Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

AZC Harlingen ‘on hold’ gezet

06-09-2016

HARLINGEN - De totstandkoming van het AZC is ‘on hold’ gezet tot in ieder geval begin oktober.

Dit heeft de provinciale regietafel in een brief aan de gemeente Harlingen medegedeeld. Of dit betekent dat het AZC er niet meer komt, is op dit moment nog niet duidelijk.

 

We blijven beschikbaar

Wethouder Kuiken meldt dat “we moeten voorkomen dat we in Harlingen voor de leegstand bouwen. Maar mocht de toestroom van vluchtelingen in een later stadium weer toenemen, dan zal de gemeente Harlingen weer beschikbaar zijn voor de komst van een AZC. Wat de gemeente betreft, wordt het inrichtingsplan voor het azc op het Balkland terrein definitief gemaakt, maar we zijn daarbij afhankelijk van de medewerking van het COA.”

 

Toestroom vluchtelingen afgenomen

De toestroom van vluchtelingen is de afgelopen periode erg afgenomen. Het aantal vluchtelingen is ondertussen zo laag dat verschillende AZC’s in Nederland met leegstand te maken hebben. Het is op dit moment niet in te schatten of de vluchtelingenstroom weer toe zal nemen. De provinciale regietafel, die de opdracht heeft gekregen de opvang van vluchtelingen in Fryslân te regelen, heeft daarom aan de gemeente te kennen gegeven dat de bouw van het AZC voorlopig ‘on hold’ wordt gezet.

 

Statushouders

Vanuit het Rijk en de regietafel wordt steeds meer aandacht gevraagd voor de opvang van statushouders. Ook in de gemeente Harlingen blijft het lastig voldoende woonruimte te vinden voor de opvang van vluchtelingen met een verblijfstatus. Wethouder Kuiken: “we gaan onder andere in gesprek met De Bouwvereniging om te komen tot een oplossing zodat de gemeente ook dit jaar kan voldoen aan de opdracht statushouders woonruimte te bieden. Ook gaat de gemeente actiever op zoek naar vastgoed dat zich leent voor de huisvesting van statushouders.” De gemeente Harlingen moet dit jaar nog 30 statushouders huisvesten.

 

De regietafel heeft aangegeven in oktober definitief te besluiten welke AZC’s er in Fryslân gebouwd gaan worden.

Algemeen Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Vanaf 7 september begint er een nieuwe actie bij Jumbo Olaf Hermus!

06-09-2016

HARLINGEN - Sparen voor je school: Jumbo verdeelt € 5000,- in Harlingen en omstreken!

Werkzaamheden spoor tussen Harlingen en Harlingen Haven

06-09-2016

HARLINGEN - Tussen Harlingen en Harlingen Haven zijn woensdag en donderdag werkzaamheden aan het spoor.

De MiniPupillen bij fc Harlingen gaan weer van start

06-09-2016

HARLINGEN - Aanstaande woensdag 7 september is het zo ver.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad