Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

‘Ik eet het beter’ programma van start bij basisscholen in Harlingen en Achlum

24-03-2017

HARLINGEN - Albert Heijn Harlingen levert boodschappenpakket voor lessen in gezonde voeding.

Albert Heijn vindt gezond eten belangrijk en biedt daarom de basisscholen Prins Johan Friso, ’t Wad, Het Baken uit Harlingen en It Iepen Finster uit Achlum het ‘Ik eet het beter’-programma aan. Hieronder vallen verschillende initiatieven die gezonde voeding op een interactieve manier onder de aandacht van de leerlingen brengt.

 

Over de Tong, Testlab of Klasselunch

Op donderdag 30 maart starten de leerlingen met het ‘Ik eet het beter’- programma. De leerlingen van groep 6 krijgen ‘Over de Tong!’ voorgeschoteld. Zoet, zuur, zout, bitter en zelfs umami weten de leerlingen letterlijk blindelings te herkennen. Zo leren ze bewust te proeven en maken ze kennis met nieuwe smaken. In ‘Testlab’ voor groep 7 gaan de kinderen als jonge onderzoekers aan de slag. Ze ontdekken door proefjes met producten wat voedingsstoffen & vezels doen voor hun lijf. De ‘KlasseLunch’ laat leerlingen van groep 8 op een originele manier ervaren dat gezond eten niet alleen lekker, maar ook leuk en makkelijk kan zijn. Het programma wordt afgesloten met een heerlijke en gezonde lunch.

 

“Als winkel in de buurt vinden we het belangrijk dat kinderen bewust met voeding omgaan. Daarom brengen we met veel plezier een boodschappenpakket naar de scholen, zodat ze aan de slag kunnen met het ‘Ik eet het beter’ programma”, aldus supermarktmanager Erik-Jan Ruseler van Albert Heijn in Harlingen.

 

Ik eet het beter

Basisschoolleerlingen van groep 6 t/m 8 kunnen zowel in het voorjaar als in het najaar meedoen aan de verschillende lesprogramma’s van ‘Ik eet het beter’. Albert Heijn ontwikkelt de lesmaterialen in samenwerking met het Voedingscentrum. Dit voorjaar nemen 215.000 kinderen van in totaal 3.300 scholen in heel Nederland deel aan de ‘Ik eet het beter’-lesprogramma’s.
 

Ik eet het beter maakt gezonde dingen leuk!

Albert Heijn vindt het belangrijk om een goede en gezonde leefstijl voor kinderen leuk te maken. ’Ik eet het beter’ is het grootste landelijke programma om kinderen op een leuke manier te leren om gezond te eten.

 

Contactgegevens:

 

Zuiderhaven 8
8861 XB HARLINGEN

 

0517 419575

 

www.ah.nl

 

Albert-Heijn-Harlingen-174511285977920

 

Bedrijfsleven Shoppen

Meer nieuws

De laatste, maar zeker de belangrijkste voorstelronde: Jack en Angelique!

24-03-2017

HARLINGEN - The Circle of Live, de cirkel van de Proms: Jack en Angelique, bedenkers van de Proms in Concert by Jack Heaven.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 12 - 2017

24-03-2017

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van week 12.

Kaarten Proms in Concert by Jack Heaven uitverkocht!

24-03-2017

HARLINGEN - De kaarten voor het Proms in Concert by Jack Heaven op zaterdag 25 maart a.s. in de Grote Kerk in Harlingen zijn volledig uitverkocht.

Reacties

Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Zensa ModaZensa Moda Hubo-FaberHubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Hema HarlingenHema Harlingen Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Vogelaar AudioVogelaar Audio VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Atelier de GrootAtelier de Groot Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) ForHim MenswearForHim Menswear Ons Food&WineOns Food&Wine Haarmode CatsHaarmode Cats Karsten WonenKarsten Wonen IJssalon Min12IJssalon Min12 Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Fotografie DorusFotografie Dorus Copini OpticiënsCopini Opticiëns Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Plus LunenborgPlus Lunenborg Visie EventsVisie Events Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt BENG EvenementenBENG Evenementen De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas AlmamaterAlmamater
Fotografie DorusFotografie Dorus Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. ForHim MenswearForHim Menswear Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Hema HarlingenHema Harlingen Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Ons Food&WineOns Food&Wine