CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Tentoonstelling 'Bloemen in de zomer', schilderijen van Peter Keizer

Al jaren verzorgt Galerie de Vis met grote regelmaat ’s zomers de tentoonstelling ‘Beeld van een tuin’ in de historische binnentuin van het Harlinger Hannemahuis.

Datum: 12 juli 2015 t/m 27 september 2015

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Museum het Hannemahuis, HARLINGEN

Kunst & Cultuur

Vanwege het 35-jarig bestaan van Galerie de Vis is er ditmaal ook binnen een expositie van hedendaagse kunst. ‘Bloemen in de zomer’ wordt dankzij de levenslustige stijl van Peter Keizer zonder twijfel een kleurrijk, expressief geheel dat elke bezoeker goedgeluimd zal stemmen.

 

Geboren in een kunstenaarsgezin kwam Peter Keizer al op jonge leeftijd met de schilderkunst in aanraking. Keizer haalt inspiratie voor zijn werken met name uit zijn argeloze verwondering. Hij kijkt om zich heen als een kind, dat de dingen voor de eerste keer waarneemt. Op het doek verbeeldt hij zijn indrukken bij voorkeur met het paletmes. Daarmee ‘metselt’ hij de verf in een proces van opbrengen en weghalen tot lagen waarin veel kleurnuances voor een overheersende toon zorgen, bijvoorbeeld de kleur groen of blauw.

 

Typerend voor zijn schilderijen is zijn grove toets, maar daarmee weet Peter Keizer ook de teerste schoonheid, zoals die van bloesem, feilloos te raken. Zijn explosies van kleur zorgen voor leven in de brouwerij en precies dat is het ook, wat de jubilerende galerie al decennia doet.

 

Galerie de Vis toont zoals gezegd ook beelden in de tuin van het Hannemahuis. Tot en met 27 september zijn daar werken te zien van onder andere Gerard  Howeler, Peter Keizer, Iris le Rütte, Reinier Lagendijk en Hans Jouta.

 

Peter Keizer (Amsterdam 1961) kreeg zijn opleiding als schilder aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam 1981-1984, de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam 1984-1988, en aan Royal College of Art in London 1987.

 

Openingstijden:
di t/m vr 11:00-17:00u.
za en zo 13:30-17:00u.

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien
Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen