Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

6e Speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2017

29-06-2017

HARLINGEN - Met het kaatsen van de 6e speelronde van de Copini 60+ kaatscompetitie op maandagavond 26 juni jl., zit de helft van deze populaire competitie er al weer op.

6e Speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2017 Koploper Klaas Kloosterman in actie.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, zijn er dit seizoen nog geen wedstrijden door slechte weersomstandigheden afgelast en loopt alles volgens schema. De loting voor de wedstrijden op deze avond werd verricht door Lucas Vlieger met assistentie van de voorzitter van KV Eendracht Jan Nieuwenburg onder toeziend oog van Douwe Broersma.

 

In perk 1 kaatsten partuur 1 met Frans Alberda, Jan Kwast en Andries Koornstra tegen partuur 2 bestaande uit Piet Stellingwerf, Klaas Kloosterman en Wiebe van Dijk. En die partij begon met de vliegende opslag van Wiebe van Dijk, de ballen woeien nog net niet terug maar ze pakten wel het eerste eerst. En ook de opslag van Piet Stellingwerf en Klaas Kloosterman, die daar opvolgde, was goed al was de conditie van Stellingwerf niet zoals het moet wezen, toch werd het drie eersten om niks. Toen begon het te lopen bij Frans Alberda met zijn felle opslag en leek Jan Kwast sien kraampoot weer wat beter. En ook de koploper Andries Koornstra draaide wat warm en ze kwamen terug tot 3-2. Op 3-2 en 6-6 pakte Stellingwerf de kaats met een oud Friese onderhands geslagen bal 4-2. Het werd weer 6-6 en een goed opgeslagen bal van Andries Koornstra wudde vliegend deur de hoeke tikt deur Klaas Kloosterman 5-2. En loof ut of niet ut wudde weer 6-6, Jan Kwast ston helemaal in de goeie houding, hij kreeg de bal oek maar ut balsje met peerdehaar rolde krekt niet ver genoeg 7 punten dus voor partuur Piet Stellingwerf c.s. En de koploper Andries Koornstra is voorlopig van e troon stoten maar hij komt terug dink daar maar om. Eindstand 5-2 + 6-6

 

In perk 2 kaatsten partuur 3 met Douwe Broersma, Wiebe Dijkstra en Thom Zuiderhof tegen partuur 4, dat gevormd werd door; Rick Vlieger, Klaas van der Hoek en Gerard Voogd. In het begin van de partij ging het aardig gelijk op en werd er beurtelings een eerst veroverd. Bij de stand 2 - 1 ontstond er enige verwarring over de opslagvolgorde. Kaatsend volgens het zaalkaats reglement, kunnen de maten van beide parturen nooit gelijktijdig in hetzelfde eerst opslaan. De opslagvolgorde werd gecorrigeerd, maar niet door iedereen begrepen, zeg maar gerust door niemand.

 

Ondanks dat werd er vrolijk en sportief verder gekaatst. Zelfs een uitgeslagen opslagbal welke Wiebe Dijkstra vol op het oor raakte door zijn eigen maat, bracht hierin geen verandering. Ook Klaas van der Hoek viel bewondering en applaus ten deel met een geweldige uitslagbal wat een kaats vlak bij de bovenlijn opleverde. Mede hierdoor werd de stand weer rechtgetrokken tot 2 eersten gelijk. (2 - 2) Rick Vlieger baalde als een stekker omdat enkele buiten ogende opslagballen van Douwe Broersma zowel links als rechts net binnen de perklijnen neervielen en de wel uitgeslagen ballen in het veld keurig door Thom Zuiderhof werden teruggeslagen tot kleine kaatsen. Hierdoor liep partuur 3 uit naar (4 - 2) Wiebe Dijkstra bleek door die voltreffer tegen het oor wakker geschut en scoorde vervolgens met zijn opslag een schoon eerst (4 zitballen) aan de telegraaf, en hij liep niet eens over. Hierdoor liep de stand in één keer door naar (5 - 2).

 

Partuur 3 had alle kans om in het volgende eerst bij een stand van (5 - 2 + 6 - 2) en een niet al te grote kaats de partij uit te maken. Het slaagde niet, mede doordat Rick in het veld met een katachtige snoekduik de bal voor de kaats keerde. (5 - 3) Opnieuw kwam partuur 3 in het volgende eerst met 6 - 0 en een kaats voor te staan. En weer waren er twijfels over de juiste opslagvolgorde. Douwe Broersma sloeg uiteindelijk de bal op en de door Klaas van der Hoek uitgeslagen bal werd door goed doorlopen van Douwe Broersma voor de kaats gekeerd. Eindstand: 5 -  3 + 6 - 0.

 

No.

Deelnemers

        Eersten

 

 

 

 

Voor

Tegen

 

    1.

Klaas Kloosterman

32

19

 

    2.

Wiebe van Dijk

31

17

 

    3.

Andries Koornstra

30

16

 

    4.

Rick Vlieger

30

23

 

    5.

Thom Zuiderhof

28

26

 

    6.

Douwe Broersma

26

28

 

    7.

Frans Alberda

24

23

 

    8.

Wiebe Dijkstra

22

18

 

    9.

Gerard Voogd

17

9

 

  10.

Piet Stellingwerf

14

3

 

  11.

Klaas van der Hoek

11

36

 

  12.

Jan Kwast

5

18

 

  13.

Ysbrand Brandsma

3

6

 

  14.

Bote Brandsma

1

6

 

  15.

Gerrit Bijdeweg

1

6

 

  16.

Jan van der Heide

0

0

 
         

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Belangrijk bericht!!

29-06-2017

HARLINGEN - Music night on the beach verplaatst naar het Vierkant.

Frits Werther Scheepsreparatie winnaar van de Vitesse Sponsor Competitie 2017

29-06-2017

HARLINGEN - Al tal van jaren organiseert P.V. Ons–Genoegen een bedrijven sponsorvluchten competitie.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Dio Jurien Dio Jurien Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas