Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Anglia examen voor leerlingen rsg Simon Vestdijk

07-04-2017

HARLINGEN - 6 april 20017 was weer een heugelijke dag voor de RSG Simon Vestdijk te Harlingen en helemaal voor de sectie Engels.

Op deze dag deden er namelijk 370 leerlingen mee aan het Anglia examen. En wel voor de elfde keer! Het aantal leerlingen dat meedoet neemt niet af, maar blijft stabiel. En of het kwam omdat Anglia 20 jaar bestaat, of dat het toeval was, maar we kregen een Flying Inspector, Sebastiaan Posma, vanuit het hoofdkantoor uit Chichester (Engeland) op bezoek die de examensessie kwam inspecteren. Hij schrijft nog een rapport, maar hij deelde alvast mee dat hij onder de indruk was van de organisatie en de manier waarop alles geregeld was. Hij noemde prestatie zelfs “outstanding”!

 

RSG Simon Vestdijk geeft leerlingen de kans om mee te doen aan het examen omdat blijkt dat het aanbieden van diploma’s op internationaal niveau leerlingen stimuleert om op een andere manier Engels te oefenen. Ieder examen toetst luister-, lees- en schrijfvaardigheid. Het examen wordt op de eigen school gemaakt, maar altijd in Engeland nagekeken. De beginnerniveaus blijken goed aan te sluiten op de basisschool en de brugklas en de hogere niveaus op de vervolggroepen van VMBO/HAVO/VWO.

 

Het grote verschil met andere bekende examens als Cambridge, Oxford en London Chamber of Commerce zit in het aantal instapniveaus. Het Anglia examen kent veertien niveaus, waarvan het (Accept)Proficiency Level toegang geeft tot Engelse Universiteiten en Hogescholen (UCAS), maar ook in Nederland is er groeiende erkenning. De Anglia niveaus zijn ook gekoppeld aan het Common European Framework. Het hoogste niveau waarop examen kan worden gedaan is Masters en er waren dit jaar 16 leerlingen die deze uitdaging aan durfden te gaan.

 

Een groot voordeel van dit nog steeds groeiende project, zowel qua kandidaten als deelnemende scholen, is dat de leerling in overleg met de docent en na het afnemen van een zogenaamde placement-test een niveau kiest dat bij hem past. In het maken van de keuze kan de leerling gebruik maken van de examens die op de website van Anglia te vinden zijn. Oud examens en ander oefenmateriaal zijn gratis te downloaden en de leerling kan zelfstandig oefenen.

 

Omdat de leerling examen doet op eigen niveau is het slagingspercentage hoog. De uitslag wordt in termen als refer, pass, credit en distinction aangegeven. Er wordt bij de verschillende vaardigheden (reading, writing en listening) vermeld worden hoe er is gescoord. Bij een voldoende resultaat wordt een certificaat afgegeven.

 

De uitslag wordt bekendgemaakt op 23 mei op de website: anglianetwork.eu en op school.

 

Voor leerlingen die graag nog iets extra’s aan hun Engels willen doen: van 28 augustus t/m 1 september vindt er in Leeuwarden een Summer School plaats. Klik hier voor meer informatie en opgave.

 

 

Onderwijs

Meer nieuws

Ons Food & Wine is weer geopend!

07-04-2017

HARLINGEN - We zijn weer open met een nieuwe lunchkaart, nieuwe dinerkaart en natuurlijk met een nieuw 5X5 Taste menu!

Deze week in 'Afslag Harlingen'

07-04-2017

HARLINGEN - Zaterdag 8 april wordt het RSH programma 'Afslag Harlingen' gepresenteerd vanuit het ééndaagse café 'De Zeeheld', Zuiderhaven 78 i.v.m. de Vlootdag door Martie Valkering en Hans Wessels.

Mantelzorgcompliment voor mensen die mantelzorg verlenen

07-04-2017

HARLINGEN - Zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving?

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)