HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

60 jarig huwelijksjubileum Hendrik de Vries en Sjaan Ruigendijk

27-01-2017

HARLINGEN - Zondag 29 januari is het 60 jaar geleden dat Hendrik de Vries het ja-woord gaf aan Sjaan Ruigendijk.

60 jarig huwelijksjubileum Hendrik de Vries en Sjaan Ruigendijk Foto: Joachim de Ruijter

Vrijdagmorgen 27 januari 2017 heeft burgemeester Sluiter de felicitaties overgebracht namens het gemeentebestuur van Harlingen aan het echtpaar De Vries-Ruigendijk.

 

Wieringermeer

Sjaan groeide op in de Wieringermeer en leerde Henk kennen op een gezellige avond te Middenmeer. Toeval, want Sjaan en haar vriendin zaten op andere jongens te wachten. Maar… Henk was bij zijn kameraad die van Harlingen naar de Wieringermeer was verhuisd. Af en toe als er een feestje was, werd Henk ook uitgenodigd. Zo ook die keer in Middenmeer dat de meisjes er ook waren. De jongens vielen wel in de smaak en zo ontstonden de contacten en liep het uit op vaste verkering tussen Sjaan en Henk.

 

Tuindersfamilie

Henk komt uit een echte Harlinger tuindersfamilie. Zijn grootvader begon in 1878 aan de Klaverbladstraat een tuinderij. De vader van Henk, nam deze over en later zette Henk het familiebedrijf voort. Om het tuindersvak goed te leren, liep Henk één jaar stage in Aalsmeer. In 1956 werd de zaak omgedoopt tot firma De Vries en nam Henk de zaak van zijn vader over. Eén jaar later trad hij op 29 januari 1957 met Sjaan in het huwelijk en gingen ze wonen in de Klaverbladstraat waar ook de zaak was gevestigd. 

 

Bruids- en grafwerk

Sjaan deed vrijwilligerswerk, maar toen het eerste kind (Tjalko) in 1959 werd geboren kwam de huishouding op de eerste plaats. In 1961 werd Alie geboren en Martha volgde in 1963. Sjaan hield zich vooral bezig met de bloemenwinkel en maakte tot 1977 veel bruids- en grafwerk omdat de kwekerij toen verhuisde naar een nieuwe locatie aan de Oude Trekweg. De gemeente had nl. de grond van de tuinderij gekocht omdat de nieuwe wijk Almenum werd gebouwd. Toen Henk 72 werd is het kassencomplex officieel door schoonzoon Peet Breimer overgenomen en stopte Henk met werken. Helaas zijn de kassen rond 2001 gesloopt. De energiekosten waren niet meer op te brengen en ook de markt van de planten stortte ineen.

 

Hobby's

Henk had naast zijn werk nog hobby’s. In zijn jonge jaren zat hij bij gymnastiekvereniging Dindua en ook schaken werd tot voor kort nog uitgeoefend. Helaas is de schaakvereniging ter ziele gegaan. Sjaan mag nog steeds graag handwerken. Inmiddels zijn er acht kleinkinderen en ook acht achterkleinkinderen. Afgelopen zomer hebben ze met z’n allen aan boord van de ‘Regina Andrea’ op het Wad gevaren. Hun 60-jarige trouwdag vieren ze nu iets bescheidener.

 

Al veertig jaar woont het echtpaar op de Sibadaweg 14 en dat bevalt nog steeds uitstekend. Ze zijn nog aardig gezond, alleen het lopen gaat wat moeizamer. De thuiszorg die dagelijks komt, verdient een pluim zeggen beiden. Zo kunnen ze nog zelfstandig blijven wonen.

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

2007 -2017: 10 jaar Harlingenboeit.nl - Dé klik met je regio!

27-01-2017

HARLINGEN - Op 1 april dit jaar is het precies tien jaar geleden dat dé regionale nieuwssite Harlingenboeit.nl van start ging.

Voorbeschouwing Oerterp – fc Harlingen

27-01-2017

HARLINGEN - Voor aankomende zondag staat er voor fc Harlingen een lastig uitduel op het programma.

Vliegerfestival en concert Douane Harmonie noviteiten Harlinger Visserijdagen 2017

27-01-2017

HARLINGEN - Het programma van de Harlinger Visserijdagen 2017 – van 30 augustus tot en met 2 september – herbergt in ieder geval twee noviteiten.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber