Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar van 5 februari t/m 15 april 2017 voor slimme keukenaccessoires van Joseph Joseph!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

De werf en het bezoekerscentrum zijn wegens de winterstop gesloten tot 1 april 2017.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Tentoonstelling 'Verbindingen. Herman van der Made beelden, Loes Vreedeveld schilderijen'

Het Hannemahuis toont vanaf 21 januari tot en met 2 april 2017 beelden van Herman van der Made en schilderijen van Loes Vreedeveld.

Datum: 21 januari 2017 t/m 2 april 2017

Tijd: 12:00 - 17:00

Locatie: Museum Hannemahuis, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

De tentoonstelling wordt op zaterdag 21 januari om 15.00 uur geopend door Rients Kooistra, kunsthistoricus. 

 

De beelden van Herman van der Made spreken een heldere vormentaal. Hij maakt van granieten zwerf- en rolstenen prachtige sobere beelden. De keien, gevormd op de grens van land en water, zijn geteisterd door de elementen. Van der Made zoekt ze op plekken waar ze na een reis van duizenden jaren zijn aangeland. Door als het ware te luisteren naar de steen, komt hij tot een zodanige ingreep dat de elementaire vorm van de steen behouden blijft. De hardheid van graniet daagt hem uit tot het gevecht de steen te openen. Na de bewerking met hamer en beitel of met de diamantzaag volgt een uren lang handmatig schuren waardoor de keiharde en geteisterde steen de gewenste zachte uitstraling krijgt. Soms combineert hij de steen met andere materialen, zoals (archeologisch) ijzer en lood. Het is een zoektocht naar de grenzen van zijn verbeelding en de schoonheid die hij wil scheppen. Naast het door de natuur gevormde materiaal wordt Van der Made geïnspireerd door oeroude (scheppings-)verhalen. Zijn grote voorbeeld is de Japans-Amerikaanse Isamu Noguchi (1904-1988), één van de belangrijkste abstracte beeldhouwers van de twintigste eeuw. Herman van der Made woont en werkt in Harlingen. 

 

De grote schilderijen van Loes Vreedeveld (Terschelling) zijn als geschilderde aantekeningen van flarden uit een geestelijke wereld, waarin alles voorbij kan komen. Zij noteert wat daar ligt te wachten, een beeld, een sfeer, of een aanreiking en soms ook woorden. De kleuren lijken zichzelf uit te kristalliseren, door de gelaagdheid heen. Een momentopname van de perfectie van het onvolmaakte, vanuit liefde voor het onaffe. Loes Vreedeveld tekent van kinds af aan en schildert sinds 25 jaar. Na een korte tijd op de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam, ging zij in de leer bij Peter Schenk, een kunstenaar die al jaren bij de top van de lyrisch abstracte kunstenaars van Nederland hoort. Nu woont en werkt zij op Terschelling.

Fotografie DorusFotografie Dorus Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Atelier de GrootAtelier de Groot Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe AlmamaterAlmamater Hubo-FaberHubo-Faber Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Dio JurienDio Jurien Vogelaar AudioVogelaar Audio Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Copini OpticiënsCopini Opticiëns Plus LunenborgPlus Lunenborg Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Piet Karsten van HarlingenPiet Karsten van Harlingen Haarmode CatsHaarmode Cats Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Visie EventsVisie Events VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Hema HarlingenHema Harlingen Zensa ModaZensa Moda Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn ForHim MenswearForHim Menswear Ons… Food & WineOns… Food & Wine De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)
HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de GrootAtelier de Groot De LichtboeiDe Lichtboei Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Vogelaar AudioVogelaar Audio Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Ons… Food & WineOns… Food & Wine Haarmode CatsHaarmode Cats Visie EventsVisie Events