Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Polle de Orgeljongen

HARLINGEN - Het verhaal van Mensje van Keulen verteld in woord en muziek.

Datum: 2 november 2017

Tijd: 10:00 - 12:00

Locatie: Grote Kerk, HARLINGEN

Kunst & Cultuur Muziek Onderwijs

Weten kinderen nog wat een orgel is?

Die vraag bracht organist Eeuwe Zijlstra en verhalenverteller Frank Belt tot de voorstelling ‘Polle de Orgeljongen’ naar het boek van de bekende schrijfster Mensje van Keulen.

 

Twee zussen, Alma en Mora. De één vrolijk en vriendelijk, levend voor haar orgeltje, de ander hebberig en jaloers. Samen wonen ze in een paleis met een geel pannendak. Als Alma’s zoon Polle geboren wordt, wordt Mora zo jaloers dat Polle in veiligheid gebracht wordt bij twee reuzen.

Zestien jaar later gaat Polle op zoek naar zijn moeder en dat prachtige paleis. Wanneer alles tegen lijkt te zitten brengt muziek de uitkomst.

 

De woorden en het orgel vertellen samen het verhaal. Zo beleven de kinderen niet alleen een geweldig avontuur, maar maken ze ook kennis met het orgel en ervaren wat muziek met je kan doen.

‘Polle de Orgeljongen’ is gemaakt voor kinderen van 6 tot 10 jaar. De voorstelling kan los gespeeld worden, maar is ook te boeken als onderwijsproject. Voor scholen is een lesbrief gemaakt die aandacht besteedt aan het orgel als instrument en aan de invloed van muziek op je emoties.

 

Frank Belt leerde het vertellen kennen in de jaren ’90, toen hij als leerkracht werkte in Amsterdam. Later volgde hij beide leerroutes aan de Vertelacademie. Inmiddels verzorgt hij met zijn verteltheater Op Verhaal voorstellingen en workshops voor jong en oud door heel het land. Rode draad in al die jaren is zijn enthousiasme voor de verbeeldingskracht van verhalen. Dat enthousiasme wil hij graag delen.

Eeuwe Zijlstra is organist en allround musicus. Er zijn weinig mensen die zoveel passie voor orgels en muziek hebben als hij. Eeuwe leeft voor muziek en legt de lat hoog voor zichzelf. En dat is te horen. Diegenen die ooit een orgelconcert van Eeuwe hebben meegemaakt, les van hem hebben gehad of aan een excursie of workshop hebben deelgenomen ervaren dat hier een rasorganist aan het werk is. 'Never a dull moment' zullen mensen zeggen die Eeuwe kennen. Eeuwe ziet zichzelf als ambassadeur van orgels en orgelmuziek. En dat komt op vele manieren tot uitdrukking.

 

  • De première van ‘Polle de Orgeljongen’ vindt plaats op donderdag 2 november 2017 om 10.30 uur in de Grote Kerk te Harlingen.
  • Het is een schoolvoorstelling voor leerlingen van Harlinger basisscholen. Maar ook andere belangstellenden zijn welkom.
  • Kaarten à € 10 zijn te bestellen via info@opverhaal.nl.
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio