Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

34e Topspin Open Harlinger Halkampioenschappen afgesloten

06-04-2018

HARLINGEN - “Het is volbracht” kon organisator Ronald Vonk de bomvolle kantine van tennisvereniging Ready afgelopen zondag, eerste Paasdag, meedelen.

34e Topspin Open Harlinger Halkampioenschappen afgesloten De prijswinnaars.

Naast blijdschap hoorden wij ook iets van opluchting in Ronalds stem, want het is een megaklus om een recordaantal van 128 tennissers te verdelen over twee banen gedurende dit 10-daagse toernooi. Het Topspin Open Harlinger Halkampioenschap barst uit zijn voegen, wat zijn populariteit bewijst, maar het betekent ook dat er helaas mensen teleurgesteld moesten worden. Eerder inschrijven is dan ook de tip voor volgend jaar.

 

De populariteit van dit toernooi is niet alleen toe te schrijven aan de nieuwe sponsor, Topspin Nederland, waar werkelijk alles op tennisgebied te koop is, of aan de gezellige sfeer in de kantine, door de vrijwilligers daar, maar vooral ook door de altijd aanwezige man aan de knoppen, Ronald Vonk.

 

Winnaar bij de Heren Enkel A, Arne Iwan Gartz, hij versloeg in de finale Alexander Bouwer, gaf daarom ook in zijn slotwoord aan, dat het aanstekelijk enthousiasme van Ronald, één van de belangrijkste redenen was voor zijn komst naar Harlingen. Arne had het overigens niet makkelijk in de finale. Pas in de super tiebreak kon hij met 10-5 de beker veiligstellen.

 

Michel Roozen had zich eerder die week achter de karaoke machine ontpopt tot een niet van echt te onderscheiden Ierse volkszanger. Helaas zijn er geen geluidsopnames bewaard gebleven hiervan. Tennissen kan Michel echter ook. In de Heren Enkel B schopte hij het tot de finale en het leek ook lang dat Michel die zou gaan winnen. Met de eerste set op zak en een 4-2 voorsprong in de tweede, leek er geen vuiltje aan de lucht voor hem. Toen kwam tegenstander Jan de Haan, die zijn racket na lange tijd uit de mottenballen had gehaald, echter los. Het momentum draaide om, zoals dat in tennis dan heet. Jan pakte de tweede set met 6-4, de beslissende tiebreak met 10-7 en werd daardoor winnaar in deze categorie.

 

Tegelijkertijd, op de baan ernaast, werd de finale Heren Dubbel B gespeeld, tussen Ronald Vonk met broertje Sander Sijtsma en Michel van der Ploeg met René Wildschut. De broertjes wonnen met 6-4 en 6-3, maar het “shot of the tournament” kwam toch echt van René. Een bijna niet meer te achterhalen bal, wist hij toch nog te retourneren door een achterwaartse “tweenie”.

 

De spanning droop eraf in de finale Heren Dubbel A. Jilke Alkema met maat Dirk Jan Polman schreven de eerste set pas na een tiebreak op hun naam, na een gelijk opgaande strijd. Ook in de tweede set bleek het onmogelijk om een winnaar te voorspellen. Peter Hamstra en Remco Postma gaven geen duimbreed toe. Het talrijk toegestroomde publiek zat voortdurend op het puntje van de stoel.  Toen de stofwolken waren neergedwarreld bleek dat Jilke en Dirk Jan met 6-4 de tweede set en daarmee het kampioenschap in de wacht hadden gesleept.

 

De beker in de Dames Enkel A, vanwege het ontbreken van de kampioen van vorig jaar, Joke Schipper, een ietwat gedevalueerde categorie, werd een prooi voor Saskia Zuiderhof. Het werd Saskia’s tweede titel dit weekend want met Dirk Jan Polman won ze ook nog eens de finale Gemengd Dubbel A van Jilke Alkema en Marjolein Wachter.

Bij de Dames Enkel B, weer volop spanning. Yolande Verplanke won de eerste set met 6-4, maar verloor de tweede set met 7-5 van Alicia Vonk. Een super tiebreak bracht de beslissing met 12-10 in het voordeel van Yolande.

 

Alicia had er overigens alles aan gedaan om de finale Dames Dubbel B wel op haar naam te schrijven. Samen met mam Janita van Egteren werd bijna de complete familie ingevlogen om de dames aan te moedigen. Het mocht echter niet baten. Tegenstandsters Astrid Pennekamp en Anke Mollema hielden het hoofd koel en wisten uiteindelijk in de supertiebreak de titel te veroveren.

 

Na twee verloren finales in 2017 en 2016, sloegen de zusjes Wachter dit jaar weer doeltreffend toe in de categorie Dames Dubbel A. Marjolein en Marlies wonnen nipt met 6-4 en 7-6 van de dames met het mooiste shirt van het toernooi, Paulien Lemstra en Janita van Egteren. Zij droegen shirts van, hoe kan het ook anders, Topspin Nederland. Er zijn nog meer wedstrijden, finales, gespeeld. Ondoenlijk om ze allemaal te beschrijven. U kunt op toernooi.nl alles nog eens op uw gemak nalezen. Op de site van T.V. Ready en ook op Facebook staan foto’s.

 

De dag na het toernooi, afgelopen dinsdag, werd de ballonhal alweer afgebroken en opgeborgen in de stalling. De tennissers maken zich op voor de voorjaarscompetities die deze week van start gaan. En Ronald? Die gaat niet op zijn lauweren rusten. Hij gaat met zijn team bezig met de voorbereiding van het Tobbedans toernooi in week 27, het grootste en gezelligste toernooi van Friesland, dat ook gespeeld zal worden op het mooie Cleem Heegerpark aan de Achlumerdijk in Harlingen.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De zeewind lijkt wonderen te doen in Harlingen

06-04-2018

HARLINGEN - De Friese zeewind lijkt wonderen te doen voor de Hollandse dammers in Harlingen: slechts een minderheid van de partijen eindigde in remise.

GroenLinks Harlingen zal eerst niet deelnemen aan verdere coalitie onderhandelingen

06-04-2018

HARLINGEN - Wij kijken met genoegen naar een constructief en open gesprek met de informateur.

Autismeweek ook in het AIC Harlingen

06-04-2018

HARLINGEN - Donderdag 5 april was er in het kader van de week van het autisme een lezing bij het AIC in Nieuw Zuid.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Dio Jurien Dio Jurien Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events