Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Parkontbijt!

Harlinger Parkontbijt!

Reserveer nu alvast voor het Harlinger Parkontbijt - zaterdag 17 juni a.s.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Altijd jong op het Noorderlicht

05-10-2016

HARLINGEN - De Kinderboekenweek, met als thema “Voor altijd jong; opa’s en oma’s” is op ikc het Noorderlicht begonnen met een verrassende start.

Op woensdag 5 oktober kwamen alle kinderen tegen half 9 op school, maar waar waren alle juffen (meesters heeft het Noorderlicht even niet, behalve directeur meester Gauke)?

 

Door de gangen en op het plein liepen opa’s en oma’s, sommigen met een stok of al met een rollator. Ze begeleidden vervolgens de leerlingen naar de lokalen. Toen keken de leerlingen nog eens goed…. En wat bleek? De juffen waren verkleed als oma’s en één opa. Wat een stunt!

 

Er werd van start gegaan met een boekenruilbeurs. Kinderen hadden eigen boeken mee genomen van huis, waar ze te oud voor waren geworden. Die konden ze ruilen tegen een ander boek. Het was een groot succes.

 

De Kinderboekenweek, die nog duurt tot en met het eerste weekend van de herfstvakantie, staat nog bol van de activiteiten. Er zal veel worden voorgelezen. Hier zijn opa’s en oma’s voor uitgenodigd in de verschillende groepen. Raadslid, zanger, bekende Harlinger, maar bovenal opa Wiebe van Dijk komt ook een morgen voorlezen. Voor de opa’s en oma’s, die zo centraal staan met dit thema, is er ook nog een inloopochtend op vrijdag 14 oktober. Dan kunnen ze met eigen ogen eens zien hoe het er bij hun kleinkind(eren) op school aan toe gaat. Waarschijnlijk een heel verschil met hun eigen schooltijd.

 

Veel kinderen hebben een foto meegenomen met of van hun opa of oma. Er zullen door de oudste groepen verhalen worden geschreven. Groep 7 gaat volgende week hun verhaal laten tekenen door kinderen uit groep 2. Bij de peuters en de kleuters wordt er gewerkt met het prentenboek “Mijn oma is een ooievaar”.

 

In de middenbouw, groepen 3, 4 en 5, wordt er een middag spelletjes gedaan met opa’s en oma’s. Verder wordt er geknutseld en worden er taalactiviteiten gedaan. Groep 5 en 6 gaan werken met het boek “De oma van mijn oma van mijn oma”. De leerlingen uit groep 8 gaan opa’s en oma’s interviewen met zelfbedachte vragen.

Het belooft een prachtige week te worden voor de hele school. De kinderen hebben er allemaal veel zin in.


Op de foto het team van ikc het Noorderlicht, verkleed als opa’s en oma’s. Geweldig!

Onderwijs

Meer nieuws

Roos van Rijswijk winnaar Anton Wachterprijs 2016 en Roeland van Wely winnaar Ina Dammanprijs 2016

05-10-2016

HARLINGEN - Roos van Rijswijk (Amsterdam, 1985) is de winnaar van de Anton Wachterprijs 2016, de tweejaarlijkse prijs voor een literair prozadebuut.

KEIK in de Grote Kerk te Harlingen

05-10-2016

HARLINGEN - Elke dag expositie gratis toegankelijk van 13.00 tot 17.00 uur.

Optredens Elske DeWall, Jelle B en Jelmer van der Wal in veerterminal Doeksen

05-10-2016

HARLINGEN - Op zondag 9 oktober treden Elske DeWall, Jelle B en Jelmer van der Wal op in het Grand Café Promenade in de Doeksenterminal in Harlingen.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Atelier de Groot Atelier de Groot Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Almamater Almamater De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12