte uitgenodigd! Tijdens de Week van de Mantelzorg worden de mantelzorgers in Harlingen volop verwend. Mantelzorgers kunnen in deze week deelnemen aan diverse activiteiten of korting ontvangen door een bon in te leveren bij deelnemende bedrijven. Zorgt u voor een ziek of gehandicapt familielid? Bijvoorbeeld uw zieke vader of moeder, of gehandicapte broer of zus? Dan bent u een mantelzorger! Meldt u aan voor het activiteitenboekje via www.harlingen.nl/mantelzorg

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf donderdag 12 oktober 2017 tot en met 9 november 2017 is de Haulewei (deel Zuidwalweg-Harlingerstraatweg) afgesloten. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad. De werkzaamheden bestaan uit het realiseren van een nieuwe rotonde.
 • Vanaf maandag 30 oktober tot 15 december 2017 is de Steenhouwersstraat gestremd voor doorgaand verkeer. Dit in verband met de herinrichting van de straat en het vervangen van kabels & leidingen. Het verkeer richting het centrum wordt omgeleid via de Havenweg.

 

Gemeente

Meer nieuws

Inburgeringslessen in de Maritieme Academie en Nieuw Zuid in Harlingen

02-11-2017

HARLINGEN - Al heel wat jaren krijgen statushouders (vluchtelingen met een verblijfstatus) lessen inburgering van Stavoor in de Maritieme Academie.

Fc Harlingen 1 naar Warga

02-11-2017

HARLINGEN - Naast een aantal nieuwe tegenstanders dit seizoen treft het eerste elftal van fc Harlingen ook een groot aantal oude bekenden.

Hij komt, hij komt… Sinterklaas in Harlingen!

02-11-2017

HARLINGEN - Natuurlijk komen Sint en zijn Pieten weer naar Harlingen dit jaar. Sint heeft de ondernemers in de oren gefluisterd dat hij dit jaar op zaterdag 18 november het centrum zal bezoeken.

Reacties

Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie