Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

’t Friet-uurtje: thuiskomen met patatjes in je ogen

06-03-2017

HARLINGEN - Herjan Nes (39) uit Harlingen weet het wel te timen.

’t Friet-uurtje: thuiskomen met patatjes in je ogen Herjan en Bernadette in snack-kar ’t Friet-uurtje. Foto: R. Hoogerman.

Door: Amarinsk Abels.

 

De dinsdag voor de opening van ’t Friet-uurtje brak hij zijn hand. “Maar ik moest wel open”, zegt hij. Na maandenlange voorbereiding waarbij de kar meerdere keren werd afgekeurd, moet er nu geld worden verdiend.

 

“Er was zoveel mis met die kar. Het geld was op en de puf was eruit”, zeggen Herjan en zijn partner Bernadette Koopmans. “We zijn er zelf ook blind in geweest.” De van oorsprong bratwurst-kar die door een autohandelaar uit Apeldoorn via Marktplaats werd verkocht is van binnen volledig nieuw. Er was telkens wel iets mis. “Ik wil niet zeggen dat we zijn bedonderd, maar eigenlijk is dat wel zo”, meent Herjan’s partner.

 

Aanbod

De jonge ondernemer uit de waddenstad heeft al heel wat tegenslagen te verduren gehad. Tijdens een etentje afgelopen september waren zowel Herjan en Bernadette zich een beetje aan het beklagen over hoe verschillende dingen in hun leven niet helemaal lekker liepen. Hoewel Herjan veelal wel werk had omdat hij bij allerlei uitzendbureaus stond ingeschreven, werd hij telkens als eerste de laan weer uitgestuurd.

Peter en Coby Lammers uit Workum hoorden hen praten en ze raakten aan de praat. Op een gegeven moment zei Peter tegen Herjan: ik heb een snack-kar, die mag je wel hebben. Ga maar voor jezelf beginnen.

 

Een bijzonder aanbod dat zowel Herjan als Bernadette niet helemaal konden geloven. De week na het etentje gingen ze op de motor naar de horecagelegenheid van Peter en Coby maar zij waren er niet. Hun dochter Nathalie daarentegen wel. Zij verkondigde dat haar vader dagen van slag was geweest nadat Herjan de rekening van haar ouders de week ervoor stiekem had betaald.

 

Een week later had Peter het pasje en de sleutel klaar gelegd en kon Herjan van start. “Maar die kar was veel te groot”, zegt Herjan. Zo’n 6,5 meter “waar moet je die neerzetten”?  Ze hebben de kar toen weer bij Peter ingeleverd. “Daarna begon het wel bij hem te bruisen”, zegt Bernadette.

 

Onderscheiden

Herjan, van origine kok, zag wel wat in dat zelfstandige werken. Deze kar, omgedoopt tot ’t Friet-uurtje, geeft hem die vrijheid. “Ik ben lekker buiten en kan lekker mensen kieken”. De Harlinger bedacht in eerste instantie om in de volkswijken te staan. “Met een gezin ga je niet snel uit eten want dat is gewoon te duur.”

 

“Iedereen kan wel een patatje bakken maar ik wil me onderscheiden door kwalitatief goede producten te gebruiken”, zegt Herjan. “Onze frikadellen zijn bijvoorbeeld net even wat dikker, net wat zwaarder en de inkoop is net wat duurder maar in de verkoop niet.”

 

’t Friet-uurtje biedt een ruim assortiment aan producten. Van verschillende soorten kroketten tot een aantal vegetarische snacks: “je probeert het iedereen naar de zin te maken.” Zijn kippen komen van de poelier en worden vers gegrild gekruid met Herjan’s eigen kruiden, net als de gehaktballen. Er zijn zoveel testfases geweest, ook met de kinderen, vertellen de twee. De kinderen lagen dan gefascineerd naar de kippengril te staren en “als een bal te scherp was dan zei ik dat het een proefpakketje was van de leverancier”, zegt Herjan.

 

Locaties

Als startende onderneming heeft ’t Friet-uurtje nog wat last van ‘kinderziektes’. Van het afstemmen van de snacks op klanten tot het vinden van een loods gevonden voor de kar. Dat zou wel heel praktisch zijn zegt hij want “een kar is best bewerkelijk” en nu moet hij alles er telkens uit halen. Daarnaast gebruik wordt het huis ook echt als bedrijfsruimte gebruikt.

 

Eenmaal op pad kan Herjan op 4 verschillende plekken staan. Hij heeft een vergunning voor drie voor verschillende plekken in Harlingen en Menaldum. “Op vrijdag kwam hij bijna hysterisch thuis met patatjes in z’n ogen”, verteld Bernadette na de goedlopende middag en avond in het dorp. Daar gaat het super maar in Harlingen loopt het nog niet storm. De eerste zaterdag was dat wel lekker want toen moest Herjan nog even bijkomen van de drukte van de dag ervoor. Maar op zondag zag Herjan heel veel mensen over de boulevard lopen en dan is het “frustrerend als mensen niet langskomen”.

 

In Harlingen staat ’t Friet-uurtje in de Oosterparkwijk, aan de Westerzeedijk en de Dokkade. Kijk op de Facebookpagina van ’t Friet-uurtje voor de exacte locaties, tijden en de weekaanbieding!

Eten, Drinken, Uitgaan

Meer nieuws

Fc Harlingen VR 1 laat dure punten liggen in doelpuntenfestijn

06-03-2017

HARLINGEN - Voor de dames van het VR 1 team van de FC Harlingen stond na een maand van competitie loos voetbal zaterdag eindelijk weer een wedstrijd om het eggie op het programma.

Harlingen verliest van sterker Oerterp

06-03-2017

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen reisde zondag af naar Ureterp voor het duel tegen de plaatselijke voetbalvereniging.

Uitslag derde winterviswedstrijd

06-03-2017

STIENS - Op zaterdagmorgen 4 maart is de derde winterwedstrijd op gewicht gevist van HSV de Voorn, HSV De Deinende Dobber en HSV Ons Genoegen in de Stienser vaart bij Stiens, ook wel Kletsefaert genoemd.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12