CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Anglia examen voor leerlingen rsg Simon Vestdijk

07-04-2017

HARLINGEN - 6 april 20017 was weer een heugelijke dag voor de RSG Simon Vestdijk te Harlingen en helemaal voor de sectie Engels.

Op deze dag deden er namelijk 370 leerlingen mee aan het Anglia examen. En wel voor de elfde keer! Het aantal leerlingen dat meedoet neemt niet af, maar blijft stabiel. En of het kwam omdat Anglia 20 jaar bestaat, of dat het toeval was, maar we kregen een Flying Inspector, Sebastiaan Posma, vanuit het hoofdkantoor uit Chichester (Engeland) op bezoek die de examensessie kwam inspecteren. Hij schrijft nog een rapport, maar hij deelde alvast mee dat hij onder de indruk was van de organisatie en de manier waarop alles geregeld was. Hij noemde prestatie zelfs “outstanding”!

 

RSG Simon Vestdijk geeft leerlingen de kans om mee te doen aan het examen omdat blijkt dat het aanbieden van diploma’s op internationaal niveau leerlingen stimuleert om op een andere manier Engels te oefenen. Ieder examen toetst luister-, lees- en schrijfvaardigheid. Het examen wordt op de eigen school gemaakt, maar altijd in Engeland nagekeken. De beginnerniveaus blijken goed aan te sluiten op de basisschool en de brugklas en de hogere niveaus op de vervolggroepen van VMBO/HAVO/VWO.

 

Het grote verschil met andere bekende examens als Cambridge, Oxford en London Chamber of Commerce zit in het aantal instapniveaus. Het Anglia examen kent veertien niveaus, waarvan het (Accept)Proficiency Level toegang geeft tot Engelse Universiteiten en Hogescholen (UCAS), maar ook in Nederland is er groeiende erkenning. De Anglia niveaus zijn ook gekoppeld aan het Common European Framework. Het hoogste niveau waarop examen kan worden gedaan is Masters en er waren dit jaar 16 leerlingen die deze uitdaging aan durfden te gaan.

 

Een groot voordeel van dit nog steeds groeiende project, zowel qua kandidaten als deelnemende scholen, is dat de leerling in overleg met de docent en na het afnemen van een zogenaamde placement-test een niveau kiest dat bij hem past. In het maken van de keuze kan de leerling gebruik maken van de examens die op de website van Anglia te vinden zijn. Oud examens en ander oefenmateriaal zijn gratis te downloaden en de leerling kan zelfstandig oefenen.

 

Omdat de leerling examen doet op eigen niveau is het slagingspercentage hoog. De uitslag wordt in termen als refer, pass, credit en distinction aangegeven. Er wordt bij de verschillende vaardigheden (reading, writing en listening) vermeld worden hoe er is gescoord. Bij een voldoende resultaat wordt een certificaat afgegeven.

 

De uitslag wordt bekendgemaakt op 23 mei op de website: anglianetwork.eu en op school.

 

Voor leerlingen die graag nog iets extra’s aan hun Engels willen doen: van 28 augustus t/m 1 september vindt er in Leeuwarden een Summer School plaats. Klik hier voor meer informatie en opgave.

 

 

Onderwijs

Meer nieuws

Ons Food & Wine is weer geopend!

07-04-2017

HARLINGEN - We zijn weer open met een nieuwe lunchkaart, nieuwe dinerkaart en natuurlijk met een nieuw 5X5 Taste menu!

Deze week in 'Afslag Harlingen'

07-04-2017

HARLINGEN - Zaterdag 8 april wordt het RSH programma 'Afslag Harlingen' gepresenteerd vanuit het ééndaagse café 'De Zeeheld', Zuiderhaven 78 i.v.m. de Vlootdag door Martie Valkering en Hans Wessels.

Mantelzorgcompliment voor mensen die mantelzorg verlenen

07-04-2017

HARLINGEN - Zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving?

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Dio Jurien Dio Jurien Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda