CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

2 Kilometer zwemmen door de grachten van Harlingen

16-07-2017

HARLINGEN - Voor de 3e ‘CitySwim’ in Harlingen sprongen afgelopen zaterdag 15 juli ruim 120 deelnemers, waaronder ook 22 wedstrijdzwemmers, de Zuiderhaven in.

2 Kilometer zwemmen door de grachten van Harlingen Foto: Dorus Breidenbach

Een uniek rondje zwemmen van 2 km door het centrum van Harlingen. Zwemvereniging de Vikings kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. De weersomstandigheden waren uitstekend, de watertemperatuur met ruim 20 graden comfortabel en er heerste een prima sfeer in de stad met veel publiek langs de route.

 

Wedstrijd

Rond de klok van half drie starten als eerste 22 wedstrijdzwemmers in de Zuiderhaven. Het tempo lag gelijk vanaf de start al hoog en binnen 15 minuten waren de eerste zwemmers al aan het eind van de Noorderhaven om te gaan kluunen. Vanaf de Noorderhaven moest men lopend via de st. Jacobstraat naar de Kleine Voorstraat om daar weer te water te gaan voor het vervolg. Het kluunen blijft een uniek onderdeel in deze zwemrace en zorgt ook voor veel publieke belangstelling. Het tweede deel van de route over zoet binnenwater verliep ook bijzonder snel. De eerste wedstrijdzwemmers wisten binnen het half uur te finishen.

 

Prestatietocht

Aan de prestatietocht deden ruim 100 deelnemers mee. Direct na de wedstrijdstart mochten zij het zoute water van de Zuiderhaven in en zwommen zij als een lang lint
richting de Oude Buitenhaven en de Noorderhaven. Door de prima omstandigheden wisten ook de recreatieve zwemmers vlot het kluunpunt te bereiken. Voor velen even een welkome afwisseling en ook na de eerste kilometer zwemmen weer even wennen om een stukje te wandelen. Onder veel publieke belangstelling sprong men bij het terras van de Kleine Voorstraat weer het water in om via het Franekereind, Zuid Ooster Singel en Davids Dokje de finish te bereiken in de Rozengracht. Alle deelnemers hebben de finish weten te halen en de massaal aanwezige hulpverleners hebben een rustige middag gehad en bijna niet in actie hoeven te komen.

 

Caspar de Roblestocht en 2KM Zeezwemtocht

De Cityswim was de eerste in een reeks van 3 open water zwemevenementen in Harlingen en omgeving. Op 27 augustus aanstaande zwemmen 50 getrainde open water
zwemmers op uitnodiging de Caspar de Robles Tocht op de Waddenzee en op zaterdag 9 september wordt het Harlinger open water seizoen afgesloten met de inmiddels 70 jaar oude 2 KM Zeezwemtocht. De inschrijving voor de 2 KM Zeezwemtocht is inmiddels geopend op www.zeezwemtocht.nl.

 

Tot slot nog even de uitslagen van de wedstrijd van de Cityswim Harlingen 2017.

 

Dames:

1. Merle Verkijk 26:41.11
2. Silke Huisman 27:12.97
3. Eva Willebrands 28:44.00
4. Myrthe Offenga 29:52.32
5. Desanka Stoppels 30:47.18
6. Elly Dijk 31:09.57
7. Melissa Nauta 31:13.36
8. Eline Ligthart 32:47.07
9. Johanna Fronica Huquette Vennik 32:50.11
10. Amarins Doevendans 32:53.97
11. Tinka Kingma 34:31.18
12. Pia van der Molen-Stobbe 40:57.72

 

Heren:

1. Marten de Groot 27:31.36
2. Sven Harskamp 28:30.76
3. Lester Snackers 29:26.30
4. Jelmer Postma 30:40.92
5. John Dam 31:40.98
6. Jorn Roland Lubbinge 32:53.56
7. Erik Visser 32:58.51
8. Roan Doves 34:59.95
9. Wierd de Wit 35:18.32
10. Sander Nadema 36:19.93

 

Impressie van Dorus Breidenbach - Fotografiedorus.nl

Evenement Sport & Recreatie

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen