Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar van 5 februari t/m 15 april 2017 voor slimme keukenaccessoires van Joseph Joseph!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

De werf en het bezoekerscentrum zijn wegens de winterstop gesloten tot 1 april 2017.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Tentoonstelling 'Verbindingen. Herman van der Made beelden, Loes Vreedeveld schilderijen'

Het Hannemahuis toont vanaf 21 januari tot en met 2 april 2017 beelden van Herman van der Made en schilderijen van Loes Vreedeveld.

Datum: 21 januari 2017 t/m 2 april 2017

Tijd: 12:00 - 17:00

Locatie: Museum Hannemahuis, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

De tentoonstelling wordt op zaterdag 21 januari om 15.00 uur geopend door Rients Kooistra, kunsthistoricus. 

 

De beelden van Herman van der Made spreken een heldere vormentaal. Hij maakt van granieten zwerf- en rolstenen prachtige sobere beelden. De keien, gevormd op de grens van land en water, zijn geteisterd door de elementen. Van der Made zoekt ze op plekken waar ze na een reis van duizenden jaren zijn aangeland. Door als het ware te luisteren naar de steen, komt hij tot een zodanige ingreep dat de elementaire vorm van de steen behouden blijft. De hardheid van graniet daagt hem uit tot het gevecht de steen te openen. Na de bewerking met hamer en beitel of met de diamantzaag volgt een uren lang handmatig schuren waardoor de keiharde en geteisterde steen de gewenste zachte uitstraling krijgt. Soms combineert hij de steen met andere materialen, zoals (archeologisch) ijzer en lood. Het is een zoektocht naar de grenzen van zijn verbeelding en de schoonheid die hij wil scheppen. Naast het door de natuur gevormde materiaal wordt Van der Made geïnspireerd door oeroude (scheppings-)verhalen. Zijn grote voorbeeld is de Japans-Amerikaanse Isamu Noguchi (1904-1988), één van de belangrijkste abstracte beeldhouwers van de twintigste eeuw. Herman van der Made woont en werkt in Harlingen. 

 

De grote schilderijen van Loes Vreedeveld (Terschelling) zijn als geschilderde aantekeningen van flarden uit een geestelijke wereld, waarin alles voorbij kan komen. Zij noteert wat daar ligt te wachten, een beeld, een sfeer, of een aanreiking en soms ook woorden. De kleuren lijken zichzelf uit te kristalliseren, door de gelaagdheid heen. Een momentopname van de perfectie van het onvolmaakte, vanuit liefde voor het onaffe. Loes Vreedeveld tekent van kinds af aan en schildert sinds 25 jaar. Na een korte tijd op de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam, ging zij in de leer bij Peter Schenk, een kunstenaar die al jaren bij de top van de lyrisch abstracte kunstenaars van Nederland hoort. Nu woont en werkt zij op Terschelling.

Zensa ModaZensa Moda Piet Karsten van HarlingenPiet Karsten van Harlingen Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Visie EventsVisie Events Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus De LichtboeiDe Lichtboei ForHim MenswearForHim Menswear Plus LunenborgPlus Lunenborg Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Fotografie DorusFotografie Dorus Vogelaar AudioVogelaar Audio Hubo-FaberHubo-Faber Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Haarmode CatsHaarmode Cats Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Copini OpticiënsCopini Opticiëns Hema HarlingenHema Harlingen Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Atelier de GrootAtelier de Groot Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen BENG EvenementenBENG Evenementen Dio JurienDio Jurien Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Ons Food&WineOns Food&Wine
De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. ForHim MenswearForHim Menswear Dio JurienDio Jurien Visie EventsVisie Events Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Vogelaar AudioVogelaar Audio Copini OpticiënsCopini Opticiëns Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Haarmode CatsHaarmode Cats