Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Vivaldi met kerst

HARLINGEN - Kerstconcert Kamerkoor Tiraña o.l.v. Tymen Jan Bronda vrijdag 22 december 20:00 uur Grote Kerk te Harlingen.

Datum: 22 december 2017

Tijd: 20:00 - 22:30

Locatie: Grote Kerk, HARLINGEN

Muziek

Antonio Vivaldi is een van de bekendste componisten van de barok. Niet alleen produceerde hij zelf een groot oeuvre aan muziek in vele vormen, hij inspireerde ook een grootheid als Johann Sebastian Bach.

 

Helaas zijn van zijn religieuze koorwerken vele verloren gegaan. Uit het relatief kleine oeuvre aan vocale muziek dat bewaard is gebleven horen we vaak ook nog alleen de bekendere werken zoals het Gloria, Beatus Vir en het Stabat Mater.

 

Kamerkoor Tiraña o.l.v. Tymen Jan Bronda vond dat deze meester van de barok ook eens op een andere manier zou moeten worden gehoord. Vandaar dat op het programma de wat minder bekende vocale werken staan. Door dit vervolgens te combineren met een begeleiding op barok-orgel wordt dit programma bijzonder. Het weefsel van stemmen en de prachtige harmonische acrobatiek die Vivaldi soms in zijn werken uithaalt komen dan extra goed naar voren.

 

Uitgevoerd worden o.a. het Magnificat in een minder bekende psalmzetting; het Dixit Dominus, een prachtige psalmzetting met krachtige koorpartijen en fijnzinnige solo’s en de psalm Laetatus sum. Daarnaast nog een klein juweel van Pergolesi. In deze werken horen we de karakteristieke kunst van Vivaldi om met een eenvoudig gegeven toch grote (emotionele) contrasten te maken.

 

In Harlingen zal het magnifieke Hinsz-orgel klinken. Het schrijnen van de dissonanten, het ritmisch karakter van zijn muziek en de ongekende ‘swung’ die Vivaldi zo kenmerkt worden met deze combinatie van koor en orgel bijzonder hoorbaar. Organist Sietze de Vries zal naast deze begeleiding ook het orgel laten horen in solowerk!

 

Al met al genoeg redenen om deze muziek voor het voetlicht te brengen. In combinatie met het barokke orgel en de fraaie improvisatiekunsten van organist Sietze de Vries zullen deze stukken de decembermaand doen gloeien!

 

Met medewerking van Sietze de Vries (orgel), Henk Timmerman (bas), Joost Hurkmans (tenor), Robert Kuizenga (altus) en Judith Pranger (sopraan).

 

Entree: € 12,50

 

 

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam