Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

85 jaar klaar staan voor de vereniging

03-01-2018

HARLINGEN - Jan van Houten en Geert Lindeboom.

Sta er maar eens even bij stil….. 85 jaar in totaal, staan Jan van Houten en Geert Lindeboom klaar voor hun vereniging op hun eigen manier. Waar anderen de voorgrond kiezen, kiezen deze mannen de achtergrond. Wie kent ze niet……bij iedere thuiswedstrijd staan ze nog steeds bij de kaart en programma verkoop. Ieders z’n eigen stek. Geert in het hok voor de kaartverkoop en Jan buiten het hok voor de verkoop van de programma’s. Ze weten wie er lid is, maar vooral wie moet betalen, want dat is goed voor de vereniging.

 

Tijd voor een interview hebben ze niet. Kom na de rust maar terug…… de verkoop gaat voor……”Op de vraag of ze als speciale gast naar het Havenstadtoernooi willen komen en de aftrap willen verrichten wisselen ze een paar blikken met elkaar…… Ja we komme wel naar het havenstadtoernooi, maar zet ons niet teveel niet in ut zonnetje” dat zegt wel genoeg over deze mannen. Ze hebben aan een half woord van elkaar genoeg en zorgen goed voor elkaar. Jan heeft een elektrisch kacheltje in het hokje gezet en zo zitten ze er warmpjes bij. Ondertussen houden ze wedstrijd goed in de gaten en zien ze FC Harlingen verdient winnen van Trynwalden op een gure zondag in december.

 

Jan van Houten (78 jaar) heeft in de afgelopen 45 jaar vele functies bekleed voor zijn club V.V. Harlingen en later FC Harlingen. Van elftalleider van de verschillende elftallen tot voorzitter van de activiteiten commissie en altijd op zondag de verkoop van programmaboekjes. Een mooie tijd met prachtige herinneringen. Jan heeft tevens bij het Havenstadtoernooi 25 jaar lang de kaartverkoop gedaan. Uiteraard niet alleen maar met de hulp van vele anderen.

Geert (75 jaar) heeft eveneens tijdens zijn 40 jaar binnen de vereniging vele posities vervuld. Geert had op oudejaarsdag geen tijd voor het Havenstadtoernooi, want met een horeca groothandel had hij het altijd veel te druk in deze periode van het jaar.

 

Een voorliggende vraag is natuurlijk wat was jullie grootste omzet en dat was toen Harlingen in de eerste klas tegen Franeker speelde. Toen waren er ongeveer 1500 betalende bezoekers. Echt gekke dingen hebben ze nooit mee gemaakt “anders hadden we het nooit su lang volhouden”.  We wonen in Harlingen dus de meesten hewwe wel wat te sjanteren en te zeuren maar dat is alleen maar mooi.

 

Beide mannen hebben ondanks de tegenslagen in het leven altijd klaar gestaan voor de vereniging en zijn daarmee een voorbeeld voor velen.

Jan en Geert bedankt voor wat jullie altijd voor de vereniging hebben gedaan. Dat is van onschatbare waarde geweest ook al zullen jullie daar niets van willen weten.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Radiolichtschip vacatures van januari

03-01-2018

HARLINGEN - Het lichtschip Jenni Baynton in de haven van Harlingen wordt door de vrijwilligers van de stichting “Vrienden van het Lichtschip” onderhouden en gerestaureerd.

Bartele Boersma opent eigen Facebookpagina

03-01-2018

HARLINGEN - Via de Facebookpagina BartelePvdAHarlingen gaat Bartele iedereen op de hoogte houden van zijn politieke avonturen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in de gemeente Harlingen!

Wie Kent: Het Alternatief

03-01-2018

HARLINGEN - Een gelukkig nieuwjaar voor iedereen die dit leest en/of luistert naar ons programma Het Alternatief.

Reacties

Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona