Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Altijd jong op het Noorderlicht

05-10-2016

HARLINGEN - De Kinderboekenweek, met als thema “Voor altijd jong; opa’s en oma’s” is op ikc het Noorderlicht begonnen met een verrassende start.

Op woensdag 5 oktober kwamen alle kinderen tegen half 9 op school, maar waar waren alle juffen (meesters heeft het Noorderlicht even niet, behalve directeur meester Gauke)?

 

Door de gangen en op het plein liepen opa’s en oma’s, sommigen met een stok of al met een rollator. Ze begeleidden vervolgens de leerlingen naar de lokalen. Toen keken de leerlingen nog eens goed…. En wat bleek? De juffen waren verkleed als oma’s en één opa. Wat een stunt!

 

Er werd van start gegaan met een boekenruilbeurs. Kinderen hadden eigen boeken mee genomen van huis, waar ze te oud voor waren geworden. Die konden ze ruilen tegen een ander boek. Het was een groot succes.

 

De Kinderboekenweek, die nog duurt tot en met het eerste weekend van de herfstvakantie, staat nog bol van de activiteiten. Er zal veel worden voorgelezen. Hier zijn opa’s en oma’s voor uitgenodigd in de verschillende groepen. Raadslid, zanger, bekende Harlinger, maar bovenal opa Wiebe van Dijk komt ook een morgen voorlezen. Voor de opa’s en oma’s, die zo centraal staan met dit thema, is er ook nog een inloopochtend op vrijdag 14 oktober. Dan kunnen ze met eigen ogen eens zien hoe het er bij hun kleinkind(eren) op school aan toe gaat. Waarschijnlijk een heel verschil met hun eigen schooltijd.

 

Veel kinderen hebben een foto meegenomen met of van hun opa of oma. Er zullen door de oudste groepen verhalen worden geschreven. Groep 7 gaat volgende week hun verhaal laten tekenen door kinderen uit groep 2. Bij de peuters en de kleuters wordt er gewerkt met het prentenboek “Mijn oma is een ooievaar”.

 

In de middenbouw, groepen 3, 4 en 5, wordt er een middag spelletjes gedaan met opa’s en oma’s. Verder wordt er geknutseld en worden er taalactiviteiten gedaan. Groep 5 en 6 gaan werken met het boek “De oma van mijn oma van mijn oma”. De leerlingen uit groep 8 gaan opa’s en oma’s interviewen met zelfbedachte vragen.

Het belooft een prachtige week te worden voor de hele school. De kinderen hebben er allemaal veel zin in.


Op de foto het team van ikc het Noorderlicht, verkleed als opa’s en oma’s. Geweldig!

Onderwijs

Meer nieuws

Roos van Rijswijk winnaar Anton Wachterprijs 2016 en Roeland van Wely winnaar Ina Dammanprijs 2016

05-10-2016

HARLINGEN - Roos van Rijswijk (Amsterdam, 1985) is de winnaar van de Anton Wachterprijs 2016, de tweejaarlijkse prijs voor een literair prozadebuut.

KEIK in de Grote Kerk te Harlingen

05-10-2016

HARLINGEN - Elke dag expositie gratis toegankelijk van 13.00 tot 17.00 uur.

Optredens Elske DeWall, Jelle B en Jelmer van der Wal in veerterminal Doeksen

05-10-2016

HARLINGEN - Op zondag 9 oktober treden Elske DeWall, Jelle B en Jelmer van der Wal op in het Grand Café Promenade in de Doeksenterminal in Harlingen.

Reacties

De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen