Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

“Onze” meiden en dames bij fc Harlingen

10-10-2017

HARLINGEN - Meiden en vrouwen brengen spelplezier, harmonie en nieuwe dynamiek op de velden.

“Onze” meiden en dames bij fc Harlingen Emma Bouma in actie! Foto P. IJdema

Ze maken het verenigingsleven rijker en spannender en geven het voetbal een nieuwe stimulans. Ze zijn de grootste groeifactor van het voetbal en zorgen voor aanwas bij de clubs, aldus de KNVB. En deze groei is ook bij fc Harlingen duidelijk te merken. Steeds meer meiden gaan op voetbal. Vrouwenvoetbal is bij uitstek 'voetbal om van te houden’. Meisjes zorgen voor veel gezelligheid op de vereniging en dat is hartstikke goed. En om deze groep voetbalsters elke week wat meer uit te lichten, kunt u vanaf nu elke dinsdag een klein overzicht lezen van wat er zich afspeelde bij “onze” meiden en dames van fc Harlingen.

 

De meiden van fc Harlingen MO13-1 moesten afgelopen zaterdag aan de bak. Tegenstandsters waren Akkrum MO13-1 en vanaf de eerste minuut werd het al duidelijk dat het een ontzettend moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Tot de 10e minuut konden de meiden van fc Harlingen de grote meiden van Akkrum nog aardig tegenhouden maar dan valt toch de eerste goal voor Akkrum. Na redding van de keepster vloog de bal er in de rebound toch nog in. Weer 10 minuten later stond het 0-2. “Onze” meiden kwamen er niet aan te pas. Akkrum was constant in de aanval en dit resulteerde in nog 2 doelpunten en zo gaan de meiden met een 0-4 achterstand de rust in. In de 2e helft, zoals verwacht, hetzelfde spelbeeld. De keepster van Akkrum heeft welgeteld 2 ballen gehad. Aan “onze” kant vlogen ze erin en de eindstand werd uiteindelijk werd 0-10. Snel vergeten en op naar volgende week. Want dan spelen de meiden in Sexbierum tegen AVC.

 

Voor fc Harlingen MO15-1 was het afgelopen zaterdag vroeg vertrekken naar Witmarsum. Tegenstandsters waren Mulier MO15-1. Na de warming up bleek dat ze niet op het kunstgras speelden maar op het echte gras. En door de regen was het zwaar voetballen en dat was de gehele wedstrijd goed te zien. De ballen kwamen niet altijd goed aan maar ondanks de omstandigheden bleven de meiden doorknokken wat resulteerde in 2 doelpunten voor fc Harlingen. Met deze 3 punten staan ze nu op een gedeelde 1e plaats. Komende zaterdag staat een thuiswedstrijd gepland tegen één van de medekoplopers Zeerobben MO15-2. Een spannende wedstrijd welke van invloed kan zijn voor de volgorde van de ranglijst. Aanvangstijd 12.00 uur bij fc Harlingen.

Fc Harlingen VR 1 had een uitwedstrijd en zij namen het op tegen VVT VR1 uit Twijzelerheide. Ook dit veld was moeilijk bespeelbaar vanwege de vele regen dat er was gevallen. Het was een knotsgekke wedstrijd. Er werd flink gestreden en met een laatste doelpunt uit een schitterende vrije trap werd het uiteindelijk 4-4. Aanstaande zaterdag spelen de vrouwen een thuiswedstrijd waarbij St. Minnertsga/St. Jacob VR1 de tegenstandsters zullen zijn. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

Fc Harlingen VR2 voetballen zaterdag ook een thuiswedstrijd. Zij vangen om 11.30 uur aan en tegenstandsters zijn dan Arum VR1. Fc Harlingen VR3 reizen vrijdagavond af naar Sportpark Oldeboorn. Om 20.30 uur zullen zij hun wedstrijd spelen tegen NOK VR2 in Oldeboorn. Fc Harlingen VR4 mocht haar tweede competitiewedstrijd spelen en dit keer tegen een oude bekende namelijk Arum VR1. Een enorm spannende wedstrijd welke eindigde in een 3-3 gelijkspel. Zaterdag ontvangen de dames van VR4 de dames van Zeerobben VR1 en de wedstrijd vangt om 11.30 uur aan.

Sport & Recreatie

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien