CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 46 - 2017

16-11-2017

HARLINGEN - De bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van week 46.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 9-11-2017, Anna Casparii, aanvraag voor het plaatsen van één kansspelautomaat in Anna Casparii, Noorderhaven 69 te Harlingen.
 • 9-11-2017, Stadscafé Rekneck, aanvraag voor het plaatsen van twee kansspelautomaten in stadscafé Rekeck, Voorstraat 64 te Harlingen.
 • 9-11-2017, Café Gewoan Sven, aanvraag voor het plaatsen van twee kansspelautomaten in café Gewoan Sven, Lanen 39 te Harlingen.
 • 8-11-2017, Colorball Events, aanvraag voor het organiseren van het Colorball event op 9 en 10 februari 2018 in het Entrepotgebouw te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 03-11-2017 tot en met 10-11-2017.
De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 07-11-2017, Kluerd/Ropens, Harlingen, het bouwen van 16 woningen;
 • 07-11-2017, Noordmeep 44, Harlingen, het gewijzigd uitvoeren van een eerder verleende vergunning;
 • 06-11-2017, Waddenpromenade, Harlingen, het plaatsen van een bord t.b.v. een lichtkrant;
 • 07-11-2017, Zuiderhaven 73, Harlingen, het aanbrengen van dubbele beglazing;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:

 • 06-11-2017, Noorderhaven 61A, Harlingen, het plaatsen van een schuifraam in het dakvlak;
 • 06-11-2017, Nieuwe Vissershaven 1A, Harlingen, het vernieuwen van een loods;
 • 07-11-2017, Noorderhaven 46, Harlingen, het vervangen van de voordeur en beglazing;
 • 06-11-2017, Edisonstraat 23, Harlingen, het uitbreiden van een bedrijfspand;

 

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure is geweigerd:

 • 06-11-2017, Koningin Wilhelminastraat 2B t/ 42, Harlingen, het aanbrengen van PV-panelen op de daken van 21 woningen;

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.
Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.
 

De volgende omgevingsvergunningen uitgebreide procedure is verleend:

 • 10-11-2017, Noorderhaven 64, 64A, 64B, 66, 66A, 66B, 68 en 68A, Harlingen, het verbouwen van de panden tot appartementen;

Degene wiens belang rechtstreeks bij het vaststellen van de vergunning is betrokken kan daartegen binnen zes weken na dagtekening schriftelijk een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Arrondissementsrechtbank, Sector Algemeen Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. (telefoonnummer: 088 3611333). Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens, indien een
beroepschrift is ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Arrondissementsrechtbank worden ingediend.

 

Automatische incasso parkeervergunning

Over enkele weken kunt u de parkeervergunningen weer verlengen. Dit jaar kunt u hierbij een automatische incasso afgeven. Op die manier hoeft u niet meer ieder jaar uw vergunning te verlengen, maar weet u zeker dat uw parkeervergunning het jaar erop geldig is.


Hoe werkt het?
Via www.harlingen.nl/incasso kunt u regelen dat uw parkeervergunning jaarlijks automatisch wordt verlengd.
U machtigt de gemeente jaarlijks het bedrag voor uw vergunning af te schrijven. Vervolgens heeft u er geen omkijken meer naar. U heeft DigiD nodig om de automatische incasso te regelen.


Geen automatische incasso?
Wilt u geen automatische incasso instellen? Vergeet dan niet jaarlijks uw vergunning voor het einde van het jaar te verlengen. Dit kunt u doen via het Digitaal loket parkeren of via de balie van het Klantcontactcentrum. Voor het Digitaal loket heeft u uw eigen aangemaakte wachtwoord nodig. Bent u deze kwijt? Vraag dan op tijd een nieuw wachtwoord aan zodat u voor het einde van het jaar uw vergunning heeft verlengd.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Vanaf maandag 30 oktober tot 15 december 2017 is de Steenhouwersstraat gestremd voor doorgaand verkeer. Dit in verband met de herinrichting van de straat en het vervangen van kabels & leidingen. Het verkeer richting het centrum wordt omgeleid via de Havenweg.
 • Vanaf donderdag 9 november tot en met 8 december 2017 is de Almenumerweg, gedeelte rotonde Spaansen/Maritieme Academie afgesloten. Dit in verband met het afgraven van de oude N31 en het realiseren van de nieuwe Almenumerweg. Er is een omleidingsroute via het Spaansenterrein. De N31 is open (alleen de oostbaan). De toerit richting Leeuwarden en afrit vanuit Afsluitdijk op de centrale aansluiting kunnen worden gebruikt.
 • Zondag 19 november 2017 is de Ludingaweg tussen 7.00 uur en 17.00 uur afgesloten, in verband met onderhoud aan het asfalt ter hoogte van het spoor. Er is een omleidingsroute aanwezig. De werkzaamheden zijn op zondag gepland, omdat dit weekend de treinen niet rijden.
 • Vanaf vrijdag 17 november 2017 tot en met 20 november 2017 is de Oosterparkweg, deel Kimswerderweg/Johan van Oldenbarneveldstraat, afgesloten voor al het verkeer. Dit in verband met het slopen van het viaduct over het spoor. Er is een omleidingsroute aanwezig, voetbalvelden en winkels zijn bereikbaar.
 • Vanaf maandag 20 november 2017 tot en met zondag 10 december 2017 is de Kimswerderweg, gedeelte Kon. Julianastraat en Grettingalaan afgesloten. In verband met het afbouwen van de Kimswerderweg.
 • Zaterdag 18 november 2017 zijn de volgende straten afgesloten vanaf 13.30 uur tot 16.30 uur in verband met de intocht van Sinterklaas. Havenweg-Havenplein-Grote Bredeplaats-Voorstraat-Simon Stijlstraat-St. Jacobstraat.

Gemeente

Meer nieuws

De Week tegen Kindermishandeling, van 20 tot en met 26 november 2017

16-11-2017

HARLINGEN - In Nederland groeien ruim 118.00 kinderen op in onveilige gezinssituaties.

D&G airco service squash competitie

16-11-2017

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijd.

Fc Harlingen 1 ontvangt koploper

16-11-2017

HARLINGEN - Een weekend vol bekervoetbal betekende voor de mannen van fc Harlingen 1 een weekend rust en dus had men alle tijd om zich voor te bereiden op de thuiswedstrijd voor komende zondag.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe