Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Actueel fiscaal en financieel nieuws van Almamater

15-10-2016

HARLINGEN - Harlingenboeit.nl houdt je op de hoogte van actuele fiscale en juridische wetenswaardigheden van Almamater.

Almamater, meer dan uw financiële kennis

Almamater is een multidisciplinaire dienstverlener gespecialiseerd in het midden- en kleinbedrijf en onderscheidt zich door haar persoonlijke, betrokken en betrouwbare aanpak. Almamater helpt ondernemers om de prestaties en risico’s te managen, de inkomsten en uitgaven te controleren en de wensen en mogelijkheden op elkaar af te stemmen.

 

Fiscaal en financieel nieuws

  • Lage inkomensvoordeel werkgevers

Vanaf 1 januari 2017 hebben werkgevers recht op een vergoeding als ze bijvoorbeeld langdurig werklozen of mensen met een arbeidsbeperking aannemen: het lage-inkomensvoordeel (LIV). Zo blijven de loonkosten laag voor werknemers die tussen 100-120 procent van het minimumloon (van een 23-jarige) verdienen. Werkgevers krijgen de vergoeding over 2017 uitgekeerd in 2018 op basis van gegevens van het UWV. Een aanvraag is niet nodig.

Lees meer

 

  • Eén opdrachtgever: ondernemerschap?

Een zeer actuele vraag: kun je ondernemer zijn als je langere tijd voor dezelfde opdrachtgever werkt? Rechtspraak geeft soms houvast. Een tandarts werkte drie jaar voor dezelfde tandartsenpraktijk, telkens op basis van een nieuwe overeenkomst van opdracht. Ze factureerde aan de praktijk, niet rechtstreeks aan patiënten. Sterker nog, ze had geen eigen patiënten, deed geen investeringen van betekenis en hield zich niet met de bedrijfsvoering bezig. Volgens de Belastingdienst is van ondernemerschap geen sprake.

Lees meer

 

  • Meldpunt nieuwe regels zzp-ers

De wet DBA bevat de nieuwe regels voor zzp-ers en opdrachtgevers. Om zicht te krijgen op onvoorziene en ongewenste arbeidsmarkteffecten van deze wet stelt de Belastingdienst in de week van 17 oktober 2016 een meldpunt in. Zo worden knelpunten geïnventariseerd die de Belastingdienst in de overgangsperiode tot 1 mei 2017 kan aanpakken. Hoe werkt het?

Lees meer

 

  • Tijdelijk huur betalen voor auto van de zaak

Een werknemer mag zijn auto van de zaak ook privé gebruiken. Op jaarbasis rijdt hij, buiten zijn vakantie, minder dan 500 kilometer privé. Vanwege een ‘Verklaring geen privégebruik’ houdt de werkgever geen loonheffing in. Ze spreken af dat de werknemer tijdens zijn vakantie voor de auto huur betaalt aan de werkgever. Op vakantie maakt hij meer dan 1.500 kilometer. Gaat dit goed?

Lees meer

 

Almamater

Janna Tolsma

 

Contactgegevens:

 

Noorderhaven 60
8861 AP HARLINGEN

 

0517 419776

 

info@almamater.biz

 

www.almamater.biz

 

 

Bedrijfsleven

Meer nieuws

Nascholing docenten profiel Maritiem en Techniek voltooid

15-10-2016

HARLINGEN - Op 1 augustus j.l. is in het beroepsgericht VMBO in Nederland de grootste verandering van de afgelopen jaren officieel van kracht geworden.

DNA van de POPmuziek volgt Bluesbreakers

15-10-2016

HARLINGEN - Op zondag 16 oktober om 13.00 uur zendt Radio Stad Harlingen het programma DNA van de POPmuziek uit.

Reacties

VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas ForHim MenswearForHim Menswear Dio JurienDio Jurien HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Copini OpticiënsCopini Opticiëns Ons Food&WineOns Food&Wine Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Karsten WonenKarsten Wonen Vogelaar AudioVogelaar Audio AlmamaterAlmamater BENG EvenementenBENG Evenementen Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Hubo-FaberHubo-Faber Plus LunenborgPlus Lunenborg Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Visie EventsVisie Events IJssalon Min12IJssalon Min12 Zensa ModaZensa Moda Haarmode CatsHaarmode Cats Kamsma SchoenenKamsma Schoenen De LichtboeiDe Lichtboei Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie DorusFotografie Dorus Hema HarlingenHema Harlingen
Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Vogelaar AudioVogelaar Audio Haarmode CatsHaarmode Cats Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen AlmamaterAlmamater Ons Food&WineOns Food&Wine Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Atelier de GrootAtelier de Groot ForHim MenswearForHim Menswear Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Copini OpticiënsCopini Opticiëns