Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

9e Speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2017

20-07-2017

HARLINGEN - Nieuwe- en vernieuwde wanten doen wonderen.

9e Speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2017 Douwe Broersma geeft een pripper terwijl hoofdscheidsrechter Wilco de Jong (op scootmobiel) toeziet.

In perk 1 kaatsten partuur 1 met Klaas Kloosterman, Wiebe Dijkstra en Jan van der Heide tegen partuur 2, dat bestond uit Piet Stellingwerf, Jan Kwast en Wiebe van Dijk. Een nieuwe nap in de want van Piet Stellingwerf bleek een prima investering te zijn. Met speels gemak sloeg hij vanuit het achterperk knap sturend dikke kaatsen. Vrij simpel namen de mannen van partuur Stellingwerf een 0 - 2 voorsprong. Dat ging gemakkelijk omdat de tegenstander niet echt ut gras van ut veld vraten. Jan v d Heide kwam aan de opslag en die sloeg 3 ballen precies in ut hoekje. Voorinse van Dijk kon daar natuurlijk niet bij want die kan um niet bukke maar achterinse Piet Stellingwerf vloog naar de bal of had ie gember in sien reet. Twee keer pakte hij de bal net voor de tweede stuit en sloeg twee dikke kaatsen voorbij en van de derde lag ie een dikke kaats bij de stuit.

 

Ja en die gooit van Dijk ur wel in, ze waaie hast terug maar bin zelden buuten 0 - 3 dus. En vervolgens moest Piet Dijkstra opslaan, en as dat nou kwam omdat sien grote broer Albert ur zat en dat ie daar zenuwachtig van wudde, ik weet ut niet maar ut ging niet best 0 - 4. Jan Kwast sloeg wel best op, ik dink beter as broer Pollie, en ook Piet Stellingwerf was sterk an e stuit en in ut perk. Klaas Kloosterman kreeg weinig ballen en die hij kreeg vielen net tussenin, het werd 0 - 5 en 4 - 6 toen het einde viel.

 

In perk 3 kaatsten partuur 3 bestaande uit Rick Vlieger, Douwe Broersma en Andries Koornstra tegen partuur 4 gevormd door Frans Alberda, Ysbrand Brandsma en Klaas van der Hoek. De nieuwe want welke Klaas van der Hoek heeft aangeschaft, is niet alleen een juweeltje, maar leverde hem ook gelijk zijn eerste overwinning dit seizoen op. In het begin van de partij leek het daar allerminst op. Partuur Vlieger kende een vliegende start, door zonder ook maar 2 punten tegen een spel voorsprong te nemen.  2 - 0.

 

Andries Koornstra stond voorin het perk goed uit te slaan, maar kon zijn draai aan de opslag deze avond niet vinden. Rick Vlieger, met zijn dochter op zaterdag nog de glorieuze winnaars van het pearkekeatsen in de C-klasse, was niet geheel blessurevrij aan deze partij begonnen. Onder aanvoering van Frans Alberda begon partuur 4 aan een inhaalrace. Klaas van der Hoek begon voorin het perk met voorzichtige uitslagballen. Maar toen hij vervolgens de bal lekker in de nap van zijn nieuwe want kreeg, leverde dat gelijk een kaats bij de opslag op. Die dikke kaats kon Douwe Broersma vervolgens vanuit het achterperk niet voorbij slaan en werd het 2 - 1.

 

Klaas van der Hoek had met 3 zitballen aan de opslag een groot aandeel in het volgende eerst en werd de stand gelijk. 2 - 2. Het volgende eerst werd op de stand 6 gelijk en een kaats bij de middellijn wederom een prooi voor partuur 4 doordat Frans vanuit het achterperk de kaats knap gestuurd voorbij sloeg. 2 – 3. Andries Koornstra hielp vervolgens met enkele opslagfouten partuur 4 aan een riante voorsprong. 2 - 4

 

Toch gaf partuur Vlieger niet op en werd het 3 - 4. Ook Douwe Broersma welke in het begin van de partij foutloos opsloeg, werd wat onzeker en sloeg op de cruciale stand 3 - 4 + 6 - 6 zijn opslagbal buiten.  3 - 5. Klaas van der Hoek begon voorin het perk steeds beter uit te slaan en Ysbrand Brandsma hield zijn opslagballen er vanavond ook knap in. Op de stand 2 - 6 in het laatste eerst was het gedaan met een enigszins gedesillusioneerd Partuur Vlieger. Eindstand: 3 - 5 + 2 - 6

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Mobiele Zeefdrukkerij en 'Kaatje Zingt' bij eerste Zomermarkt Harlingen

20-07-2017

HARLINGEN - Vanaf donderdag 27 juli starten de Zomermarkten in het centrum van Harlingen weer.

Wil je genieten van het heerlijke eiland gevoel?

20-07-2017

HARLINGEN - En... 's avonds weer lekker thuis zijn en daarbij ook geld verdienen?

Geweldige sfeer bij EK 2017 Nederland-Noorwegen 1-0

20-07-2017

HARLINGEN - Het was nog even spannend of de meiden van Zeerobben aanwezig zouden zijn bij de openingswedstrijd van het vrouwen EK 2017: Nederland- Noorwegen.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot