Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Gemeente Harlingen en Stichting Harlingen Sail ondertekenen contract TSRH2018

19-11-2016

HARLINGEN - Vrijdag 18 november 2016 is tijdens de laatste Frisian Tall Ships Club (FTSC) netwerkbijeenkomst van dit jaar door burgemeester Roel Sluiter het contract voor de TSRH2018 ondertekend.

Gemeente Harlingen en Stichting Harlingen Sail ondertekenen contract TSRH2018 Ondertekening contract tussen gemeente Harlingen en Stichting Harlingen Sail. Foto: Dorus Breidenbach

De FTSC had de eer om als eerste organisatie gebruik te maken van het prachtig gerenoveerde Entrepotgebouw aan de Nieuwe Willemshaven, dat de dag ervoor was opgeleverd. In 2018 biedt Harlingen – net als in 2014 – onderdak aan ’s werelds mooiste tallships met hun internationale bemanning en stagiairs. Harlingen is finishaven van de Tall Ships Races 2018 en dat is niet mogelijk zonder de gastvrijheid en ondersteuning van de gemeente. Die samenwerking is nu officieel bekrachtigd door de handtekeningen van burgemeester Roel Sluiter en Jan Reier Arends, voorzitter van Stichting Harlingen Sail.


Duopakhuis Entrepot-Overijssel

Naast het officiële gedeelte konden de aanwezigen genieten van heerlijke hapjes van Restaurant ’t Havenmantsje en hielden twee interessante sprekers een presentatie. Hugo ter Avest, directeur van het Hannemahuis, vertelde over de historie van havenstad Harlingen in het algemeen en die van het Entrepotgebouw in het bijzonder. Het gebouw staat er sinds 1908 en diende als verzegelde opslagplaats waar aangevoerde goederen uit het buitenland onder douanetoezicht werden opgeslagen. Het Duopakhuis Entrepot-Overijssel, zoals de volledige naam luidt, raakte in verval en is het afgelopen jaar grondig gerestaureerd.

 

Uitstapje naar Volvo Ocean Race

Na Hugo ter Avest was het woord aan Tom Touber. Touber heeft zijn functie als racedirecteur neergelegd om een winnende Nederlandse Volvo Ocean Race-campagne te organiseren voor de volgende editie van de race (2017-2018), mét een nieuwe boot. Hij gaf de aanwezigen een spectaculair inkijkje in de wereld van het oceaanracen. Vol passie vertelde hij over de ontberingen waar de bemanningen mee te maken hebben én over de uitdagingen waarvoor de organisatoren en fondsenwervers staan, want het in de vaart brengen (en houden) van een wedstrijdschip kost ettelijke miljoenen euro’s. En dat gegeven vormt een mooi bruggetje terug naar de Tall Ships Races, want ook daar is veel geld voor nodig.
 

Sponsorwerving

De organisatie van de Tall Ships Races Harlingen 2018 is niet mogelijk zonder sponsoren en begunstigers. Daar houdt de Frisian Tall Ships Club zich mee bezig. De netwerkclub telt inmiddels 115 leden die zich inzetten voor de werving van personen en instanties die The Tall Ships Races Harlingen 2018 willen steunen. Jan Reier Arends: “Het streven is uit te groeien tot een netwerkclub met 200 leden en met elkaar te zorgen voor een onvergetelijk, succesvol evenement. We zijn al aardig op weg. De website staat in de steigers, sinds 1 november hebben we Cor Boots als project directeur aan boord en we zijn bezig met de ontwikkeling van een campagne om trainees te werven. Maar wat prioriteit heeft is het aangaan van partnerships met partijen die ons financieel kunnen ondersteunen.”
 

The Tall Ships Races

The Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor Sail Training-schepen. Alles draait bij dit jaarlijkse zeilevenement om de trainees (stagiairs). Behalve een indrukwekkend schouwspel voor het publiek, zijn de Tall Ships Races namelijk een evenement met een missie: De persoonlijke ontwikkeling en opleiding van jongeren door het bieden van unieke zeiltrainingen, ongeacht nationaliteit, cultuur, religie, geslacht of sociale achtergrond. Organisator is de goededoelenstichting Sail Training International, die voor editie 2018 nauw samenwerkt met Tall Ships Races Harlingen en de Frisian Tall Ships Club.

 

Ben je nog geen lid? Sluit je aan!

 

Foto's: Dorus Breidenbach - Fotografiedorus.nl

 

Bedrijfsleven Evenement Gemeente Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie