Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

2 Kilometer zwemmen door de grachten van Harlingen

16-07-2017

HARLINGEN - Voor de 3e ‘CitySwim’ in Harlingen sprongen afgelopen zaterdag 15 juli ruim 120 deelnemers, waaronder ook 22 wedstrijdzwemmers, de Zuiderhaven in.

2 Kilometer zwemmen door de grachten van Harlingen Foto: Dorus Breidenbach

Een uniek rondje zwemmen van 2 km door het centrum van Harlingen. Zwemvereniging de Vikings kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. De weersomstandigheden waren uitstekend, de watertemperatuur met ruim 20 graden comfortabel en er heerste een prima sfeer in de stad met veel publiek langs de route.

 

Wedstrijd

Rond de klok van half drie starten als eerste 22 wedstrijdzwemmers in de Zuiderhaven. Het tempo lag gelijk vanaf de start al hoog en binnen 15 minuten waren de eerste zwemmers al aan het eind van de Noorderhaven om te gaan kluunen. Vanaf de Noorderhaven moest men lopend via de st. Jacobstraat naar de Kleine Voorstraat om daar weer te water te gaan voor het vervolg. Het kluunen blijft een uniek onderdeel in deze zwemrace en zorgt ook voor veel publieke belangstelling. Het tweede deel van de route over zoet binnenwater verliep ook bijzonder snel. De eerste wedstrijdzwemmers wisten binnen het half uur te finishen.

 

Prestatietocht

Aan de prestatietocht deden ruim 100 deelnemers mee. Direct na de wedstrijdstart mochten zij het zoute water van de Zuiderhaven in en zwommen zij als een lang lint
richting de Oude Buitenhaven en de Noorderhaven. Door de prima omstandigheden wisten ook de recreatieve zwemmers vlot het kluunpunt te bereiken. Voor velen even een welkome afwisseling en ook na de eerste kilometer zwemmen weer even wennen om een stukje te wandelen. Onder veel publieke belangstelling sprong men bij het terras van de Kleine Voorstraat weer het water in om via het Franekereind, Zuid Ooster Singel en Davids Dokje de finish te bereiken in de Rozengracht. Alle deelnemers hebben de finish weten te halen en de massaal aanwezige hulpverleners hebben een rustige middag gehad en bijna niet in actie hoeven te komen.

 

Caspar de Roblestocht en 2KM Zeezwemtocht

De Cityswim was de eerste in een reeks van 3 open water zwemevenementen in Harlingen en omgeving. Op 27 augustus aanstaande zwemmen 50 getrainde open water
zwemmers op uitnodiging de Caspar de Robles Tocht op de Waddenzee en op zaterdag 9 september wordt het Harlinger open water seizoen afgesloten met de inmiddels 70 jaar oude 2 KM Zeezwemtocht. De inschrijving voor de 2 KM Zeezwemtocht is inmiddels geopend op www.zeezwemtocht.nl.

 

Tot slot nog even de uitslagen van de wedstrijd van de Cityswim Harlingen 2017.

 

Dames:

1. Merle Verkijk 26:41.11
2. Silke Huisman 27:12.97
3. Eva Willebrands 28:44.00
4. Myrthe Offenga 29:52.32
5. Desanka Stoppels 30:47.18
6. Elly Dijk 31:09.57
7. Melissa Nauta 31:13.36
8. Eline Ligthart 32:47.07
9. Johanna Fronica Huquette Vennik 32:50.11
10. Amarins Doevendans 32:53.97
11. Tinka Kingma 34:31.18
12. Pia van der Molen-Stobbe 40:57.72

 

Heren:

1. Marten de Groot 27:31.36
2. Sven Harskamp 28:30.76
3. Lester Snackers 29:26.30
4. Jelmer Postma 30:40.92
5. John Dam 31:40.98
6. Jorn Roland Lubbinge 32:53.56
7. Erik Visser 32:58.51
8. Roan Doves 34:59.95
9. Wierd de Wit 35:18.32
10. Sander Nadema 36:19.93

 

Impressie van Dorus Breidenbach - Fotografiedorus.nl

Evenement Sport & Recreatie

Reacties

Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot