CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Tentoonstelling 'Rembrandts handen en een leeuwenpoot'

Rijksstudio Award 2015 van het Rijksmuseum Amsterdam 'Rembrandts handen en een leeuwenpoot' boekarmband van Lyske Gais en Lia Duinker.

Datum: 8 juli 2015 t/m 27 september 2015

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Museum het Hannemahuis, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

Vanaf 8 juli tot en met 27 september 2015 is in het Hannemahuis het winnende ontwerp van de Rijksstudio Award 2015 van het Rijksmuseum te zien. Het is een boekarmband, geïnspireerd op Rembrandts etsen, ontworpen door Lyske Gais en Lia Duinker. Het duo ontving in april 2015 naast een bokaal en een presentatie van hun ontwerp in de Teekenschool van het Rijksmuseum, ook een prijs van € 10.000.

 

In de presentatie in het Hannemahuis zijn naast het prototype van de armband diverse stadia van het ontwerp te zien ('the making off') en vijf originele etsen van Rembrandt.

 

Lia Duinker was in 2014 vrijwilliger tijdens de tentoonstelling 'Rembrandt in Zwart-Wit' in het Hannemahuis. Tijdens rustige momenten bestudeerde ze Rembrandts etsen en raakte ze gefascineerd door de manier waarop Rembrandt handen tekende. Toen ze met Lyske werkte aan de inzending voor de Rijksstudio Award kwam deze fascinatie prachtig van pas. Zij selecteerden 1400 handen uit zijn etsen en tekeningen. Deze vormen de inhoud van de pagina's die de boekarmaban 'Rembrandts handen en een leeuwenpoot' maakt. De pagina's vormen een streng en passen om de pols. De boekarmband is gebonden met een variant op de gekruiste brocheersteek. De pagina's met goud op snee hebben een afmeting die gebaseerd is op de gulden snede. In de index is van ieder handje de titel en het objectnummer terug te vinden.

 

Lyske Gais (1984) is kunstenaar en ontwerper en heeft een studio in Amsterdam. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut te Amsterdam en maakte o.a. een permanente installatie in het Zuiderzeemuseum en een locatiewerk in de VU Hortus van Amsterdam.

 

Lia Duinker heeft een ontwerpbureau in Harlingen. Zij richt zich o.a. op het maken van illustraties en bijzondere boeken.

 

Openingstijden:
di t/m vr 11:00-17:00u.
za en zo 13:30-17:00u.

Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam