Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Tentoonstelling 'Rembrandts handen en een leeuwenpoot'

Rijksstudio Award 2015 van het Rijksmuseum Amsterdam 'Rembrandts handen en een leeuwenpoot' boekarmband van Lyske Gais en Lia Duinker.

Datum: 8 juli 2015 t/m 27 september 2015

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Museum het Hannemahuis, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

Vanaf 8 juli tot en met 27 september 2015 is in het Hannemahuis het winnende ontwerp van de Rijksstudio Award 2015 van het Rijksmuseum te zien. Het is een boekarmband, geïnspireerd op Rembrandts etsen, ontworpen door Lyske Gais en Lia Duinker. Het duo ontving in april 2015 naast een bokaal en een presentatie van hun ontwerp in de Teekenschool van het Rijksmuseum, ook een prijs van € 10.000.

 

In de presentatie in het Hannemahuis zijn naast het prototype van de armband diverse stadia van het ontwerp te zien ('the making off') en vijf originele etsen van Rembrandt.

 

Lia Duinker was in 2014 vrijwilliger tijdens de tentoonstelling 'Rembrandt in Zwart-Wit' in het Hannemahuis. Tijdens rustige momenten bestudeerde ze Rembrandts etsen en raakte ze gefascineerd door de manier waarop Rembrandt handen tekende. Toen ze met Lyske werkte aan de inzending voor de Rijksstudio Award kwam deze fascinatie prachtig van pas. Zij selecteerden 1400 handen uit zijn etsen en tekeningen. Deze vormen de inhoud van de pagina's die de boekarmaban 'Rembrandts handen en een leeuwenpoot' maakt. De pagina's vormen een streng en passen om de pols. De boekarmband is gebonden met een variant op de gekruiste brocheersteek. De pagina's met goud op snee hebben een afmeting die gebaseerd is op de gulden snede. In de index is van ieder handje de titel en het objectnummer terug te vinden.

 

Lyske Gais (1984) is kunstenaar en ontwerper en heeft een studio in Amsterdam. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut te Amsterdam en maakte o.a. een permanente installatie in het Zuiderzeemuseum en een locatiewerk in de VU Hortus van Amsterdam.

 

Lia Duinker heeft een ontwerpbureau in Harlingen. Zij richt zich o.a. op het maken van illustraties en bijzondere boeken.

 

Openingstijden:
di t/m vr 11:00-17:00u.
za en zo 13:30-17:00u.

Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12
Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)