Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Ajax verliest, Kuiken wint

26-05-2017

HARLINGEN - De raadsvergadering van woensdag jl. was vervroegd naar 18.00 uur om zo raadsleden de kans te geven ook nog (een stukje) voetbal te zien van Ajax tegen Manchester U (Helaas 0-2).

Door CDA Harlingen

 

Het werd vooral de tweede helft. Omdat het herijken van het groenbeleid en de positionering van de gebiedsteams de nodige discussie in de raad opleverde. Per 1-1-2018 worden de gebiedsteams gepositioneerd bij de gemeente Harlingen. Dit was de inzet van wethouder Kuiken. Met steun van het CDA "won" hij met 10-7. Het CDA vindt dit punt van groot belang om zo de bewoners van Harlingen, die (tijdelijk) toegang tot zorg en hulp nodig zijn, optimaal te adviseren en te faciliteren. Daarvoor is een slagvaardig gebiedsteam nodig. Medewerkers die de Harlingers kennen, begrijpen en goed op de hoogte zijn met hun hulpvragen. Het gaat dan om de WMO, jeugd en meedoen op de arbeidsmarkt. De overgang van het beleid (decentralisatie) van overheid naar de gemeente is in Harlingen goed gelukt. Dat beleid moet nu verder geborgd worden. Het CDA is met de wethouder van mening dat de kans daarvoor het beste is als het gebiedsteam ondergebracht wordt bij de gemeente. Dat brengt rust en stabiliteit in de organisatie. Het biedt de medewerkers, die nog samenwerken vanuit diverse diensten, perspectief een duurzame baan. Hierdoor kunnen de bewoners van Harlingen nog beter ondersteunt worden. Dat maakt onze gemeenschap (mienskip) sterker en mooier.

 

Mooier wordt de gemeente ook van een goed groenbeleid. Hiervoor is een visie opgesteld en die is aangescherpt. Door een (eerdere) motie van het CDA komt extra geld beschikbaar voor het Harmenspark (400.000,00). Op een drietal niveaus wordt onze gemeente in het groen onderhouden. Met een hoog niveau voor de binnenstad. Als "pronkje" voor de bewoners en de toeristen. Met het oog op de Culturele Hoofdstad in 2018 wordt hier nog extra aandacht aanbesteed. Wethouder Le Roy heeft toegezegd om wensen van de coalitie (Harlinger Bos opknappen) en een Beleeftuin aanleggen (CU) alsnog snel te laten aansluiten bij dit plan. Voor nette en aantrekkelijke ogende industrieterreinen is het CDA ervoor dat m.n. de bedrijfsverenigingen en straks het zelfstandige Havenbedrijf hier voor zorgen.

 

Het CDA heeft weer aandacht gevraagd voor rederij Waddentransport (WT). Met een oproep aan de wethouder om met WT "eruit te komen" voor een goede plaats in de Industriehaven. De communicatie daarover dient duidelijk en éénduidig te zijn. Om veilig en plezierig zwemmen in de open lucht mogelijk te blijven maken heeft het CDA met bijna alle partijen (uitz. HB) een motie ingediend. Hiervoor dient de mogelijkheid aansluitend bij het Westerzeedijkplan te worden onderzocht. De wethouder pakt dit op. Alle partijen steunden deze motie.

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Deze week in 'Afslag Harlingen'

26-05-2017

HARLINGEN - Zaterdag 27 mei wordt het RSH programma 'Afslag Harlingen' gepresenteerd door Henk Jan Cornelisse en Doede van der Hoek.

HT Roeirace 2017: spierkracht, doorzettingsvermogen, strijd en zonnestralen!

26-05-2017

HARLINGEN - Vrijdag 26 mei is voor de 43e keer de HT Roeirace gehouden.

De VVD over Buiten Zwemmen, Groenbeleid en Sociaal Beleid

26-05-2017

HARLINGEN - Verslag van de VVD Harlingen uit de Raad van 24 mei jl.

Reacties

Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen