CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Polle de Orgeljongen

HARLINGEN - Het verhaal van Mensje van Keulen verteld in woord en muziek.

Datum: 2 november 2017

Tijd: 10:00 - 12:00

Locatie: Grote Kerk, HARLINGEN

Kunst & Cultuur Muziek Onderwijs

Weten kinderen nog wat een orgel is?

Die vraag bracht organist Eeuwe Zijlstra en verhalenverteller Frank Belt tot de voorstelling ‘Polle de Orgeljongen’ naar het boek van de bekende schrijfster Mensje van Keulen.

 

Twee zussen, Alma en Mora. De één vrolijk en vriendelijk, levend voor haar orgeltje, de ander hebberig en jaloers. Samen wonen ze in een paleis met een geel pannendak. Als Alma’s zoon Polle geboren wordt, wordt Mora zo jaloers dat Polle in veiligheid gebracht wordt bij twee reuzen.

Zestien jaar later gaat Polle op zoek naar zijn moeder en dat prachtige paleis. Wanneer alles tegen lijkt te zitten brengt muziek de uitkomst.

 

De woorden en het orgel vertellen samen het verhaal. Zo beleven de kinderen niet alleen een geweldig avontuur, maar maken ze ook kennis met het orgel en ervaren wat muziek met je kan doen.

‘Polle de Orgeljongen’ is gemaakt voor kinderen van 6 tot 10 jaar. De voorstelling kan los gespeeld worden, maar is ook te boeken als onderwijsproject. Voor scholen is een lesbrief gemaakt die aandacht besteedt aan het orgel als instrument en aan de invloed van muziek op je emoties.

 

Frank Belt leerde het vertellen kennen in de jaren ’90, toen hij als leerkracht werkte in Amsterdam. Later volgde hij beide leerroutes aan de Vertelacademie. Inmiddels verzorgt hij met zijn verteltheater Op Verhaal voorstellingen en workshops voor jong en oud door heel het land. Rode draad in al die jaren is zijn enthousiasme voor de verbeeldingskracht van verhalen. Dat enthousiasme wil hij graag delen.

Eeuwe Zijlstra is organist en allround musicus. Er zijn weinig mensen die zoveel passie voor orgels en muziek hebben als hij. Eeuwe leeft voor muziek en legt de lat hoog voor zichzelf. En dat is te horen. Diegenen die ooit een orgelconcert van Eeuwe hebben meegemaakt, les van hem hebben gehad of aan een excursie of workshop hebben deelgenomen ervaren dat hier een rasorganist aan het werk is. 'Never a dull moment' zullen mensen zeggen die Eeuwe kennen. Eeuwe ziet zichzelf als ambassadeur van orgels en orgelmuziek. En dat komt op vele manieren tot uitdrukking.

 

  • De première van ‘Polle de Orgeljongen’ vindt plaats op donderdag 2 november 2017 om 10.30 uur in de Grote Kerk te Harlingen.
  • Het is een schoolvoorstelling voor leerlingen van Harlinger basisscholen. Maar ook andere belangstellenden zijn welkom.
  • Kaarten à € 10 zijn te bestellen via info@opverhaal.nl.
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant