CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

65 jarig huwelijksjubileum Rimmert Baarda en Antje Siesling

31-03-2017

HARLINGEN - Burgemeester Sluiter feliciteerde het echtpaar namens het gemeentebestuur van Harlingen.

65 jarig huwelijksjubileum Rimmert Baarda en Antje Siesling Trouwfoto Rimmert Baarda en Antje Siesling.

Rimmert Baarda is 24 september 1927 in Harlingen geboren en groeide op in de Achterstraat. Na de lagere school stapte hij gelijk het arbeidsleven in en heeft diverse baantjes gehad. Antje Siesling is 9 april 1929 in Midlum geboren. Ze groeide op de boerderij op en ging na de lagere school naar de huishoudschool. Helaas heeft ze de school niet af kunnen maken door het vele werk op de boerderij.

 

In de zomer van 1940 kwam Rimmert te werken op de boerderij van Antje haar ouders. Zij waren toen 12 en 14 jaar. Zeven jaar later ging Rimmert in militaire dienst en een half jaar later werd hij uitgezonden naar Borneo, Nederlands Indië. Hij heeft daar 2,5 jaar gediend. Uiteraard werd er wel met elkaar geschreven! Na de militaire dienst waar hij veel bij de veld bakker heeft geholpen heeft hij de bakkersopleiding in Wageningen gevolgd. In augustus 1950 zijn ze verloofd en op 31 maart 1952 zijn ze getrouwd. Na hun huwelijk zijn ze verhuisd naar Terschelling waar Rimmert als bakker 1,5 jaar aan het werk is geweest. Daarna is hij in Rotterdam aan het werk gegaan als bakker en woonde daar met Antje 6 jaar.

 

Na Rotterdam zijn ze in Utrecht terecht gekomen en daar een eigen bakkerszaak gehad waar ze samen veel en hard in hebben gewerkt. Daarnaast heeft Antje ook heel lang als koffiejuffrouw gewerkt en als hulp in de huishouding. Antje haar ouders waren in 1976 bij hen in komen wonen toen zij niet meer zelfstandig konden wonen. Haar moeder is na 2 jaar op 80-jarige leeftijd helaas overleden. Toen Antje’s vader 86 jaar was en inmiddels blind was geworden, woonden ze 12 hoog op een flatje. Noodgedwongen zijn ze in 1982 na 22 jaar Utrecht weer naar Harlingen verhuisd. Haar vader is 92 geworden. Nadat Antje voor de 3de keer een heupoperatie moest ondergaan en Rimmert een hersenbloeding heeft gehad ging het steeds minder met de gezondheid. In augustus 2016 zijn ze daarom in zorgcentrum Almenum gaan wonen.

 

 

Algemeen

Meer nieuws

Deze week in "Afslag Harlingen"

31-03-2017

HARLINGEN - Zaterdag 1 april wordt het RSH programma 'Afslag Harlingen' gepresenteerd door Nicolet Sijm en Henk van der Heide.

Rjocht op herstel (Recht op herstel)

31-03-2017

FRYSLÂN - Fryslân DOK op zondag 2 april bij Omrop Fryslân.

Jeugdoverzicht fc Harlingen week 12

31-03-2017

HARLINGEN - Met een prachtig weekend achter de rug staan de meeste teams alweer te popelen om morgen weer te mogen gaan genieten van hun allerliefste spelletje.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot