CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Bekendmakingen Gemeente Harlingen week 42 - 2017

19-10-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van week 42 - 2017.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 10-10-2017, Zorgcentrum De Batting, melding klein evenement voor het organiseren van een wintermarkt op 2 december 2017 van 10.00 tot 16.00 uur in De Batting, Achlumerdijk 2 te Harlingen.
 • 9-10-2017, Herbergier Harlingen, melding klein evenement voor het organiseren van een winterfair op 26 november 2017 van 16.00 tot 20.00 uur in de Herbergier Harlingen, Rozengracht 34 te Harlingen.
 • 6-10-2017, Herbergier Harlingen, aanvraag voor het organiseren van de ‘Herbergier Snert Fun Run’ op 30 december 2017 van 10.00 tot 14.00 uur met start en finish op de Rozengracht 34 te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende vergunningen en ontheffingen zijn verleend:

 • 12-10-2017, Stichting Radio Stad Harlingen, toestemming verleend voor het organiseren van een bingo op 3 november 2017 in zalencentrum Trebol te Harlingen.
 • 12-10-2017, Brouwdok, vergunning verleend voor het organiseren van het ‘Doktoberfest’ op 14 oktober 2017 van 14.00 tot 22.00 uur in de Hubert Jans Loods, Nieuwe Willemshaven 3 te Harlingen.
 • 12-10-2017, Brouwdok, ontheffing artikel 35 verleend voor het schenken en verkopen van zwak-alcoholhoudende dranken tijdens het evenement ‘Doktoberfest’ op 14 oktober 2017 in de Hubert Jans Loods, Nieuwe Willemshaven 3 te Harlingen.
 • 6-10-2017, Coffeeshop De Hofnar, toevoeging van een leidinggevende op de gedoogbeschikking van coffeeshop De Hofnar, Franekereind 17 te Harlingen.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

Meer informatie? Bel dan gerust met het team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving van de gemeente Harlingen via het algemene telefoonnummer 14 0517.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 06-10-2017 tot en met 13-10-2017.

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 11-10-2017, Voorstraat 26, Harlingen, het vlak maken van een vloer;
 • 13-10-2017, Voorstraat 52, 54 en 56, Harlingen, het samenvoegen en verbouwen van 3 panden tot cultureel centrum;
 • 09-10-2017, Voorstraat 20, Harlingen, het aanbrengen van een brandwerend plafond;
 • 10-10-2017, Hendstehof 3, Harlingen, het kappen van 2 bomen;
 • 09-10-2017, Nieuwe Willemshaven 1, Harlingen, het verlengen van een tijdelijke vergunning voor diverse opstallen;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunning reguliere procedure is geweigerd:

 • 09-10-2017, Zuiderhaven 4, Harlingen, het verbouwen van het pand tot tandartspraktijk;

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Kennisgeving Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat zij hebben besloten een omgevingsvergunning:

 • te verlenen (revisie) aan B.V. Terschellinger Stoomboot Maatschappij in verband het toevoegen van de activiteit bunkeren van LNG vanuit een tankwagen rechtstreeks op het schip bij hun veerbooterminal aan de Waddenpromenade 5 in Harlingen;
 • te wijzigen van Icon Yachts Holding BV van 20 januari 2011 voor hun bedrijf aan de lange Lijnbaan 11 te Harlingen.

Hierop is de uitgebreide voorbereidingsprocedure als omschreven in paragraaf 3.3 van de Wabo van toepassing. De besluiten en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 oktober 2017 voor zes weken ter inzage bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen.

 

Tegen deze besluiten kan de aanvrager binnen zes weken beroep instellen en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. De besluiten worden na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het beroepschrift en/of een verzoek om voorlopige voorziening kunt u sturen naar de Rechtbank Noord Nederland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 8700 AD Groningen.

 

U kunt ook digitaal beroep instellen en/of een verzoek om voorlopige voorziening doen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak. nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op bovengenoemde website voor de precieze voorwaarden.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf donderdag 12 oktober 2017 tot en met 9 november 2017 is de Haulewei(deel Zuidwalweg-Harlingerstraatweg) afgesloten. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad. De werkzaamheden bestaan uit het realiseren van een nieuwe rotonde.
 • Stremming Trambrug tussen Spoorstraat en Stationsweg op woensdagnacht 18 oktober 2017 van 2.00 uur tot 05.00 uur en donderdagnacht 19 oktober 2017 van 22.00 tot 05.00 uur.
 • Stremming Schoolstraat en Werfpad van 11 oktober tot en met 25 oktober 2017 in verband met het vervangen van de gas-en waterleiding. De tijdelijke ontsluitingsroute van- en naar het appartementencomplex zal gaan via de noodinrit aan de Caspar di Roblesstraat.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Queen-on-Air 21 oktober

19-10-2017

HARLINGEN - Zaterdagmorgen is er weer een uitzending van het programma Queen-On-Air bij Radio Stad Harlingen van 10.00 – 11.00 uur.

Mooie afsluiting zeilseizoen voor skûtsje De Eenvoud

19-10-2017

HARLINGEN - Friese Hoek Race, Lemmer – 7 en 8 oktober

Toch fietsenzaak aan Oude Trekweg

19-10-2017

HARLINGEN - Fietsenhandelaar Tim Dotinga mag toch zijn Profile fietsenzaak verhuizen van de Grote Bredeplaats naar het voormalige pand van tuincentrum Siersema.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas