Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Multifunctionele, drijvende steiger Harlingen officieel geopend

16-03-2018

HARLINGEN - Donderdagmiddag 15 maart werd in het Entrepotgebouw de feestelijke opening van de Multifunctionele, drijvende steiger in de Willemshaven van Harlingen gehouden.

Wethouder Maria Le Roy begon het officiële gedeelte met een lovende speech, waarna alle partijen die aan de bouw hebben bijgedragen hartelijk bedankt werden voor hun goede werk. Lees hier de speech.

 

Geachte aanwezigen, beste dames en heren,

 

U ziet voor u een trotse wethouder, trots op wat is bereikt en op het mooie moment van vandaag: de opening van de multifunctionele steiger in de Willemshaven.

 

Bij mijn aantreden in 2010 als wethouder van buitenaf, is vanuit het coalitieakkoord stevig inhoud gegeven aan de verdere ontwikkeling van het toerisme in deze mooie stad. U kent mijn gevleugelde woorden: we moeten een tweede pijler onder de Harlinger economie zetten.


Daar zijn we elke dag mee bezig. Met het verstevigen van die pijler. En met duidelijke redenen: het zorgen voor eigen bezoekers voor Harlingen, voor de werkgelegenheid in de sector en voor het beter benutten van de economische potentie van onze binnenstad. Met deze doelen voor ogen was het een natuurlijk proces dat wij ons als havenstad richten op de toeristen die over de Waddenzee naar Friesland komen. Voorzichtig gingen wij ons, naast de ontvangst en het varen met historische schepen, inzetten op de ontvangst van riviercruises en later ook de internationale zee cruisevaart. Die combinatie, waar de Willemshaven, de monumentale stad en het Friese achterland, onmisbaar voor is, heeft ons geen windeieren gelegd. We zien de groei in bezoekers, we horen meer talen spreken in de stad en de leegstand in de monumentale winkelpanden wordt steeds minder. Maar het kan natuurlijk nog beter.                                           

 

Voor het nastreven van onze ambities hebben wij financiële steun ontvangen van de Provinsje Fryslan, uit het Friese meren project. Daarmee en onze iegen middelen hebben we de leegstaande loodsen opgekocht, de openbare ruimte van de Willemshaven opgeknapt en laten we nog een schitterend sanitair gebouw bouwen. Ook uit het economisch programma Wurkje foar Fryslan hebben wij een budget gekregen om een lang gekoesterde wens, een drijvende steiger aan de kade van de Willemshaven, te realiseren. Voor ons was die impuls uit het economisch programma van grote betekenis: niet alleen voor het geld maar ook de erkenning. De gedeputeerde zal over de reden van het toekennen van de subsidie later dieper ingaan.

Een ding is wel belangrijk te melden: wij zijn binnen het begrootte budget van 2,8 miljoen euro gebleven. Belangrijk te melden omdat we zelfs de tegenvallers en de mogelijkheid aan te leggen voor het zonnepontje hebben op kunnen vangen. Maar ook, omdat ik vaak tegenstanders hoor zeggen dat de steiger 4 miljoen kost. Alleen iemand die kwaad wil spreken hoogt zo ongemotiveerd de kosten voor deze multifunctionele steiger op, maar goed het is verkiezingstijd moeten we maar denken. Ik hoop van harte dat door het noemen van het bestede bedrag en door u nu te laten zien wie in 2018 aanlopen, dat die argwaan verdwijnt. Te beginnen met een beetje.

 

  • Op 3 juni komt de STAR BREEZE, van reder Windstar
  • Op 1 september komt de spiksplinternieuwe LAPEROUSE, van Reder LE PONANT
  • Op 6 september komt de ROYAL CROWN, van Noble Caledonia (blijft maar liefst drie nachten liggen)  
  • En tot slot op 23 september komt de ISLAND, van Noble Caledonia


Beste dames en heren, u ziet dat er meer belangstelling komt en dat is goed want het effect van deze belangstelling is voelbaar bij de toename van riviercruises en de belangstelling voor het varen met de historische vloot. Die kunnen nu naast de bestaande doelgroep de vaartochten met Duitse jeugd ook vol inzetten op diverse doelgroepen van bedrijfsuitjes tot teambuildingsevenementen.

 

Ik hoop van harte dat de gasten van al deze schepen het comfort ervaren van de steiger, en dat een ieder trots wordt op deze voorziening. Het begin is gemaakt: de foto op 2 pagina’s van de HC van vorige week, toont de pracht van de constructie die de kade ook nog eens steviger maakt.

 

Tot slot wil ik op deze feestelijke bijeenkomst dank uitspreken aan allereerst de gedeputeerde Kielstra, en via hem aan GS en PS die de subsidie hebben mogelijk gemaakt. Daarnaast aan die raadsfracties die de visie en moed hebben gehad in te stemmen met de gemeentelijke investering. Dank ook aan John Walta die het project heeft omarmd en bijna dagelijks zijn inzet heeft gegeven om deze steiger hier te krijgen. Directie en personeel van Heuvelman Ibis die niet alleen de opdracht hebben binnengehaald, maar ook door vakmanschap hebben bewezen dat een functionele steiger er mooi uit kan zien. Tot slot bedank ik Janneke en Käthe die onverstoorbaar en gedreven alles in het werk stellen Harlingen als Cruiseport op de kaart te zetten. Zodat deze voorziening een succes kan worden.

 

Dank voor uw aandacht,

Maria le Roy

 

 

Foto impressie van Dorus Breidenbach - fotografiedorus.nl

Bedrijfsleven Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Afslag Harlingen Politiek bij Radio Stad Harlingen

16-03-2018

HARLINGEN - Zaterdag 17 maart wordt het RSH programma 'Afslag Harlingen' gepresenteerd door Henk van der Heide.

MIN12 trakteert!

16-03-2018

HARLINGEN - Goed nieuws om de lente vieren: MIN12 trakteert ook dit seizoen de basisschoolleerlingen uit Harlingen en Midlum op een gratis ijsje!

Verkiezingsvlog van Wiebe van Dijk

16-03-2018

HARLINGEN - Vandaag kwam Wiebe bij de redactie van Harlingenboeit.nl langs om zijn eerste verkiezingsvlog op te nemen.

Reacties

Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt