Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 39 - 2017

28-09-2017

HARLINGEN - Bekijk hier de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van vrijdag 20 januari 2017 t/m donderdag 26 januari 2017.

APV en Bijzondere Wetten

De volgende aanvragen zijn binnengekomen:

 • 20-09-2017, LIDL, aanvraag voor het organiseren van het evenement “bloemetjesmarkt” op 5 april 2018 aan de Kimswerderweg 54 te Harlingen.
 • 20-09-2017, EHBO Harlingen i.s.m. Stichting 0517, aanvraag voor het organiseren van het evenement “Hulpverleningsdag” op 21 oktober 2017 van 09:00 uur tot 18:00 uur aan de Dokkade en in het Entrepotgebouw te Harlingen.

Tegen een binnengekomen aanvraag/verzoek kan geen bezwaar worden ingediend.

 

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in de periode van 15-09-2017 tot en met 22-09-2017.

De volgende aanvragen reguliere procedure omgevingsvergunningen zijn binnengekomen:

 • 20-09-2017, A.S. Talmastraat 41, Harlingen, het kappen van een dennenboom;
 • 18-09-2017, Oosterparkweg 21, Harlingen, het verbouwen van het pand en wijzigen gebruik in sportschool;
 • 21-09-2017, De Leeuwerik 20, Harlingen, het bouwen van een overkapping;
 • 21-09-2017, P W A Cort van der Lindenstraat 15, Harlingen, het bouwen van een carport;
 • 22-09-2017, De Eendracht 13, Harlingen, het bouwen van een overkapping;

Tegen een binnengekomen aanvraag kan geen bezwaar worden ingediend.

 

De volgende omgevingsvergunningen reguliere procedure zijn verleend:

 • 21-09-2017, De Wulp 8, Harlingen, het uitbreiden van een woning;
 • 21-09-2017, Kelvinstraat 6, Harlingen, het uitbreiden van een bedrijfspand;
 • 18-09-2017, Kimswerderweg 1A, Harlingen, het legaliseren van een dakkapel;
 • 20-09-2017, Galeihof 1, Harlingen, het plaatsen van een schutting;
 • 18-09-2017, Noorderhaven 32, Harlingen, het verbouwenmvan een pand tot appartementen;

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van het verlenen of weigeren van de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de verleende vergunning indienen bij burgemeester en wethouders van Harlingen, Postbus 10.000, 8860 HA te Harlingen.

Informatie kan desgewenst worden verkregen bij de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning, team VVH in de Groenlandsvaarder.

 

Wijkschouw

De wijkschouw in de Koningsbuurt vindt plaats op maandag 2 oktober 2017 om 16:30 uur. Wij starten de wijkschouw vanaf de speeltuin, Oude Trekweg. Iedereen uit de wijk is vrij om hierbij aan te sluiten.

 

Gebiedsteam Harlingen

Donderdag 28 september 2017 is er geen inloopspreekuur in ’t Vierkant, in verband met een teamuitje. Het gebiedsteam is vrijdag 29 september 2017 weer bereikbaar.

 

Omgevingslab Fries Platteland

Gemeenten, provincie en Wetterskip Fryslân nodigen u uit voor de 2e ronde werksessies over de toekomst van het Friese platteland! Schuift u weer aan? In juni zijn er een aantal bijeenkomsten geweest van het Omgevingslab over de toekomst van ons Friese platteland. De opbrengst van deze avonden hebben we omgezet in vier toekomstscenario’s. Hierover praten we graag met u verder in de eerste week van oktober.

 

Waar hebben we het over?

Er zijn vier toekomstscenario’s gemaakt die elk een beeld geven van hoe het Friese Platteland van de toekomst er uit zou kunnen zien. Met elkaar denken we over de vraag hoe gebruiksfuncties in ons landelijke gebied in de toekomst samen gaan met de kwaliteiten van dat landelijk gebied; de omgevingskwaliteit. We bespreken welke kansen en uitdagingen die de scenario’s bieden, wat wenselijk is en wat onwenselijk is. En welke keuzes dit vraagt van de Friese samenleving en met name de Friese overheden.

 

Wanneer en waar?

 1. Drachten, gemeentehuis: maandag 9 oktober, 19:00 tot 22:00 uur
 2. Dokkum, De IJsherberg: woensdag 4 oktober, 19:00 tot 22:00 uur
 3. IJlst, gemeentehuis: woensdag 4 oktober, 19:00 tot 22:00 uur
 4. Sint Annaparochie, Campus Middelsee: donderdag 5 oktober, 19:00 tot 22:00 uur

De toekomstscenario’s worden binnenkort beschikbaar gemaakt op de website www.omgevingslab.frl. Zodra deze beschikbaar zijn ontvangt u ook van ons ook een nieuwsbrief. De toekomstscenario’s worden tijdens de bijeenkomsten ook toegelicht.

Wij hopen u te mogen ontvangen bij één van de regiobijeenkomsten. U kunt zich via de website www.omgevingslab.frl/meedoen inschrijven.

 

Stremmingen in de gemeente Harlingen

 • Woensdag 27 september 2017 is de Hoogstraat vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur gestremd voor al het doorgaande verkeer in verband met hijswerkzaamheden.
 • Vanaf vrijdag 6 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017 is de Almenumerweg, gedeelte toerit N31 tot nieuwe rotonde Grensweg/Oosterparkweg afgesloten. De afsluiting geldt in het openingsweekend niet voor fietsers en voetgangers. Vanaf maandag 9 oktober 2017 is de weg voor al het verkeer afgesloten.
 • Vanaf donderdag 21 september 2017 tot en met medio 2018 is de Singelbrug gestremd in verband met restauratiewerkzaamheden, er is een noodbrug voor fietsers en voetgangers.

 

 

Gemeente

Meer nieuws

Wie Kent: Het Alternatief

28-09-2017

HARLINGEN - Het Alternatief is een programma van Bert Erents en Peter Wierda.

fc Harlingen naar Groningen

28-09-2017

HARLINGEN - Na het doelpuntrijke openingsduel staat voor komende zondag de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma.

Voorbeschouwing: VEV’67 – Zeerobben

28-09-2017

HARLINGEN - Zeerobben naar jubilerend VEV’67.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje