Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Terug in de tijd met salon- en dansorkest Decadentia

HARLINGEN - Het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CHTJ) pakt zondagmiddag 8 april met het vierde jazz-loungeconcert van dit seizoen in Stadsschouwburg Trebol in Harlingen groots uit.

Datum: 8 april 2018

Tijd: 15:00 - 18:00

Locatie: Stadsschouwburg Trebol, HARLINGEN

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Muziek

Op het programma staat dan een concert van het salon- en dansorkest Decadentia. Dit orkest speelt geheel in stijl de oorspronkelijke dansmuziek uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. De aanvang is 15.00 uur.  

 

Oude tijden herleven tijdens een concert van salon- en dansorkest Decadentia. De sfeer uit tijden van ‘The Great Gatsby’ keert dan voor even terug door de vrolijke muziek die zij op het repertoire hebben staan. Het orkest heeft wat men in muziekkringen een ‘Berlijnse bezetting’ noemt. Dat is een combinatie van strijk – en blaasinstrumenten die wordt gezien als voorloper van de bigband. Decadentie bestaat vijftien muzikanten die ook geheel in de kleurrijke stijl van de twintiger jaren van vorige eeuw zijn gekleed.

 

De band speelt de oorspronkelijke dansmuziek uit die vervlogen jaren. De crooner van het orkest, Bert Grommers, verstaat daarbij de kunst om meertalige teksten op authentieke wijze te vertolken. Het is muziek die in die sombere periode van economisch slechte tijden en oorlogsdreiging werd gemaakt om de mensen op te beuren en die zich uitstekend leent voor vlotte dansen zoals de Charleston.

 

Decadentia is al vele jaren een begrip in binnen- en buitenland. Het orkest, ooit opgericht door studenten van het conservatorium in Zwolle, beheerst de muziekstijl van de Roaring Twenties al meer dan 40 jaar tot in de perfectie. Dat belooft dus weer een mooie muzikale middag te worden in Harlingen, waarbij het misschien nog dringen wordt ook op de dansvloer.

 

De concerten van het CTHJ worden georganiseerd onder de paraplu van Friejam en met medewerking van Tuincentrum van der Meer, Homminga’s Fijne Winkeltje, Trebol en de gemeente Harlingen.

 

  • Voor meer informatie: zie de pagina van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen onder de knop Roaring Twenties op www.friejam.nl
Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine
BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns