Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

’t Friet-uurtje: thuiskomen met patatjes in je ogen

06-03-2017

HARLINGEN - Herjan Nes (39) uit Harlingen weet het wel te timen.

’t Friet-uurtje: thuiskomen met patatjes in je ogen Herjan en Bernadette in snack-kar ’t Friet-uurtje. Foto: R. Hoogerman.

Door: Amarinsk Abels.

 

De dinsdag voor de opening van ’t Friet-uurtje brak hij zijn hand. “Maar ik moest wel open”, zegt hij. Na maandenlange voorbereiding waarbij de kar meerdere keren werd afgekeurd, moet er nu geld worden verdiend.

 

“Er was zoveel mis met die kar. Het geld was op en de puf was eruit”, zeggen Herjan en zijn partner Bernadette Koopmans. “We zijn er zelf ook blind in geweest.” De van oorsprong bratwurst-kar die door een autohandelaar uit Apeldoorn via Marktplaats werd verkocht is van binnen volledig nieuw. Er was telkens wel iets mis. “Ik wil niet zeggen dat we zijn bedonderd, maar eigenlijk is dat wel zo”, meent Herjan’s partner.

 

Aanbod

De jonge ondernemer uit de waddenstad heeft al heel wat tegenslagen te verduren gehad. Tijdens een etentje afgelopen september waren zowel Herjan en Bernadette zich een beetje aan het beklagen over hoe verschillende dingen in hun leven niet helemaal lekker liepen. Hoewel Herjan veelal wel werk had omdat hij bij allerlei uitzendbureaus stond ingeschreven, werd hij telkens als eerste de laan weer uitgestuurd.

Peter en Coby Lammers uit Workum hoorden hen praten en ze raakten aan de praat. Op een gegeven moment zei Peter tegen Herjan: ik heb een snack-kar, die mag je wel hebben. Ga maar voor jezelf beginnen.

 

Een bijzonder aanbod dat zowel Herjan als Bernadette niet helemaal konden geloven. De week na het etentje gingen ze op de motor naar de horecagelegenheid van Peter en Coby maar zij waren er niet. Hun dochter Nathalie daarentegen wel. Zij verkondigde dat haar vader dagen van slag was geweest nadat Herjan de rekening van haar ouders de week ervoor stiekem had betaald.

 

Een week later had Peter het pasje en de sleutel klaar gelegd en kon Herjan van start. “Maar die kar was veel te groot”, zegt Herjan. Zo’n 6,5 meter “waar moet je die neerzetten”?  Ze hebben de kar toen weer bij Peter ingeleverd. “Daarna begon het wel bij hem te bruisen”, zegt Bernadette.

 

Onderscheiden

Herjan, van origine kok, zag wel wat in dat zelfstandige werken. Deze kar, omgedoopt tot ’t Friet-uurtje, geeft hem die vrijheid. “Ik ben lekker buiten en kan lekker mensen kieken”. De Harlinger bedacht in eerste instantie om in de volkswijken te staan. “Met een gezin ga je niet snel uit eten want dat is gewoon te duur.”

 

“Iedereen kan wel een patatje bakken maar ik wil me onderscheiden door kwalitatief goede producten te gebruiken”, zegt Herjan. “Onze frikadellen zijn bijvoorbeeld net even wat dikker, net wat zwaarder en de inkoop is net wat duurder maar in de verkoop niet.”

 

’t Friet-uurtje biedt een ruim assortiment aan producten. Van verschillende soorten kroketten tot een aantal vegetarische snacks: “je probeert het iedereen naar de zin te maken.” Zijn kippen komen van de poelier en worden vers gegrild gekruid met Herjan’s eigen kruiden, net als de gehaktballen. Er zijn zoveel testfases geweest, ook met de kinderen, vertellen de twee. De kinderen lagen dan gefascineerd naar de kippengril te staren en “als een bal te scherp was dan zei ik dat het een proefpakketje was van de leverancier”, zegt Herjan.

 

Locaties

Als startende onderneming heeft ’t Friet-uurtje nog wat last van ‘kinderziektes’. Van het afstemmen van de snacks op klanten tot het vinden van een loods gevonden voor de kar. Dat zou wel heel praktisch zijn zegt hij want “een kar is best bewerkelijk” en nu moet hij alles er telkens uit halen. Daarnaast gebruik wordt het huis ook echt als bedrijfsruimte gebruikt.

 

Eenmaal op pad kan Herjan op 4 verschillende plekken staan. Hij heeft een vergunning voor drie voor verschillende plekken in Harlingen en Menaldum. “Op vrijdag kwam hij bijna hysterisch thuis met patatjes in z’n ogen”, verteld Bernadette na de goedlopende middag en avond in het dorp. Daar gaat het super maar in Harlingen loopt het nog niet storm. De eerste zaterdag was dat wel lekker want toen moest Herjan nog even bijkomen van de drukte van de dag ervoor. Maar op zondag zag Herjan heel veel mensen over de boulevard lopen en dan is het “frustrerend als mensen niet langskomen”.

 

In Harlingen staat ’t Friet-uurtje in de Oosterparkwijk, aan de Westerzeedijk en de Dokkade. Kijk op de Facebookpagina van ’t Friet-uurtje voor de exacte locaties, tijden en de weekaanbieding!

Eten, Drinken, Uitgaan

Meer nieuws

Fc Harlingen VR 1 laat dure punten liggen in doelpuntenfestijn

06-03-2017

HARLINGEN - Voor de dames van het VR 1 team van de FC Harlingen stond na een maand van competitie loos voetbal zaterdag eindelijk weer een wedstrijd om het eggie op het programma.

Harlingen verliest van sterker Oerterp

06-03-2017

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen reisde zondag af naar Ureterp voor het duel tegen de plaatselijke voetbalvereniging.

Uitslag derde winterviswedstrijd

06-03-2017

STIENS - Op zaterdagmorgen 4 maart is de derde winterwedstrijd op gewicht gevist van HSV de Voorn, HSV De Deinende Dobber en HSV Ons Genoegen in de Stienser vaart bij Stiens, ook wel Kletsefaert genoemd.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater